Hur man pottar träna ditt barn på bara 3 dagar

Anonim

Så har du äntligen bestämt att ditt barn är redo att vara ute av blöjor? grattis! Att använda toaletten är en viktig färdighet som vidareutvecklar ditt barns självständighet och ökar deras självförtroende. Syftet med toalettträning är att lära dina barn hur man känner igen den känsla de känner i kroppen innan de behöver använda toaletten. Det viktigaste att komma ihåg är att krukutbildning är en process och ditt barn kommer att ha olyckor, men hålla sig till den här metoden och ditt barn kommer att använda potten konsekvent på bara tre dagar.

Är ditt barn redo?

Innan du bestämmer dig för att ta språngtåget, ska du få ditt barn bekant med att använda toaletten. Låt ditt barn komma med dig på toaletten och visa honom vilka stora pojkar och tjejer som gör. De flesta barn är glada att lära sig om badrums etikett. Visa dem hur toalettspolningen fungerar och hur man tvätta händerna. Verkar ditt barn glada att använda potten? Tre dagar-metoden fungerar bara om ditt barn är ombord, så leta efter tecken på beredskap och spänning, som ditt barn berättar när han måste kissa eller kissa. frågar dig att använda potten; känner sig störd av en smutsig blöja;

Välj helgen

Du kommer att behöva tre dagar i rad där du är hemma med ditt barn. För arbetande föräldrar fungerar den här metoden bäst under en tre dagars helg eller när du kan ta av en arbetsdag för att lägga till på en vanlig lördag / söndag. Du kommer att vara inne för det mesta av helgen så det är viktigt att du förbereder dig själv för att spendera mycket tid med ditt barn. Ha det roligt med dem! Om du inte kan blockera ut tre dagar, på sista dagen, diskutera vad du har gjort med din barnomsorgsleverantör och be dem att fortsätta processen.

Bunkra upp

När ditt barn visar tecken på beredskap, ta dem till en butik och plocka ut underkläder tillsammans. Inköp av underkläder med sina favoritkaraktärer är ett roligt sätt att få dem spännande att ha på sig stora pojkar eller stora tjejer. Dessutom, eftersom du kommer att spendera mycket tid hemma, kanske du vill tänka på några hemma projekt i förväg. Det här kan vara konsttillförsel, en film, spel, matlagning, bakning eller något annat som kommer att hålla dig och ditt barn underhöll.

Innan den långa helgen

En vecka i förväg, låt ditt barn veta att det är dags att säga "farväl" till blöjor. Beroende på vad din familj bestämmer kan detta vara ett fullständigt tillskott eller ett partiellt farväl där blöjor eller pull-ups kommer att användas under lur och sängtid. När du börjar träna, kommer underkläder att bäras hela tiden, såvida inte ditt barn sover. Träning i Om du gör ett gott hälsning till blöjor, kan du räkna de återstående blöjorna med barnet och förklara att när de är borta finns det inte mer. Du kan fortfarande se till att endast en blöja lämnas före sänggåendet natten innan du påbörjar toalettträning.

Dela processen med din make och andra vårdgivare, till exempel barnpassare, barnbarn och släktingar. Ta skift (särskilt om det finns en äldre syskon) eller håll dig tillsammans och stödja varandra under processen. Det är viktigt att alla vuxna är involverade i processen och att att använda toaletten inte blir något som bara görs med en vuxen i familjen. Genom att dela ansvaret lär ditt barn att de måste använda toaletten med alla, inte bara i vissa situationer eller med specifika vuxna.

Dag 1

Rätt när ditt barn vaknar, byt honom eller henne ut ur blöjan. Låt ditt barn spendera åtminstone den första dagen bara botten. Utan blöja eller underbyxor på ditt barn kommer det mer sannolikt att känna igen behovet av att använda toaletten.

