Hur man stoppar dina tvillingar från att bita

Anonim

Samspelet mellan tvillingar borde vara en av de stora glädjen i parenting multiplar. Tänk dig ... två söta småbarn, ler och skrattar, spelar och delar leksaker, inbyggda kompisar. Många föräldrar vet dock att tvilling interaktion inte alltid är så trevlig och söt. Medan det finns gott om söta stunder, finns det också gott om kamp och skabb som tvillingar tävlar om utrymme, lek och föräldrauppmärksamhet. Och ofta är en av de mest obehagliga aspekterna av tvilling interaktion incidenter för tvillingar som biter.

Det är inte ovanligt för barn och småbarn att bita. De kan bita saker, som möbler eller leksaker, men ibland biter de också andra människor. Medan föräldrar, syskon och daghemskamrater är vanliga offer, är multiplar sannolikt ett vanligt mål för varandras bett. Eftersom de spenderar så mycket tid tillsammans och ofta är i närheten, är det mycket vanligt att tvillingar biter varandra.

Varför Twins Bite

Mellan åldrarna 1 och 3 år kommer många barn att delta i att bita. Även om det är vanligast hos småbarn, kan även yngre barn och äldre barn bita.

Det finns olika orsaker till att barn biter. Ibland finns det fysiska skäl. Med en mun full av ömma tänder och tandkött kan bita ge någon fysisk lindring från tandvård. Tyvärr kan målet att bita vara en annan person, snarare än en tänderleksak eller annan produkt som skulle ge lättnad. En annan anledning till att barn och barn biter är att deras mun är ett viktigt redskap för utforskning, och ibland innefattar prospektering att bita på objekt.

I andra fall uppstår en bit på grund av känslomässiga orsaker. Bristande kommunikationsförmåga för att uttrycka frustration, ilska eller irritabilitet, syftar ett ungt barn till att försvaga sina känslor med en bit. Biter kan också vara en knep för uppmärksamhet. Även om resultatet är negativ uppmärksamhet skickar en biter meddelandet "Hej, titta på mig! Jag är här! Fokusera på mig! "

Slutligen kan bitar bita helt enkelt för att de inte förstår att biter gör ont för den andra personen. Kognitivt gör de inte sambandet mellan det som verkar som en naturlig fysisk handling och den smärtsamma reaktionen från sitt mål.

Stoppande tvillingar från att bita

Nu när vi känner igen några av orsakerna till biterna, låt oss undersöka några strategier för att avsluta beteendet. Biting är ett beteende som inte kan tolereras. Bites är smärtsamma, och bettsår leder till risk för infektion. Barn som biter kan utrotas från sociala situationer eller avskedas från daghem, barnhem eller skolor.

Bestäm orsaken och ge alternativ. Är ditt barn tandvård? Leta efter telltale tecken: drooling; utslag eller rodnad runt munnen lös avföring, hosta; sår, inflammerat tandkött. Om dina tvillingar biter på grund av tandvård, erbjuda tandvård ringar eller leksaker som ger komfort.

Svara på lämpligt sätt Lön inte beteende med den uppmärksamhet som uppmuntrar ditt barn på något sätt. Undvik skratt eller några tecken på godkännande. Reagera genast genom att säga ordentligt "Nej! Vi biter inte. "Beroende på barnets ålder, förklara att bitningen gör ont på den person som är biten. Skapa ett tillfälle för empati genom att uppmuntra bitaren att trösta offeret och att be om ursäkt för att skada dem.

Timeouts och isolering kan vara effektiva. Separera biter från situationen och från hans eller hennes offer. För tvillingar kan separering vara ett mycket effektivt sätt att disciplinera. Av någon anledning, även om de är intensiva kämpar, kommer tvillingar och multiplar att begränsa sitt beteende för att förbli ihop.

Uppmuntra användningen av ord. Återigen beror tillvägagångssättet på barnets ålder och förmåga. Bebisar och yngre småbarn kommer helt enkelt inte att ha förmåga att förstå förkroppsligandena i sitt bittra beteende. Men du kan engagera äldre barn i en konversation om användningen av ord för att uttrycka känslor eller för att få vad de vill ha.

Modell bra beteende. Spela inte bett, älska bett eller låtsas att bita. Det kan vara svårt för små barn att skilja skillnaden mellan deras beteende och tillgiven biting.

Gör en insats för att ge dina multiplar individuell uppmärksamhet. Det är svårt att sprida uppmärksamhet och tillgivenhet bland flera barn, särskilt när föräldrarna är upptagna att uppfylla sitt alla behov. Men bitar som söker uppmärksamhet och tillgivenhet kan behöva lite extra TLC. Gör det vanligt att spendera en på en gång med varje multipel.

Om biet beteende kvarstår, prata med din barnläkare om ytterligare strategier för beteendehantering. Och var tålamod. Liksom många andra problem ska detta också passera. När deras kognitiva och kommunikationsförmåga avanceras, stannar de flesta barn för att bita till förmån för mer acceptabla sociala beteenden.

Populära Inlägg

Läs Mer