Hur man bor hydratiserad när du ammar

Anonim

Håller dig hydratiserad - får gott om vatten och andra vätskor under dagen - är viktigt för din hälsa, oavsett vilket livsstil du befinner dig i. Men om du ammar är det viktigt att du kommer ihåg att du dricker för två. Vad du sätter i din kropp kommer till slut att gå in i bröstmjölken du producerar för att vårda din baby.

Du behöver också tillräckligt med vätska för att hålla dig frisk - vilket är särskilt viktigt för en familj att ta hand om. Om du inte får tillräckligt med vatten och andra vätskor riskerar du att bli dehydrerad, vilket kan leda till några obehagliga biverkningar. Så här ser du till att det inte händer, och att du tar tillräckligt med vätskor varje dag som ammande mamma för din bebis och för dig själv.

Hur mycket du borde dricka varje dag

Det finns ingen specifik mängd vätska. En kvinna som ammar bör sikta på att dricka. Faktum är att en 2014-granskning av studier om vätskekrav och amning fann att det inte är nödvändigt för ammande att dricka mer än vad som redan är "biologiskt nödvändigt" för dem.

Vad som är viktigare än att träffa ett mål med ett visst antal ounces, så är att se till att du inte blir uttorkad. Din sista indikator om att du behöver mer vätska är, tro det eller inte, törst. När du fysiskt längtar efter vatten är din kropp redan uttömd av vätska. En mer uppenbar ledtråd är färgen på din urin: Om din kissa är mörk, späds den inte tillräckligt med det du dricker. Andra tecken på uttorkning inkluderar torr mun, huvudvärk, muskelsvaghet, yrsel och förstoppning.

Det kan tyckas intuitivt att om din mjölkförsörjning börjar avta, dricker mer vatten och andra vätskor kommer det att hjälpa till att ge det en boost. Undersökningen av studierna som nämnts ovan visade emellertid inte att dricka mer än vanligtvis ökade mjölkförsörjningen. Samtidigt kan emellertid för lite vätska orsaka att mjölkproduktionen försvinner.

Måste det vara vatten?

Dina vätskor behöver inte vara vatten, men vatten är det bästa stället att börja. Det har inga tillsatta sockerarter, koffein eller kalorier. Det är lätt att komma med, lätt att byta runt - speciellt med tanke på de myriade vattenflaskorna på marknaden dessa dagar - och om du spolar den, fläckar den inte.

Med det sagt kommer alla vätskor du lägger i din kropp tillsammans med alla saftiga livsmedel du äter, att bidra till ditt totala vätskeintag. Några exempel är:

  • Mjölk eller mandelmjölk i ditt kaffe, te eller på spannmål
  • Kaffe eller te
  • Fruktjuice
  • frukt
  • Soppa
  • Tomater, gurkor, sallad

Drycker att undvika när amning

Samtidigt finns det vätskor som du bör undvika, eller åtminstone skära på, med början av sötvatten och fruktdrycker. Det är sant att medan du ammar måste du ta in extra kalorier för att stödja mjölkproduktion, men de kalorierna ska komma från mat och drycker som är täta i näringsämnen.

Den andra sak att vara försiktig om när omvårdnad är alkohol. Det finns många missuppfattningar där ute om alkohol och amning, inklusive att det kommer att bidra till att öka din mjölkförsörjning. Sanningen är att alkohol är mer benägna att hämma nedtonningsreflexen. Det är generellt okej (med gått från din barns barnläkare och din egen gynekolog) att ha ett glas vin eller öl medan du ammar, men det är bäst att stanna där. Om du är på humör för en cocktail, spika slät seltzer med ett stänk av icke-socker-tillsatt fruktjuice och drick det från en champagneflöjt.

Populära Inlägg

Läs Mer