Hur man potty träna ett barn i daghemmet

Anonim

Pottutbildning Ett barn som närvarar daghem eller är tillfälligt vårdad av en annan vårdgivare än en förälder kräver en lagarbete. Ofta är det faktum att ett barn är runt andra barn i underkläder i en vårdinriktning som tjänar till att motivera ett ungt barn att använda potten.
Föräldrar och leverantörer bör diskutera och komma överens om den planerade potten träningsprocessen. Ett konsekvent tillvägagångssätt och vanliga uppmuntrande tekniker kan minimera förvirring av ett barn under denna tid och hjälpa till att ställa miljön för en lyckad övergång till att bli ett stort barn!

Var lika konsekvent som möjligt

Konsistens är viktigt när potten träning så ta reda på vilken potta din daghem använder. Är det ett säte som fäster på en vuxen toalett eller är en liten separat potta? Vissa barn potty tåg med hjälp av en barnstor toalett. Andra föredrar att sitta på den vanliga toaletten med en potty sits på toppen. Föräldrarna bör vara känsliga för barnomsorgsföretagens behov, som mest sannolikt ser andra barn också och vem måste hålla hygien, renlighet och praktiska egenskaper som hänsyn till träningsprocessen också. Även om det inte är oöverstigligt att ha olika system, med samma regler och samma utrustning, kan det säkert vara till hjälp för barnets behärskning av denna process. Föräldrar kan till och med överväga att köpa en pottstol (om leverantören håller med om det här är en bra idé) för sitt barns användning under vården som är identisk med den som används hemma.

Nap Time Potty Training

Vad ska ett barn i potty träning ha på naptime? Även ett mest utbildat barn kan ha olyckor på kvällen. Åsikterna varierar beroende på huruvida ett barn ska ha blöja eller dra upp på naptime eller om olyckor skulle kunna hända för att uppmuntra ett barn att "känna" resultatet. Givetvis kan leverantörer inte vara lika tålmodiga för att de behöver sanera mattor och skicka hem filtar och kuddar rutinmässigt på grund av olyckor som uppstår.

Klä barn i praktiska kläder

Leverantörer har beklagat att föräldrar ibland inte tar hänsyn till att ett barn i en bodysuit och överaller - oavsett hur söt de ser ut - är felaktigt klädd för pottträning. Och många föräldrar har varit oroliga att se sitt barn springa runt i en lång skjorta och underkläder under dessa toalettträningsdagar i daghemmet. Kompromissen är naturligtvis praktiska kläder som kan vara snabbt och enkelt - och nyckelordet här är SNABBT dragit ner av ett barn självständigt i tid för att undvika en olycka. Att ha problemfri kläder är en nyckel till ett barns självförtroende och självständighet under denna process. Och, föräldrar, glöm inte! Under denna träningstid, var vänlig ge vårdgivaren åtminstone två uppsättningar extra kläder och helst ett komplett paket med underkläder. Inledningsvis kan ett barn börja våta underkläder vid många tillfällen och behöver ändras.

Diskutera belöningar och följder

Hur belönas ett barn för att gå potty? Går en belöning om ett barn försöker? Blöts en blöja om ett barn vägrar? Hur hanteras olyckor? En leverantör lovordade en omtänksam mamma för att köpa ett stort utbud av klistermärken och för att belöna alla barnen med en varje gång hennes barn använde potten. Prata om positiv peer-förstärkning! Leverantören var mer än glad över att klara ut klistermärkena och var tacksam för att föräldern förstod det var en kostnad som en leverantör inte kunde göra för varje barn.

Tänk om Timing

I allmänhet börjar du inte att träna ett barn efter en stor förändring, t.ex. flyttning, skilsmässa eller återavbrott, födseln av en ny syskon, en förändring av vårdgivare eller daghem, eller före en stor semester eller händelse. Också, se till att du är bekväm med att hålla med ett schema och rutin när träning börjar.

Fira tillsammans!

Ett barn som blir toalettträning är en stor prestation både för barnet och vårdgivaren! Ett bra samarbete och enhetliga mål, konsistens och öppen kommunikation kommer att bidra till att uppnå de önskade resultaten.

Populära Inlägg

Läs Mer