Hur man ställer upp ett laktationsrum för att stödja amning på jobbet

Anonim

Enligt lagen om amerikanska amningstjänsten måste arbetsgivare med 50 eller fler anställda tillhandahålla ett privat utrymme för ammande mödrar att uttrycka bröstmjölk för sina barn. Mindre företag men menar dem med färre än 50 anställda kan få ett undantag från att skapa ett företags laktationsprogram genom att visa att det skulle skapa ett otillbörligt ont.

Oavsett företagets storlek om du vill att nya arbetande mammor ska övergå väl efter mammaledigheten, skapa en bekväm plats för att pumpa bröstmjölk genom att bygga ett amningsrum eller vårdrum.

När nya arbetande mammor återvänder till jobbet kan de ha ammande under de senaste tre månaderna (den hoppfulla längden på mammaledigheten i USA). De flesta har ett mål att amma under de första sex månaderna av deras barns liv och försöker gå ett år. Utan stöd från sin arbetsgivare kan detta mål vara utmanande att träffa.

Att dela din amningsplan med din arbetsgivare och skapa ett amningsrum förbättrar chansen att du lyckas amma och förbättra din hälsa såväl som ditt barns. Här är några tips för att gå om det.

Tips för att designa ett laktationsrum

Behovet av ett laktationsrum kom från nya arbetande mammor som behövde en privat, säker och ren plats för att uttrycka bröstmjölk. Laktationsrummet kan inte vara ett badrum eftersom toaletten inte är en sanitär plats för att pumpa bröstmjölk som en baby kommer att konsumera. Så när du utformar ett amningsrum är det viktigaste att det måste vara privat och måste skydda ammande mamma från att ses av medarbetare eller allmänheten när man pumpar bröstmjölk.

Här är några förslag på när du börjar fylla rummet med utrustning och möbler:

  • Inkludera en bekväm stol som gör att den nya arbetsmamma kan sitta rakt, eftersom det här är den perfekta positionen att pumpa in.
  • En platt yta för en bröstpump att vila, som en lång bänkskiva.
  • Enkel åtkomst till eluttag.
  • Ett lås på dörren och / eller ett tecken som säger "ockuperat" eller på annat sätt varnar förbi genom att rummet används.
  • Ett handfat för att skölja ut delar med tvål och pappershanddukar.
  • Antibakteriella dukar för att städa upp den plana ytan och vävnaderna.
  • Ett litet kylskåp för att lagra bröstmjölk.
  • En mikrovågsugn för ångrengöringspumpar (arbetsmamma kommer att ha påse som placerar pumpdelarna i den ånganordningen).
  • En bröstpump, så kvinnor behöver inte luta sig runt sina personliga pumpar.
  • Dekorationer som uppmuntrar mödrar att slappna av och pumpa mer bröstmjölk, oavsett om det är personliga bilder eller konstverk.

Skapa en arbetsgrupp

Inrätta nuvarande och tidigare nya mammor till en arbetsgrupp som kommer att följa riktlinjerna för amningstjänstrummet. Du kan också inkludera amningskonsulter i ditt område, din anläggningschef (er) och personal från både personal och kommunikation.

Sjukvårds mammor bär vanligtvis en väska som är tillräckligt stor för att innehålla bröstpumpen, reservpumpen, elnätet eller batterierna. De brukar också använda en isolerad väska med ett fryspaket för att hålla bröstmjölken kall och frisk om ett kylskåp inte är tillgängligt. Det här är de saker de redan har när man skapar ett amningsrum eller vårdrum, fråga dem vad de skulle vilja ha som bäst skulle stödja sin utrustning och deras känslomässiga behov.

Du vill skapa riktlinjer som tillgodoser dina anställdas behov och främjar tillgången till vårdrum på jobbet. När fler nya mammor återvänder till jobbet efter att ha födt, kommer du troligen att upptäcka att amningsrummet blir en populär plats för att dela bebisbilder och byta historier. De kommer också att känna sig stödda i sitt val att fortsätta amma efter mammaledigheten vilket gör övergångsperioden lättare att hantera.

Behov och fördelar med Lactation Room Law

Förutom att skapa ett privat utrymme för ammande mammor att pumpa mjölk, måste arbetsgivarna också erbjuda rimlig paustid.

Till dess att barnet har sin första födelsedag, kan omvårdnadskamrater ta tid för att komma till laktationsrummet liksom den tid som behövs för pumpning sessionerna själva. Vanligtvis är det en 20-minutersperiod var tredje eller fyra timmar under arbetsdagen, men det kommer att variera beroende på moderns och barnets behov.

Medan vissa arbetsgivare ser laktationsrummet som en arbetsförmån för den nya arbetsmamma som kan öka lojalitet och produktivitet, hjälper det faktiskt också arbetsgivaren. Forskning har visat att företagets amningsprogram hjälper nya mödrar att undvika att ta ledigt arbete på grund av ett sjukt barn.

USA: s amningskommitté citerar i själva verket en minskning med 77% av sjukfrånvaron bland företag som har laktationsstöd och dubbelt så många dagars frånvaro bland anställda vars barn inte ammar.

I dagarna före lakrumsrätten blev ammande mammor kreativa när de pumpade bröstmjölk. Vissa skulle helt enkelt pumpa i sina kontor med dörren stängd - en övning som fortsätter idag. Andra hävdade ett tomt rastrum eller till och med pumpad bröstmjölk sittande i sin bås, med en stor filt eller sjal kastat över deras torsos för integritet. Vi har verkligen kommit långt ifrån den tiden.

Populära Inlägg

Läs Mer