Hur Tillfällig Fosteromsorg Verkar

Anonim

När en fosterfamilj tillfälligt bryr sig om en annan familjs fosterbarn, är detta fosterhem. Det ger barnens ursprungliga fosterfamilj lite avbrott. Fristående fosteromsorg kallas ibland "kortsiktig" fostervård.

När vårdomsorg kan vara nödvändigt

Denna typ av fosteromsorg är särskilt användbart när fosterbarn visar de typer av beteenden som ses i många terapeutiska fosterhem: De har speciella medicinska, känslomässiga eller beteendebehov. De ursprungliga fosterföräldrarna kan behöva komma undan lite för en eftertraktad återställande personlig tid, eller kanske har de andra skyldigheter som tar dem hemifrån under en längre tid. Andra föräldrar kan ringa en barnvakt eller släppa barnen med sina morföräldrar så att de kan ta en natt ute ensamma. Detta är inte alltid ett alternativ för fosterföräldrar, särskilt för dem som främjar "svåra" barn.

Statliga lagar

Många staters lagar kräver att om föräldrarna förväntar sig att vara borta i mer än ett par timmar måste en sjukvårdspersonal gå in för att ta över för dem. Andra stater tillåter familj eller vänner att tjäna i rollen. Vissa statliga myndigheter innehåller bestämmelser om åldershjälp i sina avtal med föräldrar som ett incitament att hjälpa till att placera barn med särskilda behov, liksom i hem där flera fosterbarn har placerats. En studie från 2001 rapporterade en direkt korrelation mellan mindre familjekonflikt och frekventa fosterhem.

Vissa stater - i synnerhet Virginia - erbjuder fristående vård inte bara till föräldrar utan även adoptiv- och biologiska familjer beroende på deras och deras barns behov. Tjänsten är sällan fri i dessa fall och kostnaden är vanligtvis mer än att de skulle betala en traditionell barnvakt. Men det kan vara en livslängd för föräldrar som desperat behöver en paus av en eller annan anledning och vill veta att deras barn kommer att vara väl omhändertagna i en heminställning.

Att tillhandahålla fristående vård

Om du har tänkt på att uppmuntra men du är nervös för det, kan det vara ett sätt att testa vattnet om du ger upphov till vårdhem först. Friskvård sker vanligtvis över en helg, och det varar sällan mer än två veckor. Du kan välja när du är tillgänglig för att ta med barn så schemat kan vara mycket flexibelt - det är upp till dig. Fråga din lokala byrå för mer information om du tror att du kanske är intresserad.

Många statliga myndigheter tyder på att de inte har tillräckligt med sjukvårdspersonal för att möta deras behov. Fråga vård kräver licensiering och klasser i vissa stater, precis som att bli en "vanlig" fosterförälder gör det, men du lär dig vilka typer av beteenden du kan hantera. Du får en uppfattning om vad som fungerar bäst i ditt hem innan du tar en långsiktig placering.

Det kan också vara lättare att ta hand om barn som har varit i fosterhem en stund snarare än de som är nyplacerade. En inlärningskurva finns för varje barn - vad är det bästa sättet att möta hans specifika behov? Dessa frågor har redan i stor utsträckning strykats vid den tid en fosterförälder söker lugnvård, så färre överraskningar finns i butiken för stillahemnar.

Populära Inlägg

Läs Mer