Hur man förebygger faror för spädbarn och barn i heta bilar

Anonim

Du vill hålla din baby och barn säker i bilen, men en av de dolda riskerna är att ett barn ska lämnas eller fångas i en varm bil. Ett genomsnitt på 37 barn dör årligen från en varm bil varje år i USA, i vissa fall på en relativt mild dag med endast 70 F temperaturer.

Som förälder kan du bara börja föreställa sig hjärtat över dessa tragedier. Majoriteten av dödsfallet var helt oavsiktlig, med barnet omedvetet kvar i bilen eller barnet kom in i bilen på egen hand. Situationer där barn skadas i heta bilar är:

 • Spädbarn och småbarn glöms helt enkelt i sitt bilbarnstol
 • Spädbarn och småbarn är avsiktligt kvar i en varm bil
 • Småbarn eller förskolor smygar in i bilen för att spela och kan inte komma ut
 • Barnen fångas i bagageutrymmet

Risken för en varm bil för en spädbarn eller barn

På en typisk sommardag kan temperaturen inuti en bil (även om windows rullas ner lite) snabbt stiga över 120 till 140 F. Även på en relativt mild dag kan temperaturen i en bil komma över 100 F. Vid dessa temperaturer, barnen har stor risk för värmeslag, vilket kan leda till hög feber, uttorkning, anfall, stroke och död.

Om du inte tror att det kan hända dig eller dina barn, överväga dessa beskrivningar från dödsintygen för de över 700 barn som har dött i heta bilar sedan 1998. De publicerades av National Highway Traffic Safety Administration.

 • En 9 månader gammal dog efter att ha "lämnats på ett barnsäkerhetssäte i en sweltering minivan i två timmar - missförstånd mellan barnets föräldrar resulterade i att barnet lämnades ensam i van, en förälder trodde spädbarn var hemma med andra. "
 • En 6 månaders gammal "baby dog ​​när han av misstag lämnade i varm bil i tre timmar, dog när utanför 90 F temperaturer steg till 130 F inuti den slutna bilen, tyckte föräldrar att den andra hade bett barnet från bilen till barnsängen."
 • En 34-månaders gammal "barn som nyligen lärde sig hur man öppnar en bildörr klättrade tydligt inuti familjestationsvagnen medan förälder och syskon var i huset."
 • En 23 månader gammal dog när ett "barn i barnsällskapet, lade barnet i bilen för en resa till affären, gick tillbaka i huset och hade glömt något, blev distraherad av något på tv, satt på soffan för att titta på, somnade, vaknade två timmar senare. "
 • En 2-årig dog efter att ett "föräldrars vänstra barn i bilen efter att ha återvänt hem från ärendet - lämnades i mer än en timme."
 • Ett 2-årigt "barn glömde tydligt bort från föräldrar och syskon, somnade på toppen av filt i en olåst bil i husets uppfart, äldsta syskon hittade barn 40 minuter senare."

Kom ihåg, enligt National Highway Traffic Safety Administration, "En låst bil sitter i sommarsolen blir snabbt till en ugn, " och "temperaturerna kan klättra från 78 F till 100 F på bara tre minuter, till 125 F i 6- 8 minuter. "

Hot Car Safety Tips för föräldrar

För att hålla dina barn säkra:

 • Gör det vanligt att du kontrollerar baksätet varje gång du kommer ut ur bilen innan du låser dörren, även om du inte transporterar ditt barn. Att göra detta varje gång kommer att införa vanan.
 • Placera en liten leksak eller färgstark anteckning i ditt barns bilsäte när det är tomt. Flytta den till din instrumentbräda när du placerar ditt barn i bilbarnstolen. Det här hjälper dig att påminna om att du har ett barn i baksätet.
 • Ta dina barn ut ur bilen först och bekymra dig om att få matvaror, etc., ur bilen när du kommer hem.
 • Lämna inte ditt barn i en bil, som snabbt kan värma upp, särskilt på en varm, solig dag.
 • Lås alltid din bil och säkra nycklarna så att dina barn inte kan komma hem hemma.
 • Varna dina barn om att leka i bilen själv utan vuxenövervakning.
 • Installera en släppkopplingsmekanism så att de inte kan få fastna i bagaget.
 • Se till att barnomsorgsleverantörer och dagvårdspersonal har en plan att se till att barnen inte lämnas i vårdgivaren bil eller van
 • Appar och apparater har utvecklats, men de bör bara användas förutom att utveckla vanor som kommer att bidra till att förhindra dessa tragedier.

Också vara uppmärksam på bilar som kan ha ett obevakat barn kvar inuti. Om du ser ett barn ensamt i en bil, var noga med att ringa 911 och se till att barnet kommer ut så snart som möjligt.

Och när ett barn saknas ska du, förutom att kontrollera bakgårdspoolen och andra vattenkroppar, se till att du tittar in i bilen och bagaget i närliggande fordon.

Barn i coola bilar är också i fara

Faren att bli ensam är inte begränsad till att barnen blir överhettad. Att helt enkelt lämna bilen och luftkonditioneringen på gör ditt barn inte säkrare, även om det bara är några minuter. Ditt barn kan bli bortfört, sätta bilen i köra eller ens fångad i ett stängningsfönster.

Använd körningen om den är tillgänglig eller ta dina barn inuti, även om du bara kommer att få några minuter. Lämna inte dina barn ensam i bilen. Det är bara inte säkert. Förutom det enkla faktum har 20 stater lagar mot att lämna barn i fordon utan övervakning.

Ett ord från Verywell

Majoriteten av dödsfall och skador på barn i heta bilar är oavsiktliga och kan hända även i de mest omtänksamma familjerna. Du kan utveckla vanor som minskar dina risker. Lämna aldrig ett barn obevakat i bilen, även i några minuter. Kontrollera alltid baksätet innan du låser bilen, även när du inte har transporterat ditt barn.

Lås din bil varje gång du lämnar den, även när den ligger i din uppfart eller garage. Hitta en säker plats för att lagra dina bilnycklar, så ditt barn kommer inte ha tillgång till dem. Om du ser ett barn som fångas i en varm bil, vidta omedelbara åtgärder.

Populära Inlägg

Läs Mer