Hur man pratar med dina barn om skilsmässa

Anonim

Att fatta beslut om att få skilsmässa är inte lätt, och det är inte lättare att berätta för dina barn. Prata med dina barn om skilsmässa - med din make, om möjligt - är absolut nödvändigt. Och det är verkligen inte ett samtal att ta lätt.

Hur du närmar dig konversationen och de saker du säger kommer att ha stor inverkan på hur ditt barn ser skilsmässan, och det kan göra skillnad i hur han hanterar de kommande förändringarna i din familj.

Innan samtalet

Det kan vara svårt att spendera tid med din snart ex-make, Men vid den här tiden måste du två fortfarande bilda ett lag för att stödja dina barn. Det är bäst om du kan arbeta tillsammans för att skriva ut de viktigaste pratpunkterna i konversationen, så båda är på samma sida och kommer att ge samma svar på frågor som säkert kommer att ställas.

Det här är dags att komma överens om att inte slåss framför barnen, dålig mun varandra, eller tryck barnen att välja en sida.

Om tvåna av dig verkligen inte kan bära att vara på samma plats för att berätta för dina barn om skilsmässan, behöver du fortfarande diskutera vad barnen behöver veta och göra samma pant om att behandla varandra med respekt. När konversationen om skilsmässa inträffar hos varje förälder, bör de upprepa vad den andra föräldern har sagt.

När och var ska man prata

Ge en hel del tanke när och var du borde prata med dina barn. Du vill ge dem tillräckligt med tid att ställa frågor och anpassa innan ändringar görs, och du vill göra det på ett lugnt ställe som inte har distraheringar.

Helst prata med dina barn om din skilsmässa två till tre veckor innan du och din make egentligen skiljer dig - du vill inte ha en förälder att flytta ut direkt efter samtalet.

Barnen behöver tid för att justera och ställa frågor, så överväga att prata med dem i början av helgen. På så sätt är du ute och pratar om de vill diskutera skilsmässan ytterligare och de kommer att ha ett par dagar att tänka på innan de går tillbaka till skolan.

Vem ska berätta

Den här är lätt att berätta för alla samtidigt. Det är frestande att bara berätta för ett äldre barn och skydda familjen barnet. Men då lägger du upp ansvaret för hemligheten på den äldsta.

Även om du inte tror att ett yngre barn förstår, samla hela familjen omedelbart för samtalet om skilsmässan.

Vad ska man diskutera

Det här är inte tid eller plats för att komma in i det nitty-gritty av varför du skiljer sig. Skyllning hör inte här.

Gör ditt meddelande tydligt och enkelt: Vi har bestämt att vi inte kan leva tillsammans längre. Detta var inte ett lätt beslut, men det var viktigt att göra. Vi båda älskar dig väldigt mycket, och beslutet att skilja har inget att göra med dig .

Upprepa att skilsmässan inte är någons fel - speciellt ditt barns - och du kommer fortfarande att vara en familj, bara på ett annat sätt. Försäkra dina barn om att de kommer att se er båda, och du kommer att fortsätta att älska dem lika mycket som du någonsin gjorde.

Hur man hanterar osäkerheten

Ditt barn kan ha många frågor som du ännu inte kan svara på. Det kan vara för tidigt att svara på frågor som "Var ska jag bo?" Eller "Hur ofta ska jag byta hus?"

Bekräfta när du inte vet svaret, men ge beredskap. Säg, "Vi är inte säkra på vad de levande arrangemangen är än. Men vi ska jobba hårt för att hitta något som är bäst för dig. "

Bekräfta ditt barns känslor

Undvik att säga saker som, "Oroa dig inte, vi kommer vara OK" eller "Gråt inte. Vi kommer fortfarande vara en familj. "Istället, validera ditt barns känslor. Säg saker som "Jag vet att det här måste känna sig väldigt läskigt just nu" eller "Det är okej att vara ledsen att vi inte alla kommer att leva under samma tak."

Och bli inte förvånad om ditt barn agerar som om han inte bryr sig om att du blir skild. Det kan ta ett tag för tyngdkraften av situationen att helt sjunka in.

Ditt barn kommer att bedra de förändringar som följer med skilsmässa på sin egen väg. Han kan vara ledsen en dag eftersom du inte är tillsammans och upphetsad nästa dag eftersom han inser att han kommer att ha två sovrum. Låt ditt barn veta att allt han känner är okej, även om vissa av dessa känslor kan vara obekväma ibland.

Informera andra vårdgivare

Du kanske tänker berätta för dina barns lärare om skilsmässan dagen innan du bestämmer dig för samtalet. Detta förbereder läraren för eventuella beteendestörningar som hon kan rapportera till dig.

Lär dig självklart att du är diskret med informationen och avstå från att prata med barnet om det, om han inte tar upp det själv. De flesta lärare kommer att uppskatta att veta vad som händer i hemmet.

Du bör också informera andra vårdgivare om att du har brutit nyheten till dina barn. Dagvårdspersonal, tränare eller andra vuxna som övervakar dina barn kan hjälpa till att utvärdera hur nyheterna påverkar ditt barn i andra inställningar.

Sök professionell hjälp när det är nödvändigt

Skilsmässa kan ta en psykologisk vägtull på barnen. Var på utkik efter några tecken på att dina barn inte anpassar sig bra. Dessa tecken kan innefatta:

  • Förskolebarn - ångest, klädsel eller steg bakåt i utveckling, som att vakna upp i mitten av natten eller ha olyckor.
  • Grundskolebarn - rädsla, ilska eller ångest, ökade beteendeproblem och en stor nedgång i skolprestanda.
  • Tonåringar - aggressivt och delinquent beteende, återkallande, olämpligt sexuellt beteende, substansanvändning och dålig skolprestanda.

Om ditt barn kämpar för att anpassa sig till förändringarna, sök professionell hjälp. Prata med ditt barns läkare eller kontakta en psykiatrisk vårdpersonal.

Populära Inlägg

Läs Mer