Så här startar du en After-School Running Club för barn

Anonim

Hjälp skolagenterna till att lägga till mer aktivitet till sin dag med en efterskolans barns löpklubb. Att starta en själv är lätt att göra och enkel att underhålla. Dessutom får du gå med på jogging och promenader, så dina fitnessnivåer får också en ökning.

En löpande klubb kräver mycket liten utrustning och behöver inte kosta en sak. Förvänta dig att spendera några timmar vid första inrättandet, sedan några timmar i veckan för att springa eller gå med klubbmedlemmar (den plikten skulle kunna delas mellan flera förälder- och lärarkaper). Du kan bestämma dig för att ansluta dig till en nationell eller regional organisation (som tjejer på spåret eller bara kör) eller skapa din egen klubb. Båda metoderna har sina fördelar och nackdelar. Här kommer vi att fokusera på att skapa en lågkvalitativ, skolbaserad, oberoende körklubb.

Hur man kommer igång

 1. Ta en informell undersökning av barn och föräldrar på ditt barns skola. Finns det intresse för en skolskola efter skolan? Eller en hålls under urtaget? Vissa barn kan springa och vissa kan gå om det behövs.
 2. Tala med chefen för att få feedback, inköp och information om nästa steg. Ta reda på vilka typer av tillståndsformer som krävs, om du behöver en lärares sponsor, hur många vuxna handledare ska delta, och så vidare. Barn måste lämna ryggsäckar i skolan medan den löpande klubben slår ut på gatorna, så se till att de kan komma in för att få dem senare. (För en recessklubb bor du på skolans grunder.)
 3. Sprid ordet . Placera en blurb i skolan eller klassrumsnyhetsbrev och Facebook-sidor, skicka ett mail till föräldrarna, piska upp en snabb flygblad för barnens ryggsäckar. Ange ett datum för ditt första möte och fråga intresserade barn och föräldrar att komma.
 4. Ange grundregler : Barn måste ha tillståndslista att delta. stanna på trottoaren / joggingsleden; vänta vid hörnet för att korsa gator med en vuxen; etc.

 1. Bestäm en rutt . Om din skola har en stor fastighet, eller om du kommer att träffas under skoldagen, gör varv runt kanten. För efter skolan, kartlägg ut en säker väg längs lokala gator. Eftersom några barn kommer att bli snabbare än andra, letar du efter både en kort och en lång slinga. Yngre barn (dagis och 1: a klass) kan göra en mil promenad eller springa. Barn i andra klass och uppåt kan hantera promenader eller jogga 1, 5 mil eller mer.
 2. Håll ditt första möte . Distribuera eventuella tillståndsformer och diskutera förväntningar på beteende. Bestäm om du behöver rekrytera fler vuxna chaperoner (beroende på antalet deltagande barn). Ange ett schema för framtida möten när du faktiskt kör. Minst en eller två gånger i veckan är idealisk.
 3. Ta din första lopp! Samla in tillståndsformulär, gör några enkla sträckor och / eller uppvärmning, och du är redo att gå.
 4. Fortsätt med regelbundna körningar som vädertillstånd.
 5. I slutet av säsongen eller skolåret firar du med billiga medaljer eller hemlagade intyg om deltagande. Eller överväga att tilldela tillfälliga incitament, till exempel gummistämplar eller slag på ett kort eller klistermärken.

tips

 • Rekrytera en likasinnade förälder eller lärare till hjälp. Alla får lite extra träning.
 • Att göra deltagande valfritt håller trycket av.
 • Kom ihåg att vissa barn inte kommer att kunna köra hela avståndet. Var beredd att ha några vuxna bo på baksidan av förpackningen.
 • För barn som inte kan gå på avstånd, prova kör / promenadintervall på 30 sekunder till en minut (eller växlande stadsblock).

Populära Inlägg

Läs Mer