Hur hud-till-hudvård kan gynna din baby

Anonim

Du kanske redan är bekant med termen "känguromsvård" eller "hud till hud" vård för ditt barn eftersom det faktiskt är ett viktigt sätt att inte bara knyta med din bebis, men för att hjälpa honom eller henne att trivas och växa också. Och nu visade en 2016-studie att det finns viktigare fördelar för hud-till-hudvård som kan hjälpa din baby, även mycket senare i livet.

Hur hud-till-hud fungerar

Hud-till-hudvård är faktiskt ett mycket enkelt sätt att binda med din bebis och ge honom eller henne hälsofördelar. För att utföra hud-till-hudvård, placera du bara ditt barn på bröstet, hud till hud. Din lilla kan vara i en blöja och placeras på din nakna hud, eller du kan helt enkelt öppna sin skjorta och din skjorta för att placera honom nära dig.

Både mamma eller pappa eller andra partners och vårdgivare kan utföra hud-till-hud och det är särskilt fördelaktigt för underviktiga och för tidiga barn i NICU. Känguruvård hjälper till att stabilisera en nyfödds temperatur, andning och hjärtfrekvens, och det lugnar nyfödda och anläggningar som binder mellan vårdgivaren och barnet också. För mammor som har fött barn kan det bidra till att öka mjölkförsörjningen och till och med minska blödningen genom att främja produktionen av hormonet oxytocin.

Du kan utföra hud-till-hud med din baby hemma, på sjukhuset och när som helst dag eller natt, så att du aldrig sover med din baby på bröstet.

Fördelar genom hela din barns liv

Även om läkare alltid har vetat att hudvård har enorma fördelar för både barn och vårdgivare, har en studie visat att fördelarna är ännu mer långvariga än tidigare trodde.

En granskning som publicerades i Pediatrics tittade på all tillgänglig forskning om känguruvård och diskuterade några av de sätt som kangarovård har långvariga fördelar, speciellt för för tidiga och lågviktiga barn. Några av fördelarna inkluderade:

  • Stabiliserande vikter hos spädbarn som hade låg födelsevikt
  • Lägre infektionshastigheter
  • Lägre dödsfall
  • Högre mor amning räntor
  • Anläggningsbindning
  • Ökar mjölkförsörjningen
  • Minskade stress i barnet

Efter att ha hittat alla de första fördelarna med hud-till-hudvård undersökte forskarna alla barnen i de första känguruvårdsstudierna för att se hur de gjorde nu. Titta på hälsorelaterade skillnader hos barnen, hoppades de, skulle hjälpa dem att se om hud-till-hud hade några fördelar som började som spädbarn som fortsatte att hjälpa dem som vuxna.

Även om resultaten inte var helt okomplicerade, för att forskarna förklarade att det är svårt att skilja kängurovård från andra saker som föräldrarna gjorde - en mamma kan utföra hud-till-hud medan hon ammar, till exempel eller en far kan utföra hud- att-hud medan han läste en bok till sin bebis-de hittade några förslag om att hud-till-hudvård hade några fördelar för familjerna.

En studie visade till exempel att barnen i kängurovårdsgruppen hade lägre skolavvikelser, en mer optimal hemmiljö och betydligt mindre minskad hyperaktivitet, aggressivitet och externalisering.

Vad denna studie betyder

Så vad betyder denna studie för dig? I grund och botten betyder det att läkare inte är 100 procent säker på exakt hur hud-till-hudvård kommer att gynna ditt barn hela livet, men bevisen tyder på att hud-till-hudvård som barn kommer att ha en positiv effekt på din bebis, även senare i livet. Speciellt om ditt barn föds för tidigt eller har låg födelsevikt är hud-till-hudvård ett enkelt sätt att hjälpa dem. Alla barn kan dra nytta av hudvård och mer forskning kommer att göras för att avslöja exakt hur hud-till-hudvård kommer att påverka din lilla hela sitt liv.

Populära Inlägg

Läs Mer