Hur planerar du det bästa Scout Campfire-programmet

Anonim

Scouts och campfire-program är en tidlös kombination. Medan de historiskt är knutna till trupper och trollskyttar av Amerika-trupper, har tjejer Scout trupper blivit mer involverade i planeringen av lägereldsprogram och njuter av fördelarna. Oavsett om du utför, hjälper till i bakgrunden eller bara tittar, erbjuder lägereldsprogram Scouts i alla åldrar möjligheten att engagera sig, uttrycka sig och lära sig lite mer om sina kamrater och sig själva.

Element av ett kampfireprogram

Ett lägereldsprogram är en samling av spejkar, truppledare och familjemedlemmar för roligt och gemenskap. Trots sitt namn behöver den inte ske på natten, och det måste inte innehålla en faktisk brand.

Ett framgångsrikt lägereldsprogram innehåller fyra nyckelelement:

  • Sångar: Sjung alla sorters låtar, från dumma Scouting-låtar till National Anthem.
  • Stunts: Både förplanerade och improviserade skits fungerar bra som stunts; bjuda in deltagarnas deltagande för att göra sakerna verkligen intressanta.
  • Berättelser: Oavsett om de är roliga eller läskiga är berättelser en viktig del av campfires.
  • Showmanship: Stora öppnings- och stängningsceremonier lägger till lite känsla för ditt evenemang och kan inkludera ett kreativt sätt att tända lägereldet (om du använder en).

fördelar

Det finns många fördelar med att hålla ett lägereldsprogram. Det ger varje Scout möjlighet att delta i en gruppaktivitet och eventuellt upptäcka ett nytt intresse eller talang. Även om de inte vill utföra, kan de ges rollen bakom kulisserna, till exempel att hantera rekvisita eller hålla mikrofonen för spejderna med talande delar.

Campfire-program ger Scouts ett forum för att utöva sina offentliga talande färdigheter. Oavsett om de memorera linjer eller ad libbing, kommer de att lära sig hur man talar framför en grupp, vilket är en färdighet som kommer att tjäna dem bra i vuxen ålder.

Scouts har också chansen att utnyttja sin kreativitet när de planerar sitt bidrag till campfireprogrammet. Vissa kanske vill strängt följa ett existerande skript för en skit eller läsa en favorithistoria, men andra kommer att vilja lägga till sina egna personliga känslor för att skapa originalskrifter och / eller göra någonting de själva gör.

Oavsett om det är utåtriktat eller blygat, finns det en roll för varje Scout i ett lägereldsprogram, så uppmuntra alla att engagera sig.

"Följ flammorna"

Ett bra campfireprogram varar cirka 45 till 60 minuter. Det här är tillräckligt länge för att hålla allas uppmärksamhet, men inte så länge att spejderna blir rastlösa.

Även om en eld inte är nödvändig kan det vara bra att ha en som är "flammande", så att du kan rätta till saker. När eldslampan är hög bör det finnas mycket energi i ditt lägereld; Det här är den bästa tiden för dina deltagares låtar och skitser. När elden brinner ner, bör stämningen också komma ner. Långare sånger, lugnare historier och ett kort inspirationsledare "minut" -tal kommer att slå ner lägereldet och naturligtvis föra händelsen till slut.

Planera

För att få ett minnesvärt och trevligt lägereldsprogram är det absolut nödvändigt att du planerar det i förväg. Tidigare planering kommer att bidra till att ditt program löper smidigt och att alla kan vara redo för sin tur på campfire-scenen.

Det finns ingen lista över godkända eller förbjudna skits för antingen pojken eller flickaskyttarna. Istället säger Boy Scouts of Americas hemsida, "Var säker på att alla funktioner i detta lägereldsprogram upprätthåller Scouting högsta traditioner."

Det finns några skitämnen som faller in i ett "grått område" där ledare ska använda sin bedömning om skitens lämplighet, som att undvika "potty humor" som många unga barn är förtjusta av. Scoutledare bör tänka på om skiten kommer att behålla Boy Scouts of America's Scout Ed och Law eller Girl Scout Promise and Law.

Två stora resurser som hjälper dig att planera ett minnesvärt lägereldsprogram är BSA: s Campfire Program Planner och Girl Scouts of Central Maryland Councils Campfire Resource Book. De båda ger en blankett att använda när du planerar ditt evenemang och erbjuder idéer som antingen pojkar eller flickvänner skulle njuta av.

En viktig bondingupplevelse som ingen Scout snart kommer att glömma är att campfire-program är en tradition som kan anpassas för att passa dina individuella spejder och truppers behov och talanger.

Populära Inlägg

Läs Mer