Hur man sätter upp ett belöningssystem för barn

Anonim

Förskolebarn lär sig mycket! Från pottträning för att kontrollera sitt humör upptäcker de vad som förväntas av dem och försöker göra sitt bästa. Föräldrar kan uppmuntra gott beteende genom att inrätta ett belöningssystem som säkert kommer att uppmärksammas.

Varför är ett belöningssystem viktigt för förskolebarn?

Här handlar det om förskolor. De gillar att göra saker på egen hand på egen tid. Så när du vill uppmuntra ett nytt beteende - pottutbildning, gör enkla sysslor eller något liknande - ett bra sätt att göra det är att skapa ett belöningssystem.

En positiv disciplinform, ett belöningssystem för barn behöver inte vara komplicerat. Det kan vara så enkelt som klistermärken på ett diagram eller knappar eller bönor i en burk. Oavsett vilken metod du väljer är objektet att hålla reda på bra beteende så att ditt barn fortsätter att agera så långt i framtiden.

Ställa in ett belöningssystem för dina barn

1. Förklara konceptet till förskolan. Innan du börjar, prata med förskolan om vad du vill att han ska sträva efter.

I mitt hus fick det min treårige att dra upp sina egna byxor efter att han gick på toaletten. För andra kan det vara hur många dagar hon kan gå utan temperament tantrum eller för varje måltid kan hon rensa sin tallrik.

Oavsett beteendet, förklara förskolan vad du letar efter och vad de grundläggande reglerna är.

2. Ställ in grundregler. I vårt fall kunde min son tjäna två klistermärken varje gång han gick på toaletten - en för att dra upp underbyxorna och en för att dra upp hans byxor eller shorts. Han var tvungen att dra dem hela vägen för att vinna sitt pris.

Prata om vad det är du vill att din förskolebarn ska göra och vad hon behöver göra för att lyckas. Vissa föräldrar gillar att erbjuda ett stort pris - fyll på bönkruven eller tjäna 25 klistermärken och barnet får en extra belöning. Gör vad som helst bäst för din familj.

3. Skapa ett belöningssystem. Få din förskolare in på processen.

Samla upp affisch eller kartong, en burk eller vad du än använder, samt markörer och klistermärken och låt din förskollare dekorera. Om du gör ett diagram, se till att tallyningsmetoden är klar så det är lätt att hålla koll på alla belöningar som ditt barn tjänar.

4. Försök att fokusera på ett eller två beteenden åt gången. Du kan ha en mängd saker du vill att din förskolebarn ska arbeta på, men det är en bra idé att bara ta itu med en på en viss tidpunkt.

Om du är potty träning och arbetar med att hålla sig till en sömn rutin, överväga att lägga till sysslor till din förskolebarns schema på baksidan brännaren.

Att ha för många "att göra" på din förskolebarns lista kan vara förvirrande (för dig och honom). Det kan också leda till många belöningsdiagram som dekorerar dina väggar (även om du kan spara pengar på tapeten!).

5. Utbetalning perks omedelbart. Här är nyckeln till ett framgångsrikt belöningssystem - det måste vara omedelbart.

Oavsett om du väljer att använda ett klistermärke eller bönor i en kruka, se till att så snart ditt barn gör målbeteendet är dessa klistermärken eller bönor i hand och redo att gå. När de går på potten eller går igenom en måltid utan humör, kan de vederbörligen spelas in.

De flesta förskolor har ingen verklig tid, så genom att erbjuda klistermärkena direkt, bekräftar du sitt goda beteende och uppmuntrar dem att göra det igen.

6. Var konsekvent. I samma ögon som att vara snabb måste du se till att du är konsekvent när du deltar utmärkelser. Och ge inte ut om ditt barn inte har gjort det riktade beteendet.

Populära Inlägg

Läs Mer