Hur man tar hand om din nya baby

Anonim

Grundläggande om barnomsorg var inte något jag tänkte på medan gravid. Jag kommer ihåg att komma hem från sjukhuset med min första. Vi hade tillbringat många timmar på sjukhuset fussing med bilstolen och hennes hemdräkt. Jag var trött och öm men ändå fruktansvärt upphetsad. Jag gick upp de tre trappstegen med mina episiotomysömmar som drar hela vägen, angelägen om att få min baby hemma.

När hon satt och sov i sitt bilbarnstol i mitten av vardagsrummet, diskuterade min man och jag och slutligen argumenterade för vad hon skulle göra med henne. Ska vi lägga henne i sin nya spjälsäng? Kanske borde hon byta kläder. Slutligen vaknade hon och grät och gav oss en möjlighet att prova alla våra nya föräldraskap.

Den goda nyheten är att det är väldigt enkelt att ta hand om barnets grunderna. Jag har samlat in en grupp instruktioner om barnomsorgsunderlag för ditt nya barn från att bada till diapering, från mat till hållande.

Blöjbyte är förmodligen den mest fruktade av alla barnomsorgsaktiviteter. Sanningens sanning är att diapering har blivit mycket lättare eftersom åren har gått.

Engångsblöjor

Engångsblöjor är överallt. Det finns många märken att välja mellan i olika kostnader och funktioner. Men grunderna om hur man får blöjan på barnet är ungefär densamma.

 1. Samla dina varor. Det första steget är att förberedas. Samla upp ett par blöjor, våtservetter, salvor ... allt du behöver för att byta barnet. Av säkerhetsskäl vill du inte leta efter något med en wiggly bebis som väntar på dig. Jag öppnar också alltid en torka eller två och har den utfälld och lagt ut redo att användas.
 2. Lägg barnet ner. De flesta har ett visst område för att ändra barn. Detta kan vara ett skötbord eller byteplatta. Om du har ett bord, var noga med att använda bandet för barnets säkerhet. Lämna aldrig barn obevakad när du byter honom eller henne. Lossa den gamla blöjan, men dra inte ut den under barnet ännu. Detta möjliggör viss säkerhetsmarginal om den kalla luften inspirerar barn att släppa taget.
 3. Vänta! Ta tag i barnets anklar och lyft försiktigt upp sin botten och börja tvätta botten med torkdukarna. Om området är mycket smutsigt kan du använda den främre delen av den gamla blöjan för att ta bort en del av röran. När du är färdig med varje torka, sätt försiktigt in under barnet (ren sida upp) för att göra det lättare att rengöra. När barnets hud är ren, dra blöjan och torka ut under barnet och sätt den åt sidan.

 1. Färskt och rent Placera den nya, rena blöjan under bebiset och fäst fästena. Om du fortfarande har en nyfödd, kan du behöva fälla ner toppen av blöjan för att göra plats från navelsträngen. Var inte rädd för att dra blöjan snyggt. Om du har det för löst ... Tja, du kan föreställa dig den röra som gör!
 2. Städa! Efter att ha lagt barns kläder på igen, ta den gamla blöjan och använd fästelementen för att göra den till en liten boll, korsa fästarna. Placera det i blöjan eller trash. Jag håller alltid en behållare med flytande desinfektionsmedel nära mitt skötbord för att använda på mina händer. Sedan skänker jag barnet till någon annan eller lägger henne ner och tvättar mina händer i diskbänken.

Tygblöjor

Borta är blöjornas dagar och wiggly spädbarn. Nu måste du bara kämpa med wiggly babies! Tygblöjor har blivit mycket användarvänliga. Många är nu vad vi kallar Allt i Ones (AIO). Det innebär att de används precis som en engångsblöja. De fäster med Velcro®.
Andra tygblöjor används som engångsartiklar, men du kan behöva vika eller använda en förviktsblöja följt av ett lock som vanligtvis är fäst med Velcro® för ett vattentätt lock. Båda sorterna kan utföras hemma eller med blöja service om man är tillgänglig i ditt område.

Badning kan vara en så bra avkopplingstid för dig och barnet. Äldre barn älskar också att hjälpa till om din baby inte är den första på kvarteret. Här är några babybadbaser. Kom ihåg att prata med barnet när du badar. De älskar denna interaktion och det stimulerar hjärnan och får dem att känna sig mer bekväma.

