Hur graviditet förändrar din mage knapp

Anonim

Det kan låta dumt att ägna en hel artikel till den gravida magen - men det finns många frågor om detta ämne! Så här är svaren på några av de mest populära frågorna om mageknappen hos en gravid kvinna och hur man hjälper den gravida magen.

Belly Button Pops Out

Ibland under graviditeten kommer din gravida mage att sticka ut. Även om du har varit en "innie" hela ditt liv, under graviditeten kan utvidgningen av buken få dig att vara en "outie".

Det finns inte mycket du kan göra om detta tillfälliga tillstånd, förutom att täcka det med kläder. Vissa kvinnor har bandat något över det för att skapa ett mer platt utseende under sina kläder, som ett bandage.

Om din navelknäpp har dykt upp, kolla din utövare för att se till att du inte har bråck. Detta händer ibland under graviditeten eller under postpartum. Var noga med att ha några ovanliga bulgar undersökta.

Belly Button går platt

En annan variation av naveländringar är att din navel knapp kan gå platt. Ja, när din mage expanderar med barnet kan du märka att din navelknäpp blir platt och stram mot din hud. Detta är normalt och kommer tillbaka till din normala navel när din baby är född. Ibland har det en flik av hud som ligger platt med ett streck. Det här är ingen anledning till oro.

Klåda

Kliande hud, särskilt runt naveltern är ganska vanligt. När huden sträcker sig kan den bli irriterad och kliande. Detta är vanligtvis tillfälligt och normalt. Försök hålla det väl hydratiserat med din favorit lotion för lite lättnad. Om du inte hittar lättnad i vanliga produkter, prata med din leverantör. Det kan också vara fallet med något som kallas pruritiska urtikariala papuler och graviditetsplattor (PUPPP). Detta sker vanligtvis med utslag också, inte enkel klåda. Din läkare eller barnmorska kan ge dig mer information om du har svårt klåda.

PUPPP Itchy Graviditet utslag

Magepina smärta

Ibland kommer gravida människor att ha en smärtsam känsla i sin navel. Detta kan orsakas av att huden sträcker sig på buken eller det kan vara en muskelproblem. Meddela alltid smärta till din läkare eller barnmorska. De kan ha några förslag på hur man hjälper till att lindra smärtan, men för de flesta kvinnor är det tillfälligt eftersom magen sträcker sig över en viss punkt.

Skarp smärta som känns stabbande och går inte bort efter en minut bör följas upp med ett telefonsamtal till din läkare eller barnmorska för råd.

Mage-knapp Piercings och graviditet

Om du har genomträngt naveln eller naveln kan du undra om du behöver ta bort navelringen under graviditeten. Om du behöver ta bort det, när ska du göra det?>

Många kvinnor har fått sina navlar genomborrat innan de blir gravida. De gör var och en olika beslut om navelringen under graviditeten. Vissa människor väljer att ta bort det på sin utövares begäran, även om det inte anges någon medicinsk orsak. Fråga din utövare vad som är rätt för dig. Vissa människor väljer att lämna den tills deras bäckar blir större och sedan ta bort den. Några personer har tvingats ta bort det eftersom det blev obehagligt i slutet av graviditeten, eftersom deras bukhår sträckte sig snett och orsakade en dragande känsla.

När det gäller typen av ring som du använder har vissa personer funnit att det finns en utökningsbar ring som var bekvämare än standardringen. Detta är en personlig preferens.

Det finns också några gravida människor som har lämnat det hela tiden utan problem alls. Detta bestäms bäst av hur din mage växer, liksom hur din piercing gör. Om du inte har någon irritation eller för mycket sträckning kan det vara ett problem. Du och din utövare borde ha en konversation om det och göra det som fungerar bäst för dig. Det finns inget rätt svar.

Populära Inlägg

Läs Mer