Hur man steriliserar babyflaskor och bröstvårtor

Anonim

I dagarna före diskmaskiner och säkra vattenförsörjningar var det viktigt att lära sig att sterilisera babyflaskor, bröstvårtor och pacifiers för att skydda spädbarn från sjukdom eller möjligen till och med dödsfall. Idag, om du inte bor i ett område med brunnsvatten eller har en förorenad stadsvattenförsörjning, föreslås det bara att sterilisera nya flaskor och bröstvårtor före första användningen.

Efter första användningen är en bra rengöring i varmt såpvatten tillräckligt. Om flaskor och bröstvårtor är märkta som "diskmaskin säker", kan du även köra dem genom diskmaskinen och värma dem på överstativet, enligt American Academy of Family Physicians.

BPA Bekymmer av äldre plastflaskor

Mat- och drogadministrationen förbjöd användningen av bisfenol-A (BPA) i babyflaskor när det var kopplat till utvecklingsproblem hos unga barn. Nya flaskor köpte från välrenommerade återförsäljare bör vara BPA-fri, men hand-down-eller använda flaskor kanske inte är. Vid uppvärmning kan dessa äldre plastflaskor läcka BPA i barnets formel eller mjölk.

Metoder för att sterilisera babyflaskor

Det finns många alternativ när det gäller hur man steriliserar babyflaskor före första användningen - från bra gammaldags kokande till elektriska och ångbåtsflaskor.

  • Kokande vatten: Dunkla flaskor, bröstvårtor, kepsar och ringar i en kruka med rent kokande vatten i minst fem minuter. Idealiskt bör den här potten endast användas för sterilisering eller åtminstone rengöras noggrant före tillsättning av flaskan.
  • Elektriska ångbåtar: Finns i många olika former och storlekar, sterilisatorer med elektrisk flaska använder högtemperaturånga för att döda eventuella bakterier eller bakterier på din babys utfodringsutrustning. Det är lika enkelt att plugga in det, ladda utrustningen (med öppningar nedåt) och tryck på en knapp.
  • Mikrovågsugn: Du kan köpa en mikrovågsugnsterilisator eller tvätta dina flaskor. Fyll dem halvvägs med vatten och mikrovågsugn i ungefär en och en halv minut. Bröstvårtor och ringar kan placeras i vatten i en mikrovågssäker skål. Oavsett vilken metod du använder, vill du först försäkra dig om att din mikrovågsugn är ren och fri från någon livsmedelsrester.
  • Kallt vatten: Att lägga en steriliserande tablett eller lösning på en behållare fylld med kranvatten är en annan enkel metod. Tvätta utrustningen med varmt tvålvatten, skölj med kallt vatten och nedsänk i en behållare med lock i 15 minuter.

Vad om din läkare rekommenderar rutinflaska sterilisering?

Om din vårdgivare rekommenderar rutinsterilisering, var inte rädd för att fråga sig varför denna övning är nödvändig. Medan vissa läkare kanske vet att vattenförsörjningen i ditt område inte är uppenbart, kan andra rådgöra med sterilisering utan vana.

Hälso- och sjukvårdspersonal har olika råd om detta, men studier så långt tillbaka som 1950-talet har indikerat att det inte finns något behov av rutinmässig sterilisering av flaskor bortom hett tvålvatten eller tid i diskmaskin. I själva verket har det noterats att konstant sterilisering via kokning kan orsaka äldre plastflaskor att läcka ut BPA snabbare.

I slutändan bestämmer du hur (och hur ofta) för att sanitera ditt barns matningsutrustning är helt upp till dig. Prata med din barnläkare och välj den metod som bäst passar din livsstil och gör dig mest bekväm.

Populära Inlägg

Läs Mer