Badande baby

 1. Samla dina varor. Att vara förberedd är vanligtvis det första steget med vad som helst att göra med en bebis! Så samla en handduk, tvättduk, några tvål eller lotioner du tänker använda.
 2. I badrummet. Det spelar ingen roll vilken form av badkaret du använder, oavsett om det är det vanliga badkaret, ett barnbadkar eller en behållare, vattnet behöver vara grundt och bara rätt temperatur, ca 100 grader Fahrenheit. Många människor föreslår att du testar vattnet med din handled, ett område med mer känslig hud. Du vill också se till att det rum du är i är tillräckligt varmt och gratis.
 3. Strip tease Prata med din baby när du tar bort kläderna. Håll dem nära och få dem att känna sig trygga. Om du har en bebis som absolut hatar att vara naken, försök att göra ett svampbad under de första veckorna och sakta klä av dem och linda dem i en handduk och upptäck bara den del du tvättar för närvarande.
 4. Färskt och rent Placera barnet i badkaret, men håll alltid på med en hand för säkerheten. Använd din andra hand, eller några små hjälpare, för att ta handduken och börja tvätta barnet. Kom ihåg att börja med ansikte och nacke och gör blöjaområdet sist. Många tvålar för barn kan användas i håret. Du har också möjlighet att inte använda tvål på barnets känsliga hud.

 1. Klart! När barnet är tvättat, linda honom eller henne i en handduk och lämna badstycken för att rengöra senare. Använd handduken för att torka bort barnet. Du kan, om du vill, använda lotion på barnet efter ett bad, men det är inte nödvändigt för de flesta barn. Lägg en ren blöja och outfit på barnet. När barnet sover eller med någon annan kan du sedan städa upp badutrustningen.

Alternativa sätt att bada barn

Som med allt finns det alltid mer än ett sätt att göra det! Medan ovanstående är det traditionella sättet som många använder för att bada sina barn, finns det alternativ. En bra att använda är att faktiskt få barnet i badet med dig. De älskar hudkontakt. Du vaggar bara barnet på ditt knä och bada dem. När du är klar kan du antingen lämna barnet till en annan vuxen och avsluta ditt bad eller gå ut och ta hand om barnet. Detta är också en bra teknik för barnets som har problem med att låsa på bröstet. Vatten- och hudkontakten kan räcka för att hjälpa dem att slappna av och sköta sig mer effektivt.

Att mata ditt barn är mer än bara en fråga om näring, det handlar också om att vårda och trösta. Att använda matningstid för att få ögonkontakt och hålla din bebis är bra sätt att öka den bindningstiden. Det är också en bra tid att prata med din lilla. Detta gäller för bröst eller flaskafoder.

Bröstmatande baby

 1. Välj en position. Du kan välja vilken position du vill sjuksköterska, oavsett om det är en sitter eller lägger ner positionen. Det borde vara en som ger dig den bästa utfodringspositionen för din bebis och deras behov. Det kan variera med barnets ålder, din komfortnivå och till och med tiden på dagen. Många använder vaggan, med mamma sittande upprätt och håller barnet som en vagga. Detta gör att du kan hålla barnet med en hand och använda den andra för att stödja eller flytta ditt bröst.
 2. Behöver skjuts? Oavsett vilken position du bestämmer dig för, få lite stöd! En vårdkudde eller med soffa eller sängkuddar som hjälper dig att hålla barnet upp sparar på din nacke och rygg. Be om hjälp från andra om du bara lär dig.
 3. Barnplacering En bra låshake är en av de viktigaste delarna av amning bekvämt. Detta går direkt till en bra position för barnet. Din baby ska vara mage till magen med dig och hakan mot bröstet. Om barnet är vridet eller har huvudet vänd det kan göra det inte bara svårare för dem att få mjölk, men det kan göra dina bröstvårtor ömma.

