Hur man stoppar näsan plockar i förskolor

Anonim

Små barn kan göra några ganska grova saker, inklusive att plocka sin näsa och ibland äta vad de gräver ut. Förutom att vara socialt oacceptabelt sprider näsa plockar bakterier.

En studie från 2018 som publicerades i den europeiska respiratoriska tidskriften visade att näsanläggning kan sprida bakterier som är ansvariga för lunginflammation. Dessutom kan näsa plockning orsaka trauma i näsväggen, vilket resulterar i näsblod, infektioner och svåra sår.

Om näsan plockas inte i knoppen i förskolan kan det bli en svår att bryta vana när hon blir äldre.

Varför barn väljer sin näsa

Näsa plockning är en ganska normal förskolevanor och det finns några anledningar till varför små engagerade sig i det:

  • Hennes näsa känns rolig på grund av ett överskott av fuktig eller torr näsa slem som hon vill komma ut
  • Nervös vana
  • Påfrestning
  • Leda

Oavsett vilken kategori ditt barn faller i, näsa plockning är något som behöver stoppas.

Så här stoppar du ditt barn från näsa

Så snart du ser ditt barn börja välja hennes näsa, ring hennes uppmärksamhet, ge henne en vävnad och påminna henne om att sluta. Upprepa vid behov. Om näsa plockning är en ny vana, är det möjligt att det finns något i näsan, som överdriven slem, det är irriterande för henne.

Diskutera hygienhänsyn

Vissa barn inser inte ens att de plockar sin näsa och det blir en frånvarande vana. Fortsätt ringa ditt barns uppmärksamhet på det och få henne att tvätta händerna efter att hon slutar.

Förklara att näsplockning inte är en ren vana och kan inte bara få näsan att smittas, det kan också spridas bakterier och göra henne eller andra sjuka.

Inrätta i Aids

Det finns gott om produkter på marknaden som syftar till att få ett barn att stoppa näsan plockning, men även den enkla handlingen att sätta ett bindemedel på ditt barns finger kan göra tricket, speciellt om hon gör det omedvetet. Förklara varför du sätter bandaget där, så hon förbinder bandaget att inte plocka näsan.

Ge henne något annat att göra

Ditt barns näsplockning kan utgöra tristess eller kanske bara uppfylla ett behov av att vara upptagen. Om hon tittar mycket på tv eller sitter passivt, försök att engagera henne i andra aktiviteter. Upptagen händer är mindre benägna att komma i näsan.

Fråga efter hjälp

Det är osannolikt att ett enkelt fall av ett barn som plockar näsan är någonting allvarligt, men i sällsynta fall kan det vara, särskilt om beteendet plötsligt börjar kopplas till något annat (till exempel sängvätning).

Näsa plockning kan betyda att ditt barn har något annat pågår. Kompulsiv näsa plockning, eller rhinotillexomania, kan utlösas av stress. Om du misstänker att ditt barn kämpar bortom åldersrelaterad näsanläggning, kan det vara värt att ringa till barnläkaren.

Ignorera det

Om du har försökt allt till nytta, låter henne vara (förutsatt att naglarna är korta och inte skarpa) kan vara allt du kan göra ett tag.

Populära Inlägg

Läs Mer