Så här förbereder du Ready-to-Feed-formel

Anonim

Många föräldrar väljer färdigmatningsformeln för sina barn. Det anses vara den enklaste formeln att göra eftersom det inte kräver mycket förberedelse eller blandning. Det kan serveras vid rumstemperatur eller värmas upp något.

Innan du förbereder din bebis flaska, se till att du har rätt formel. Spädbarn kräver spädbarnsformel, inte småbarnsversioner. Kontrollera även typen av formel, som kommer i färdigmatade, koncentrerade och pulveriserade sorter.

När du väl har bestämt att du har rätt formel och rätt leveranser är det dags att förbereda flaskan.

1

Läs anvisningarna för Ready-to-Feed-formel

Många typer av spädbarnsmedel liknar varandra. Var noga med att läsa anvisningarna innan du blandar barnets flaska.

En färdigmatningsformel ska märkas: Lägg inte till vatten

Att tillsätta vatten till denna formel kan leda till undernäring hos din bebis. Ready-to-feed-formeln har redan rätt mängd vatten i den. Att tillsätta mer skulle späda ut det, vilket gör det mindre näringsämne tätt.

De flesta färdiga formlerna är mycket enkla och följer de grundläggande anvisningarna nedan. Läs tillverkarens riktning på behållaren innan du börjar.

2

Samla dina varor

För färdigmatad spädbarnsformel behöver du samla följande förnödenheter:

  • Ready-to-feed-formeln, antingen i en burk eller en plastflaska
  • En ren babyflaska med mått på sidan
  • Flaskhalsband och ren nippel
  • Flasköppnare med triangulär spets (om man använder konserverad formel)

Du kan också önska att ha en babybib eller burpduk. Detta gäller både under utfodring och efter utfodring när du borstar barnet. Några spädbarn spitar också upp eller droolformeln ur munnen när de matas. En bib hjälper till att hålla dig och din baby ren.

3

Gör en flaska

Tvätta händerna innan du gör flaskan, som du vill för att laga mat.

Om du använder en konserverad formel, ta din burköppnare och slå ett hål i ena sidan av toppen av formelburken. Stans ett extra hål direkt från det första hålet. Detta gör det möjligt att flöda bättre när det hälls.

Om du använder flaskformel, skruva loss locket och öppna förseglingen, om det finns några. Om du använder en tidigare öppnad flaska, se till att den inte har öppnats längre än 48 timmar och att den har lagrats ordentligt.

Bestäm hur mycket formeln ditt barn behöver vid denna utfodring och häll precis det beloppet i babyflaskan. Häll inte mer än du behöver, eftersom det inte kan sparas för senare.

4

Varma babyflaskor med försiktighet

Om du matar babyformel som lagrats i kylskåpet, kommer du troligen att behöva värma upp det. De flesta barn kommer inte att dricka kall formel, men det är säkert att göra det.

Lägg aldrig en babyflaska i mikrovågsugnen för att värma upp. Placera istället flaskan i en skål med varmt vatten. En 2-kopps plastmatringsbehållare är en bra storlek för babyflaskor.

Om du inte har tillgång till varmt vatten kan du mikrovågsugna en skål med vatten i 30 sekunder och placera sedan flaskflaskan inuti för att värma till rumstemperatur. Det ska inte ta mer än 5 minuter och lämnar inte flaskan i vattnet i mer än 15 minuter, eftersom värmen kan försämra formeln.

Vissa föräldrar föredrar att använda flaskvärmare eftersom de är snabba och lätta att använda, speciellt för matning i mitten av natten. Warmers kräver vanligen lite vatten som går över en värmeanordning för att skapa ånga. Barnflaskan sitter i en korg ovanför värmekällan för att det inte blir för varmt.

En flaskan är varm, skaka den bra och kontrollera temperaturen. Ett enkelt sätt att göra detta är att spruta lite på insidan av din handled. Om det känns för varmt, låt det svalna lite innan du testar igen.

När formeln når rätt temperatur - inte för varmt och inte för kallt - kan du mata flaskan till din baby.

5

Förvara Leftovers korrekt

Om det finns formeln kvar i behållaren eller originalbehållaren efter att ha hällt bebisens flaska ska den förvaras i kylskåpet. Det kommer att ligga i 48 timmar i kylskåpet.

Om du använder en burk, täck toppen med plastfolie och ett gummiband eller med ett speciellt lock som är utformat för att täcka burken för att bevara friskheten.

Vissa behållare med färdigmatningsformeln betraktas som enskilda matningar, vanligtvis 8 uns. Om din baby dricker mindre än det här, lagra rester på rätt sätt.

Spara inte kvarvarande formel från flaskan som din baby drack från. När en flaska är igång, är den bra i 1 timme vid rumstemperatur och måste sedan kasseras.

Populära Inlägg

Läs Mer