 1. Spärr! Använd din ena hand för att koppla bröstet och ge det till barnet. Barn bör öppna hans eller hennes mun tillräckligt bred för att ta en stor del av isola vävnaden (en mörkare del av bröstet) i munnen. Som baby drar det dem närmare bröstet och tittar på dem sjuksköterska.
 2. Vad ska jag leta efter! Medan barnet är omvårdnad vill du leta efter några saker för att säkerställa att allt är bra. Barnet ska ha sina läppar flamma runt bröstet. Om du drar ner läppen ner lite (medan de ammar) ska tungan vara krökt runt bröstet. Du kan också vanligtvis höra att barnet sväljer och ser att öronen vinklar när de aktivt bromsar.

Flaska matning baby

 1. Gör dig redo! Ha en flaska bröstmjölk eller formel vid den temperatur som ditt barn föredrar. Detta kan till och med vara rumstemperatur. Det är viktigt att du inte använder mikrovågsflaskor, eftersom det kan orsaka heta fläckar som kan bränna barnet, även om du kanske har testat vätskan.
 2. Hämta ett grepp. Håll barnet på knäet med huvudet i din arm. Var noga med att byta sida, som du skulle med amning för att ge dem tillräcklig stimulans av båda sidor av hjärnan.
 3. Ge järnet! När barnet vänder sig till rot och öppnar munnen, sätter du in flasknippeln i munnen. Bröstvårtan ska fyllas med vätska. En halvfylld bröstvårt får barnet att svälja för mycket luft som kan orsaka gas senare. För att sluta mata eller ta bort flaskan, dra bara flaskan från barnets mun.

Några extra tips för flaskmatning inkluderar inte att använda halvflaska. Om barnet inte slutar en flaska kan du inte spara det. Så lagra bröstmjölk i små mängder, som 2 uns. Eller fixa formel i liknande mängder. Detta förhindrar avfall. Du borde aldrig ställa en flaska. Detta kan få barnet att kväva och beröva dem av den fysiska kontakten de längtar efter. Bröstmjölk kommer att hålla i kylskåpet i tre dagar och 3-6 månader i frysen. Formeln varar ca 2 dagar i kylskåpet. Det är också viktigt att inte vattna ner formeln för att sträcka den. Detta kan få barnet att bli otillräckligt näring och sjuk.

Att hålla en bebis är ett så trevligt "jobb". Jag älskar att göra det! Många säger att de kan hålla ett barn i timmar. Även om detta är sant finns det många olika sätt att hålla en bebis. Det finns också tider där du behöver göra andra saker medan du håller barnet eller det finns särskilda utrymmen för att hjälpa barn som inte mår bra etc.

Hållande Baby

 1. Cradle Hold Cradling ett barn är ganska naturligt och enkelt. Placera bebishuvudet i skuret på en av dina armar och lind din andra arm runt barnet eller håll den ursprungliga armen med andra armen. Det här är en utmärkt position för att prata med en bebis eller titta på dem. Många barn sover väldigt bra i denna position. Det är också en bra nybörjare position, särskilt för yngre barn eller syskon.
 2. Belly Hold Detta är en utmärkt position för snygga bebisar! Lägg babybröstet ner över en av dina underarmar. Använd din andra arm för att ligga över barnets rygg för att hålla dem ordentligt. Du kan också göra detta över hela knäet eller använda det för burping. En variation är att placera den bärande handen mellan bebisbenen för ett säkrare grepp. Jag tycker att detta beror på hur länge dina armar är!
 3. Hip Hold När en bebis har lite bra huvud och nackkontroller, är höfthållaren en bra, en beväpnad teknik. Sitt bebis på en av dina höftben vänd utåt och linda samma sidormen runt barnets midja. Detta är ett bra sätt för barn att se sig om och ändå ger det dig en fri hand!

 1. Shoulder Hold Jag tycker att detta är en annan naturlig håll för en bebis. Luta baby upp på en axel och med armen på samma sida, linda den runt barnets botten. Använd den andra armen för att hålla mot barnets rygg och / eller för att stödja nacken. Barn sova bra i denna position också. Det gör det också möjligt för dem att höra ditt hjärta slå och andas.
 2. Sling Holds En sling är en bra enhet som låter dig bära baby handsfree. Barn kan vara inbäddat i många positioner, inklusive positioner för diskret vård. En slinga är också mycket användbar för multipelföräldrarna, eftersom det aldrig är lämpligt att bära två eller flera barn i dina armar utan att använda något som en sling för rädsla för att du kan falla.

Populära Inlägg

Läs Mer