Hur man trycker ut din baby med en epidural

Anonim

Epidural anestesi är den vanligaste formen av anestesi vid födseln. Eftersom en epidural domar hela området mellan dina bröst och knän kanske du undrar hur du kan skjuta ut din baby under arbetet. Medan vissa studier har tittat på huruvida du inte har en epidural ändrar hur du trycker ut din baby, har resultaten blivit blandade. Vissa studier visar att det finns störningar medan andra visar att det inte finns några skillnader i resultat. Det som verkligen betyder är vad som händer med dig och ditt arbete. Att veta vad man kan förvänta sig kan verkligen hjälpa dig att förstå vad som händer.

Uppmanar att trycka med en epidural

Önskan att driva är vad arbetande kvinnor upplever nära födelsetiden. Ibland är denna uppmaning överväldigande och kvinnor beskriver det som något som deras kropp gör och de har ingen kontroll över det. Andra gånger betyder det helt enkelt att det känns bättre att trycka, särskilt vid toppen av en sammandragning, än det känns att inte trycka. I vissa kvinnor kan en epidural dämpa eller eliminera strävan att trycka in i andra etappen av arbetskraften. Detta leder till teorin om att arbeta ner. Att arbeta ner är en term som beskriver att man väntar på att trycka tills barnet är ganska långt ner i bäckenet. Detta gör det möjligt för mamman att vila och tänkt att förhindra:

 • Fosterskador
 • Förlängd tryckning
 • Några fosterskador eller låter barnet rotera till en bättre position
 • Moderen känner sig otroligt utmattad från att driva insatser

Kom ihåg att livmodern fortsätter sin expulsiva ansträngning även utan moderens hjälp. Men fördelen med att låta barnet rotera och gå ner kan vara till nytta för alla inblandade. Detta hittades i vissa studier, medan andra inte hittade några fördelar, och nära den försumbar risken att försöka denna metod att trycka. Många sjukhus använder detta som deras protokoll.

Positioner för att trycka med Epidural

Eftersom en epidural bedövar mamman kan hon inte anta många positioner på grund av brist på känsla. Detta begränsar antalet möjliga positioner, vilket kan hindra framsteg under arbetet.

Observera att detta varierar från moder till moder, vissa kvinnor kommer att ha mer rörelse än andra. Det kan ändra vad du kan göra lite, men det brukar kräva mycket stöd från dem som finns omkring dig. Med bra stöd från din partner, en doula, arbetssjuksköterskor och andra finns det några positioner som moderen fortfarande kan anta, inklusive:

 • Halv sittande med folk eller benstöd
 • Sida ligger
 • Stöds squat
 • Semi-benägen
 • Knäböjning vid foten av sängen, lutad över
 • Supine med stirrups eller benstöd

En sak att tänka på när man hjälper någon med en epidural är att vara försiktig så att man aldrig överdriver benen eller andra leder. Det är möjligt att skada moderns kropp eftersom hon inte kan känna smärta. Hon vet inte när man ska säga till dig att sluta som hon normalt skulle göra om du skulle överlappa hennes leder.

Tidsgränser vid tryckning

Forskningen visar oss att tidsgränser när både mamma och barn trivs, är inte nödvändiga. Eftersom en epidural kan öka den tid som behövs för att skjuta ut barnet, om mamma och barn har det bra, fråga din läkare eller barnmorska om det finns någon anledning till att du inte får fortsätta trycka innan en kejsarsnitt utförs. Ibland kan enkla förändringar i positioner vara till hjälp när man flyttar arbetet framåt och tar barnet ner.

Epidurala komplikationer

Medan minskningen av smärta är en fördel av en epidural, ökar denna medicin också risken att du kommer att:

 • Behöver Pitocin (den syntetiska formen av hormonet oxytocin), som kan "kanske inte vara lika säker som en gång tänkt", enligt en 2013-rapport från The American College of Obstetricians och Gynekologer
 • Behov av tång eller vakuumutvinning
 • Ha en episiotomi
 • Behöver mer tid för att trycka än vad du annars skulle göra
 • Öka längden på det andra steget, eftersom dina muskler inte kan hjälpa dig att rotera ditt barn till önskad position för förlossning

Användningen av en epidural kommer sannolikt inte att ha någon stor effekt på din förmåga att trycka, med den mest sannolika komplikationen som en längre pressningsfas. Med detta sagt, handlar många kvinnor gärna om några extra minuters arbetskraft med smärtlindringen som tillhandahålls av epidural för alternativet. Om du planerar att ha en epidural, prata med din läkare och doula om hur du vill hantera arbetets tryckande fas.

Populära Inlägg

Läs Mer