Hur man förebygger tröst när du ammar

Anonim

Thrush är ett vanligt amningsproblem. Det är en jästinfektion, även känd som svampinfektion eller Candida. Thrushcan utvecklas på dina bröst och i barnets mun. Det är vanligtvis inte ett allvarligt tillstånd, men det kan spridas snabbt, och det är svårt att behandla. Det bästa sättet att bekämpa tröst är att försöka förhindra det från början.

Tröst och amning

Tröst kan komma i vägen för framgångsrik amning. En jästinfektion på dina bröstvårtor är smärtsamt, så du kanske inte vill fortsätta amma. Plus, om det är i din barns mun och det gör ont kan din lilla neka att sjuksköterska.

Vad orsakar tröst?

Vissa kvinnor är mer benägna att utveckla tröst än andra. Om du får frekventa vaginala jästinfektioner måste du ta antibiotika, du har diabetes eller om du börjar ta p-piller, är dina chanser att utveckla tröst ännu högre. Men genom att förstå hur candida växer och sprider sig, kan du minska risken för att få kontrakt. Här är åtta tips för att förhindra tröst.

Hur man förebygger tröst

  • Det bästa försvaret mot tröst är bra handtvätt. Du bör tvätta händerna ofta, särskilt innan du ammar, efter att du har använt badrummet och efter att du har bytt blöjan hos barnet. Genom att tvätta händerna regelbundet kan du förhindra spridningen av många vanliga sjukdomar, inklusive tröst.
  • Om du bär bröstkuddar för att suga upp läckor får du inte de som har plast eller vattentäta liners. Nursing pads gjorda med plast liners tillåter inte luft att cirkulera till huden kring dina bröst och bröstvårtor. De håller också fukt. Använd istället ofyllda engångsplattor eller återanvändbara bröstkuddar gjorda av naturfibrer.
  • Se till att du ofta byter dina bröstkorgar. Nursing pads mättad med bröstmjölk ger den perfekta varma, mörka, sugary miljön för organismer som jäst att växa.
  • Byt din ammande bh varje dag och när det blir vått. Och tvätta dina bras, kläder och sängkläder i varmt vatten för att hålla dem rena och fräscha.
  • Undvik att använda någon typ av bröstvårtkräm på dina bröst om det inte är nödvändigt. Bröstvårkrämer, lotioner och salvor kan hålla fukt och tillåta bakterier och svamp att utvecklas.
  • Förvara allt som kommer i kontakt med ditt barn och dina bröst rena. Tvätta leksaker, pacifiers, teethers, flaskor och bröstvårtor i varmt, tvålvatten. Du bör också regelbundet rengöra de tvättbara delarna av bröstpumpen genom att följa instruktionerna för vård som följer med din pump.
  • Lägg till probiotika, eller yoghurt som innehåller aktiva kulturer, till din dagliga diet. Dessa produkter kan hjälpa din kropp att hålla tillväxten av jäst under kontroll.
  • Ät en hälsosam, välbalanserad amningsdiet och begränsa mängden socker och tomma kalori livsmedel som du konsumerar. En diet hög i socker kan öka risken för jästinfektion, särskilt om du är mer benägen att få dem.

Vad ska du göra om du eller din baby får tröst

Om du märker några tecken på tröst på dina bröst eller i ditt barns mun, kontakta din läkare och din barns läkare. Du kommer båda att behöva behandlas för att förhindra att smitta fram och tillbaka till varandra. Dina andra barn och din man eller sexpartner kan också behöva behandling eftersom en jästinfektion kan sprida sig snabbt och enkelt genom kontakt.

Populära Inlägg

Läs Mer