Hur man lyfter upp mäktigt starka barn

Anonim

Mentalt starka barn är förberedda för världens utmaningar. De kan ta itu med problem, studsa tillbaka från misslyckande och klara av svårigheter.

För att vara tydlig handlar mental styrka inte om att agera hårda eller undertryckande känslor. Det handlar inte heller om att vara oförskämd eller agerande trovärdig.

Istället är mentalt starka barn fjädrande och de har mod och förtroende för att nå sin fulla potential.

Att hjälpa barnen att utveckla mental styrka kräver ett trekantigt förhållningssätt: Lär dem att ersätta negativa tankar med mer realistiska tankar, hjälpa dem att lära sig att styra sina känslor så att deras känslor inte kontrollerar dem och visar dem hur man gör positiva åtgärder.

Det finns många föräldrastrategier, disciplinteknik och undervisningsverktyg som hjälper barnen att bygga mentalmuskel. Här är 10 strategier som hjälper ditt barn att utveckla den styrka han behöver för att bli en mentalt stark vuxen:

1. Lär dig specifika färdigheter

Disciplin bör handla om att lära dina barn att göra bättre nästa gång, inte göra dem lida för sina misstag. Använd konsekvenser som lär ut specifika kunskaper, som problemlösningsförmåga, impulskontroll och självdisciplin. Dessa färdigheter kommer att hjälpa ditt barn att lära sig att uppträda produktivt, även när han står inför frestelser, hårda omständigheter och svåra anfall.

2. Låt ditt barn göra misstag

Lär ditt barn att misstag är en del av lärandeprocessen så att han inte skäms eller skäms över att få något fel. Tillåt naturliga konsekvenser när det är säkert att göra det och prata om hur man undviker att upprepa samma misstag nästa gång.

3. Lär ditt barn hur man utvecklar en hälsosam självpresentation

Det är svårt för barn att känna sig mentalt starka när de bombarderar sig med nedläggningar eller när de förutspår katastrofala resultat. Lär ditt barn att reframe negativa tankar så att hon kan tänka mer realistiskt. Att utveckla en realistisk men ändå optimistisk syn kan hjälpa barnen att komma igenom tiden och utföra högst upp.

4. Uppmuntra ditt barn att möta rädslan på huvudet

Om ditt barn undviker någonting skrämmande får hon aldrig det förtroende hon behöver för att hantera känslan obehagligt. Oavsett om ditt barn är rädd för mörkret, eller om hon är rädd för att träffa nya människor, hjälper ditt barn att möta hennes rädsla ett litet steg i taget. Lyssna på henne, beröm hennes ansträngningar och belöna henne för att vara modig och hon kommer att lära sig att hon är ett skickligt barn som kan hantera att gå utanför hennes komfortzon.

5. Låt ditt barn känna sig obekväma

Även om det kan vara frestande att hjälpa ett barn när hon kämpar, kommer rädda henne från nöd att stärka henne att hon är hjälplös. Låt ditt barn förlora, låta henne känna sig uttråkad och insistera på att hon är ansvarig även när hon inte vill. Med stöd och vägledning kan kampar hjälpa ditt barn att bygga mental styrka.

6. Bygg karaktär

Barn behöver en stark moralisk kompass för att hjälpa dem att fatta hälsosamma beslut. Arbeta hårt för att införa dina värden i ditt barn. Skapa möjligheter för lektioner som stärker dina värden regelbundet.

Till exempel betona vikten av ärlighet och medkänsla, snarare än att vinna till varje pris. Barn som förstår deras värden är mer benägna att göra hälsosamma val - även om andra kan vara oense med sina handlingar.

7. Gör tacksamhet en prioritet

Tacksamhet är ett underbart botemedel mot självmedlidande och andra dåliga vanor som kan förhindra att ditt barn blir mentalt starkt. Hjälp ditt barn att bekräfta allt gott i världen, så att han även på sina värsta dagar kan se att han har mycket att känna sig tacksam för. Tacksamhet kan öka ditt barns humör och uppmuntra till proaktiv problemlösning.

8. Bekräfta personligt ansvar

Att bygga mental styrka innebär att man tar emot personligt ansvar. Tillåt för förklaringar - men inte ursäkta när ditt barn gör ett misstag eller misslyckas. Rätta ditt barn om han försöker skylla på andra för hur han tänker, känner eller uppför sig.

9. Lär känsloregleringsförmåga

Lugna inte ditt barn när hon är arg eller uppmuntra henne varje gång hon är ledsen. Istället lär hon henne hur man hanterar obekväma känslor på egen hand, så hon växer inte för att bero på dig för att reglera hennes humör. Barn som förstår deras känslor och vet hur de ska hantera dem är bättre förberedda att hantera utmaningar.

10. Rollmodell mental styrka

Att visa ditt barn hur man är mentalt stark är det bästa sättet att uppmuntra honom att utveckla mental styrka. Prata om dina personliga mål och visa ditt barn att du tar steg för att växa starkare. Gör självförbättring och mental styrka en prioritet i ditt eget liv och undvik de saker som mentalt starka föräldrar inte gör.

Populära Inlägg

Läs Mer