Hur man stoppar småbarn från pooping i deras byxor

Anonim

Få saker är mer frustrerande för föräldrar än svårigheter med pottträning, särskilt toilettregression. När ditt barn hade framgångsrikt pooping i potten, börjar då ha olyckor, ett antal saker kan hända.

Lösningen på ditt barns toalettproblem kommer att bero på orsaken. Passande pall kan ibland ta tid, och många småbarn saknar tålamod. Andra blir upptagna att spela och försöker ignorera trängseln att gå.

Det är vanligt för småbarn att hålla tillbaka pooping, vilket kan leda till svårt att passera pall, förstoppning och andra hälsobetingelser, som encopresis. Det hjälper till att ditt barn dricker tillräckligt med vatten och får tillräckligt med fiber.

Lite detektivarbete - och mycket tålamod - kommer att ta en lång väg mot att eliminera olyckor för ditt barn. Här är några vanliga problem och lösningar att överväga.

Hon sitter i bilen

Om ditt barn går utan olyckor hela dagen på daghemmet, men sedan kullar i bilen på köra hemmet, är hon inte ensam. I denna gemensamma situation är lösningen att uppmuntra henne att avta innan han lämnar daghem.

När du anländer till förskolan hälsar du ditt barn kärleksfullt och slår sedan av henne till badrummet. Var beredd att ta så mycket tid som nödvändigt och ge ditt barns integritet om det behövs. Det kan vara till hjälp att använda ett annat badrum i en mindre upptagen del av byggnaden om möjligt.

Du kan också vilja kolla med vårdgivaren för att se till att ditt barn bekvämt använder sin toalett under dagen. Vissa barn har svårt att pooping toaletter hemifrån. Om ditt barn håller sin poop hela dagen kan det vara anledningen.

Med ditt barn att använda daghemmet toalett varje dag innan du lämnar kan hjälpa henne att bli mer bekväm och efter en tid kan hon börja pooping innan du plockar upp henne.

Hon kommer inte sluta spela till poop

Småbarn kan bli så inslagna i vad de gör, de glömmer att sluta koka. Om ditt barn inser att det är dags att använda toaletten halvvägs genom nedsmutsning av hennes byxor, är lösningen att schemalägga pottsstörningar.

Tarmrörelsens frekvens varierar mellan individer. Några småbarn kullar varje dag, någon varannan dag, och några poppar tre gånger om dagen eller mer. De flesta människor är på egen hand regelbundet schema och poop på ungefär samma gånger varje dag.

Om ditt barn har olyckor ungefär samma tid varje dag, ta henne till badrummet 15 till 30 minuter före hennes regelbundna olycka. Det kan hjälpa till att ställa in ett larm eller påminnelse på din telefon så att du kan vara konsekvent.

Hon lämnar skidmarkeringar

Poop-stripade underkläder är ofta ett tecken på att ditt barn inte bara torkar bra och behöver fortfarande träna. Vissa barn gillar inte att rensa poop, medan andra inte gör ett bra jobb med det ännu.

Påminna henne om att be om hjälp efter att ha använt toaletten, fortsätt att arbeta med sin teknik och erbjuda mycket ros för att försöka. Många barn behärskar inte denna färdighet till ungefär fem års ålder.

Om du är säker på att ditt barn torkar rätt, men du fortfarande ser skidmärken, kan det vara ett vanligt sjukdomskänsla som kallas encopresis.

Encopresis uppstår när ett barn är kroniskt förstoppade. Avföring blir svårt och uppbackat, så flytande avföring rinner runt blockeringen och läcker ut. Föräldrar misstar ofta dessa läckor för latighet eller envishet, men encopresis kräver läkarvård.

Om ditt barn kan vara constipated och ha olyckor, prata med ditt barns vårdgivare. Det första steget behandlar typiskt barnets förstoppning med kost och medicinering.

Fler tips för att stoppa poopolyckor

Oavsett orsaken till ditt barns olyckor finns det flera saker du kan göra för att hjälpa henne med. Olika taktik kommer att fungera för olika barn, och det är viktigt att du inte skämmer ditt barn till olyckor. Här är några saker som kan fungera för dig:

  • Handla avslappnad: Det är viktigt att hålla dina frustrationer om potatisolyckor i kontroll så ditt barn inser olyckor är bara en del av livet. Att uttrycka ilska eller negativitet om det kan få ditt barn att reagera med negativitet.
  • Använd disciplin: Om du håller dig lugn, men ditt barn kollar med att använda toaletten eller städa upp efteråt kan det hjälpa till att ge en time-out. Varna ditt barn så att hon kommer att gå i tid om hon inte samarbetar, följ sedan igenom. När time-out slutar, fortsätt uppgiften för hand.
  • Främja självständighet: Ge ditt barn verktyg för att ta hand om så mycket av uppgiften som möjligt. Undvik att placera småbarn på skötbordet eller lägg dig för rengöring, eftersom det här känns mer som en blöjabyte för en bebis än städningstiden för ett barn. Hjälp istället ditt barn i badrummet när du står upp. Erbjud instruktioner, hjälp och, viktigast av allt, beröm och uppmuntran.
  • Gör henne ren: Vissa barn får tipset bäst när de är gjorda för att tvätta sina smutsiga underkläder själva, inte som ett straff utan som en del av livet. Först får hon dumpa någon fast avföring i toaletten och spola. Ta sedan det smutsiga underkläderna i badkaret och få henne att rengöra fläcken under kallt vatten. Det kan hjälpa barnet att bära engångshandskar. Ha alltid tvätta händerna noggrant med tvål och vatten efteråt. Många föräldrar hittar efter att ha försökt detta bara en eller två gånger, deras barn tar snabbt på den där poffen tillhör i potten.

Populära Inlägg

Läs Mer