Hur man slutar skrika på dina barn

Anonim

Utmattning, frustration, ångest och till och med de bekymmer som vi har om våra barn kan göra en förälder lite av en tikkande tidbombe. Med all den stressen bottnar upp, kan små saker - som din toddler släppa Cheerios på golvet - släppa ut starka känslor.

Kanske efter en särskilt hård dag släppte du en liten skrik av ilska när ditt barn kastade sin middag över rummet. Eller kanske du skrek på honom när han sprang iväg och skulle inte låta dig byta blöja för tredje gången den dagen.

Du är inte ensam. En studie visade att 90 procent av föräldrarna till 2-åringar använder åtminstone någon typ av "psykologisk aggression" med sina barn. Psykologisk aggression kan innefatta att bara skrika eller mer extrema, men icke-fysiska, reaktioner som att förbanna eller hotar att spanka ett barn. Om du känner dig skyldig eller bara missnöjd med allt som skriker (särskilt eftersom det aldrig verkar göra något bra), är du inte ensam. I Mommy Guilt rapporterar författarna Julie Bort, Aviva Pflock och Devra Renner att skrik är en av de saker som mamma känner sig mest skyldig till.

Lär din barns disciplin utan att skrika

Här är några tips att komma ihåg om du vill avsluta onödigt ljud och hitta ett bättre sätt att lära dig ditt barns bra beteende.

  1. Känn igen när högt är nödvändigt. På deras blogga Parentopia, två av mammorna bakom Mommy Guilt klargör att inte alla skriker skapas lika. Vissa är "produktiva yells" säger de. Dessa kan inkludera att skrika på ditt barn: "Rör inte!" som hon når för varm spis eller "Stopp!" som hon kör mot en trafikerad väg. Du kan hålla upp denna typ av skrik utan att känna sig skyldig. Att spara ditt barns liv eller förhindra skada trummar målet för lugn och ro. Kom ihåg: Ju mindre du skriker desto mer sannolikt kommer dessa produktiva skriker ha den önskade effekten på ditt barn.
  2. Antag inte att din baby förstår inte. I ett ögonblick av frustration kan du säga saker som är genomsnittliga eller olämpliga för ditt barn. Med sådan begränsad förståelse kanske ditt barn inte förstår varje ords exakta mening, men han kan fortfarande förstå att dina ord är ovänliga. Också mycket mamma är chockade över att höra en förbannelse glida ur hennes barns mun. Det är i situationer där du låter profaniteterna flyga så att han ska lära sig dessa ord.

  1. Håll positiva disciplinregler i åtanke. Småbarn kommer oundvikligen att testa gränser, ha tantrum, vägra att sova, kasta mat och hitta hundra andra sätt att driva en trött mamma till kanten. Du kan hantera dessa problem med mindre skrik om du kan komma ihåg positiva disciplin tips och om du kan hålla några tricks upp din ärm. Du kan till exempel kunna omdirigera en trött barn med en favoritlåt eller distrahera en kräsen äter med dumma ansikten. Faktum är att silliness ofta är det bästa verktyget som en mamma har för att avlägsna en spänd skrikprovserande situation med ett barn.
  2. Förlåt dig själv för att förlora det lite. Skrik i ditt barn ibland när hon har gjort något fel borde inte orsaka några långsiktiga problem för henne, även om det får dig att känna dig dålig. I en intervju med TODAY Moms noterade psykologen George Holden, professor i psykologi vid Southern Methodist University i Dallas, att man skrek på att faktiskt kunna lära barnen en viktig lektion om att hantera negativa känslor. Dr Holden, som har gjort omfattande undersökningar om effekterna av kroppsstraff på barn, konstaterar emellertid att om du skriker ofta är det ett tecken på att något är fel. Om du hanterar stress eller depression kan det uppstå i hur du interagerar med ditt barn. Att få hjälp med dessa problem kan leda till att du bättre kan hantera olyckor och kris med din barn utan att tillgripa rop.

Populära Inlägg

Läs Mer