Du kan välja att lägga en liten potta i vardagsrummet för enkel åtkomst. Detta är ett personligt val eftersom vissa människor kanske vill behålla alla badrumsaktiviteter på badrummet. Ge ditt barn ett stort glas vatten, juice eller mjölk så att de måste kissa ofta. Ha en konstant sippy kopp nära ditt barns räckvidd. Ge ditt barn mycket vätska och titta noggrant på tecken på att ditt barn ska kissa eller kissa.

När du märker skylten, ta ditt barn till badrummet omedelbart för att använda toaletten. Fråga dem om de måste gå var 20: e minut. Du kanske vill ställa in en hörbar 20-minuters timer så ditt barn vet att när timern släcks är det dags att försöka använda toaletten. Se till att ditt barn tvättar händerna efter varje försök att införa hälsosamma vanor.

Om ditt barn inte vill försöka kan du säga att vi ska försöka "när du är färdig med att leka med dina tåg" eller om dina barn vet nummer kan du säga "vi ska försöka när klockan säger" 10 : 30. "Låt ditt barn försöka använda toaletten vid varje övergång, efter att ha rengjort leksak / material, före mellanmål eller lunch, före och efter tupplur och sängtid. Detta kommer att bli en del av sin dagliga rutin.

Använd känslomässigt uttrycksfulla beteendeobservationer när det gäller ditt barns framsteg. "Du peed på toaletten, det är där kissa hör hemma!" Eller "du peed på golvet, hjälp mig att rensa upp det." Du vet ditt barn bäst. Vissa barn svarar väl på en spännande festsemester medan andra blir obehagliga med uppmärksamheten. Vissa barn svarar bra på belöningar, så om ditt barn är motiverat av klistermärken eller små godsaker, kan du bestämma dig för att göra ett belöningsdiagram för att uppmuntra pottträning.

Dag 2 och Dag 3

Din process för dag 2 och 3 är väsentligen densamma som dag 1. Vissa människor stannar inom 3 dagar för att stärka processen. Andra människor väljer att våga utanför för korta aktiviteter på eftermiddagen på dag 2 och dag 3. Om du går utomhus, gå till en lekplats eller gör en aktivitet som ligger nära och kom alltid ihåg att ta med en liten bärbar potta med dig om din barn vägrar att använda det offentliga toaletten, som vissa barn gör. Förvänta olyckor. När de händer, byt bara underkläderna och gör inte en stor sak. Ställ bara, "vi kissa och poppa i potten."

Naps och Nighttime

Huruvida du ska ta en blöja på eller under natten och under natten under tre dagars krukutbildning är ett personligt beslut. Vissa tror att det är lättare att potta tåg helt för dagtid, tupplur och natt andra tåg i steg. Vi började ursprungligen dra upp på tupplurstid och vi märkte att vår barnbarn låter vår son ha på sig underkläder under tupplurar och han hade ingen olycka, så vi pratade med honom om det och han ville ha på sig underkläder för tupplurar. På natten är vi fortfarande i blöjor.

Toalettträningstips

  • Låt ditt barn använda toaletten innan de lämnar hem och omedelbart när de kommer till deras destination.
  • Ta flera ändringar av kläder och underkläder när du går ut.
  • Tala om för dina lärare, vårdgivare, barnbarn och barnpassare ditt barns tecken när han eller hon behöver använda potten och vilket språk du använder hemma så att de kan överensstämma med dina önskemål (dvs. kissa, poop, toalett, potty, doo doo, BM, tinkle, etc).
  • Att vara utan blöja är en ny känsla och det kan känna sig obekvämt eller läskigt för vissa barn. Var lugn och lugnande när du stöder ditt barn under denna process. Forskning har visat att en negativ reaktion eller bestraffning efter en olycka kan skapa en negativ förening mot toileting och kan hindra framsteg, så att du är fortsatt lugn efter en olycka och gömmer någon frustration från barnet.
  • Tro på processen. Det är väldigt lätt att bli avskräckt på dag 2 när ditt barn har olyckor, men när du gör det till dag 3 och senare kommer ditt barn att visa dig att han eller hon förstår vad det innebär att vara potatisutbildad.

Populära Inlägg

Läs Mer