Hur man slutar skämma bort sig själv för att vara bullied

Anonim

Om du har mobbats, vet du hur lätt det är att skylla på vad som hände. Du kan fråga dig själv frågor som, "Varför sa jag inte något?" Eller "Varför stod jag bara där medan hon skrattade mig?"

Men om du gör det saknar du poängen. Du bad inte om mobbning. Bullyen gjorde det valet och du är inte på något sätt ansvarig för andras tankar och handlingar. Som ett resultat bör offren för mobbning aldrig engagera sig i självkänsla. Självklander är destruktiv och kan leda till depression.

Hur man slutar skämma sig för mobbning och vara ett offer

Om du upptäcker att du skyller dig själv för någon mobbning du uthärdat, här är fem steg för att hjälpa dig att stoppa dessa destruktiva tankar och fortsätta.

Förstå förnekligheten av självkänsla . Självklander gör dig inte bra. Det gör inte dig också bättre. Och det kommer säkert inte att hålla dig från mobbning i framtiden. Självklander är bara en annan form av avslag. Så sluta skylla dig själv för mobbning och låt situationen gå. I stället fokusera på din helande och vad du kan lära av situationen.

Lär dig att reframe ditt tänkande . Reframing innebär att du ändrar ditt perspektiv på mobbning. Till exempel, i stället för att fokusera på de hemska saker som någon gjorde eller sa, fokuserar du på vad du kan lära av det. Eller du fokuserar på hur du kan ta den här erfarenheten och använda den för att hjälpa andra.

När du reframe ditt tänkande om mobbning så kan du se mobbning för vad det egentligen är - ett val som görs av mobbningen. Som ett resultat kan det drastiskt minska dina stressnivåer. Nyckeln är att lära sig att utmana dina negativa tankar (och sluta skämma bort dig själv) och ersätta dessa tankar med positiva.

Få hjälp utomlands eller rådgivning . Mobbning är en traumatisk upplevelse och läkning av det är inte alltid lätt. Ibland kan du verkligen dra nytta av att få hjälp utomhus eller prata med en rådgivare. De är mycket bra på att hjälpa dig att hålla saker i perspektiv. De kan också ge dig verktyg för att hantera effekterna av mobbning på friska sätt.

Du borde aldrig känna sig generad om att behöva lite extra hjälp att övervinna mobbning. På sikt kommer du att vara glad att du tog de steg som behövs för att vara frisk. Fråga din familjläkare eller skolrådgivare om förslag om du inte vet vem du ska ringa.

Sluta vara kritisk mot dig själv. Bullying kommunicerar vanligtvis alla slags negativa meddelanden om vem du är. Bully vill att du ska tro på att något är fel med dig. Men det finns inte. Stämmer inte med mobbningen genom att vara kritisk mot dig själv och fokusera på saker du önskar var annorlunda.

Lär dig att uppskatta de positiva sakerna om dig själv. Och inte bo på de misstag du gör. Att göra misstag är en normal del av livet och bör omfamnas som lärandeupplevelser. Fokusera på de saker du gör bra och spendera tid på att förbättra dessa färdigheter. Och om det finns saker som du vill förbättra, gör en plan för att ta itu med dessa problem. Men låt dig själv friheten att misslyckas utan att vara kritisk.

Ta ansvar för bara de saker du kan kontrollera . Att mobba är inte ditt fel. Du gjorde inte något för att orsaka det. När det gäller mobbning är det viktigt att du känner igen att du inte har någon kontroll över en mobbning. Du kan inte få honom att sluta och du kan inte ändra honom. Bara han kan göra det.

Men du har kontroll över hur du svarar. Med andra ord måste du bestämma vad du ska göra och hur du ska läka av mobbningen. Till exempel kommer du att arbeta med dina självförståelsekunskaper eller kommer att drunkna i offertänkande? Valet är ditt.

Kom ihåg att du inte kan fortsätta mobbning men du kan bli bättre förberedd nästa gång. Du kan ha en plan i stället för hur du ska svara och vem du ska rapportera om. Dessa typer av positiva steg hjälper dig att avvärja varje önskan att skylla dig att bli mobbad.

Populära Inlägg

Läs Mer