Hur man förhindrar media från att skada din tonårs kroppsbild

Anonim

Den genomsnittliga tonåren spenderar ungefär nio timmar per dag med hjälp av media för deras njutning, enligt en rapport från Common Sense Media. Skrämmande spenderar samma tonåringar mindre än i genomsnitt 10 minuter om dagen och pratar med sina föräldrar.

Det är troligt att din tonåring under de nio timmars mediekonsumtion bombarderas med tusentals meddelanden om den "idealiska" kroppen. Dessa orealistiska och ouppnåliga skönheter av skönhet kan orsaka förstörelse på din tonårs kroppsbild om du inte är försiktig.

Meddelanden Tonåringar ta emot om vikt

Filmer, reklamfilmer, tidskrifter och webbplatser beskriver vackra människor som ideal. Underviktiga modeller och fotoshoppade bilder av perfektion är överallt. Dietprodukter och skönhetsartiklar skickar meddelandet att det är tunnare och mer attraktivt är nyckeln till lycka och framgång.

Effekten kan ses hos barn i ung ålder. Forskning visar att barn så unga som 3 föredrar spelbitar som skildrar tunna personer över de som representerar tungare. Och i åldern 10 år har 80% av amerikanska tjejer varit på en diet.

Sociala medier och Quest for Perfection

Det är inte bara traditionella medier som placerar tonåringar under tryck för att vara tunna och vackra. Sociala medier kan ha en ännu starkare effekt på din tonårs kroppsbild.

Många tonåringar längtar efter validering från sina kamrater och sociala medier är ett snabbt sätt för dem att få feedback. Oavsett om en tonåring lägger in en selfie på Instagram, eller hon ser bilder av andra som pratar om deras "lårgap" på Tumblr, kan sociala influenser vara mycket kraftfulla.

Vissa tonåringar spenderar timmar på att försöka fånga en självjobb i precis rätt vinkel. Andra mäter deras utseende baserat på hur många gillar deras senaste Facebook-foto tar emot. Den omedelbara, peer-to-peer-feedbacken kan vara beroendeframkallande för dem vars självkänsla beror på sociala medier-bekräftelser.

Tyvärr får många tonåringar hård kritik och oförskämda kommentarer på sociala medier. Cyberbullying kan vara ganska skadlig för en tonårs kroppsbild.

Konsekvenserna av dålig kroppsbild

Trycket att vara tunt kan få allvarliga konsekvenser. Forskning har kopplat exponeringen av bilder av underviktiga luftburstade honkroppar till ohälsosamma matvanor och minskad självkänsla. I en undersökning som genomfördes av Girlguiding sa hälften av tjejerna i åldrarna 16 till 21 att de skulle genomgå operation för att förbättra sina kroppar.

Dålig kroppsbild kan leda till ännu allvarligare konsekvenser. Medan vissa tonåringar utvecklar ätstörningar upplever andra depression. En studie från 2009 visade att tjejer som var olyckliga med sitt utseende var i en betydligt högre risk för självmord.

Pojkar och kroppsbild

Det är inte bara tjejer som utsätts för orealistiska medieporträtt av skönhet. Pojkar bombarderas med bilder av sex-pack abs och stora muskler. Superhjältar och actionfigurer visar dessa orealistiska kroppstyper och börjar skicka pojkarna felmeddelanden i ung ålder.

Förföljelsen av den perfekta kroppen tar en vägtull på pojkarna. Tonårspojkar kan sträva efter den perfekta kroppen genom att banta eller genom tvångsmässig träning. De kan också utveckla ätstörningar eller psykiska hälsoproblem som härrör från dålig kroppsbild.

Hur man bekämpar mediernas skadliga effekter

Det är omöjligt att hindra din tonåring från att bli bombarderad med skadliga mediebilder hela tiden. Smartphones och ökade elektroniska enheter betyder att din tonåring kommer att se den idealiserade versionen av skönhet överallt. Men du kan lära din tonåring att vara mediekunsterande.

  • Använd riktiga exempel . Titta på TV tillsammans och pausa shows och reklamfilmer för att prata om de meddelanden som skickas. Titta på tidningar tillsammans och diskutera de orealistiska bilderna.
  • Prata om marknadsföringsinsatser . Diskutera taktiken annonsörer använder för att sälja produkter. Hjälp dina tonårspunkter underliggande meddelanden om hur en produkt kommer att göra henne mer attraktiv.
  • Håll samtal om ohälsosamma kroppsbilder . Diskutera de hårda realiteterna som underviktiga modeller och alltför muskelstjärnor upplever. Prata om de drastiska och ohälsosamma åtgärder som många tar för att få dessa kroppstyper, trots att de tar hänsyn till deras hälsa.

Gör dessa ämnen en del av pågående samtal i ditt hus. Hjälp din tonåring att utveckla en hälsosam kroppsbild och du kommer att minska de negativa effekterna och sociala media kommer att ha.

Populära Inlägg

Läs Mer