Hur man verkligen njuter av mammaledighet

Anonim

När din baby är född börjar din mammaledighet (om inte andra arrangemang har gjorts på grund av medicinska tillstånd). När du är på sjukhuset känns det olika. All uppmärksamhet är på din nyfödda, hur din kropp känner, och kanske på din man (kanske).

Även vänner och familj som besöker dig på sjukhuset är fokuserade på ditt nya bunt av glädje.

Ingen frågar om arbete. Du tänker inte på jobbet.

Sedan tar du barnet hem och börjar bli acklimatiserad till din nya familj. Förhoppningsvis tar din man några dagar eller veckor av faderskapsledighet så att du kan njuta av din nya familj tillsammans.

Och då är du ensam med din nyfödda. I lugn och ro (ok, kanske inte för tyst) börjar ditt sinne att vandra och ditt fokus är borttaget från ditt nyfödda. Även om du är halv vaken börjar du tänka på vilka projekt du skulle vilja börja när du är hemma.

Möderskapets tidiga dagar kan vara ensamma. Du är ständigt med din baby, som inte kan hålla en vuxen konversation och pratar sitt eget språk. I ditt drömlika tillstånd börjar du drömma om din nio till fem livsstil. Du börjar tänka på arbetet.

Hur kan du sluta arbeta hjärnan och bara njuta av din mammaledighet?

Håll en tidning

Din rutin har vaknat, gå på jobbet och kom hem, gå och lägg dig. Ditt nyfödda kastar en stor apa skiftnyckel i din rutin! Hur kan du anpassa dig till detta? Lyckligtvis med en nyfödd runt ger dig inte mycket tid att tänka på övergången, du gör bara vad som behöver göras för tillfället.

Men detta hindrar inte din hjärna från att tänka på arbete. Särskilt när du är uppe på en klockan 2 AM. Det är svårt att stoppa dessa tankar från att dyka upp och de är ganska vanliga. Du kan känna dig sönder mellan att uppmärksamma din nyfödda och tänka på det projekt du lämnade eller den kunden som räknade med dig.

För att hjälpa till med övergången från arbete till mammaledighet, håll en journal över dina tankar. Om skrivning inte är din tanke behåll röstanteckningar i din telefon. Svara på frågor som

  • Vad saknar jag om arbete? Varför är jag passionerad?
  • Vad önskar jag att jag hade avslutat innan jag lämnade på semester?
  • Vad känner jag mig för att jag saknar?

Resultaten är att du kan bearbeta hur du kände om din avresa och vad du ser fram emot när du kommer tillbaka. Du kan också frigöra all ångest du kände om att vara frånvarande eftersom du skriver ner den. Underskatt aldrig kraften i det skrivna ordet.

Använd den här tiden för att reflektera

Innan barnet kände du mycket om dig själv. Förhoppningsvis hade du en uppsättning värderingar och prioriteringar som du använde för att basera dina beslut på.

Nu när du äntligen har din bebis kan du känna ett skifte i dina värderingar och prioriteringar. Familjen är nu ett personligt värde och att ta hand om ditt nyfödda är din första prioritet. Observera detta skift i tankegången. Vilka andra värden förändras? Hur kommer du att fatta framtida beslut baserat på dina nya prioriteringar?

Detta skift är grunden för att känna sig avvägd. Som jag sa innan du hade denna rutin och nu en annan uppsättning värderingar och prioriteringar, förändras allt.

Hur du kan anpassa dig till det nya livet tänker på vilka utmaningar du kommer att ha för att integrera arbete och ditt nya liv. Svar på framtida frågor nu om hur du hanterar arbetssituationer. Vad var ditt arbetsschema som tidigare och hur tänker du ändra det? Hur kan du vara mer assertiv i dina önskemål?

Använd din mammaledighet för att bli mentalt förberedd innan du integrerar ditt arbete i ditt nya liv. Skriv om detta, prata med människor om det, särskilt andra arbetande mammor som du vet eller online i Facebook-grupper eller forum.

Ge dig själv barnmål

Ingen ordsprog avsedd (ok kanske det är ett litet skämt) men ge dig själv barnmål för att uppnå varje dag. När du slår ditt mål, firar du! Till exempel, berätta för dig själv: "Jag ska duscha idag!" Ta sedan barnet i badrummet med dig, ta ihop dem i babysvingen och ta sedan den duschen. hurra! Inte mer spott upp i ditt hår och du luktar fantastiskt !

Ja, du kommer vara väldigt exalterad. Behandla dig med lotion och kallt vatten med gurkor i det, du kommer att känna att du är i spaet.

Innan barnet och på jobbet arbetade du ständigt mot någonting. För att ge dig den känslan av prestation som du har haft i ditt "gamla liv" planerar du små och lätta mål.

Bli OK med din nya verklighet

Medan du är hemma kan du bli upphetsad om hemprojekt. Det kan störa dig att du inte har startat dem eller att du inte har någon energi att göra dem. Var lätt på dig själv. Tänk på allt som du uppnår. Du lär dig hur du bryr dig om din nyfödda. Du och bara du honing din mors intuition för att veta vad din baby behöver.

Var okej med ditt hus att bli obehagligt. Att anpassa sig till moderskapet kräver mycket arbete och energi. Det lämnar väldigt lite tid för någonting annat. Om du känner att du kommer att dömas av andra på grund av ditt hems utseende, acceptera inte företaget ett tag.

Ju tidigare du blir bekväm med en förändring i din hushållning, desto gladare blir du. Ett nytt sätt att hålla ditt hus städat kommer att komma till dig, var tålmodig medan du räknar ut saker. Överväldigande i babyutrustning och tillbehör kommer att inträffa men så småningom kommer allt att hitta sin plats. Och då kommer det mesta att hitta en ny plats, och det är också bra.

Det kommer att bli många försök och fel och ännu mer kommer att uppstå när du går tillbaka till jobbet. Att vara öppen för förändring är något du kommer att vänja sig och så småningom blir riktigt bra på.

Lär dig att leva i ögonblicket

Nu är det en bra tid att lära sig vad kraften nu handlar om. När du uppmärksammar vad som händer just nu finns det inget utrymme för att oroa dig för framtiden eller bostaden på det förflutna. Det är bara vad som händer, just nu, och det innebär troligtvis att du tar hand om ditt nyfödda. Det är här din uppmärksamhet är.

Bli du ledsen om att du går tillbaka till jobbet? Om så är fallet är det super viktigt att du lär dig hur du bor i ögonblicket medan du är på mammaledighet. Ja, när du går tillbaka till jobbet blir det tufft, men du går inte till jobbet tills din mammaledighet är över. Det betyder inte idag.

Istället för att låta dina känslor springa vilda uppmärksamma din nuvarande ögonblick. Om din baby ligger nära stirra i ögonen. Om de sover, beundra de söta fingrarna och känna hur välsignad du är för att äntligen få ett barn. Att öva hur tacksam du är kommer att medföra ditt jobb och kommer, förhoppningsvis, att stoppa eventuella vattenverk som kan ha sprungit.

När du går tillbaka till jobbet, kommer denna övning att hjälpa dig att komma över bulten. Den första dagen är du tillbaka på jobbet istället för att fokusera på ledsna tankar om din bebis, du har lärt dig att leva i ögonblicket och i det ögonblicket har du jobb att göra. Och kanske för att du har praktiserat att gå tillbaka till jobbet kommer det inte att vara så dåligt trots allt!

Populära Inlägg

Läs Mer