Hur man väljer den perfekta avokado för din baby

Anonim

Avokado är ett utmärkt val för barnets första mat. Egentligen är det ett bra val för alla att äta, men det är ett särskilt bra val för spädbarn. Avokado är fulla av näring, inklusive protein, viktiga vitaminer och mineraler, och även bra fett för att hjälpa din bebis hjärna. (Visste du att hjärnor behöver fett att fungera ordentligt? Fint faktum!) Plus avokados är läckra, så låt oss heller inte glömma det faktum.

Tyvärr försummade länge, avokado har blivit mycket mer populär eftersom fler och fler vuxna äter dem för sina otaliga näringsmässiga fördelar. Avokado som första mat för barn är en näringsrik och utvecklingsmässig lämplig mat för barn som börjar fasta. Och faktiskt, avokado skulle göra underbar första mat för en bebis om din lilla inte har startat fasta ämnen alls. Inget mer behov av det tråkiga risflödet när det finns avokadoer runt.

Så hur exakt väljer du den bästa avokado för ditt barn? Det är inte en babymat som kommer i en burk, tyvärr, så det är bäst att faktiskt välja en färsk avokado från affären. Om du inte känner till att du väljer en bra avokado, är du säker på att det är en ganska enkel urvalsprocess.

Val av mogen avokadofrukt

Om du vill köpa din avokado mogna och redo att äta, leta efter en som har en skumpig hud i en mörkgrön nyans. När du försiktigt pressar avokado, bör den vara fast men ge bara lite under trycket. Rocka hårda avokado är ännu inte mogna, och de som känner sig extremt mjuka är överdrivna.

För att snabbt kontrollera om en avokado är mogen, titta runt fruktens stam. En gul färg indikerar att frukten är mogen, medan den brukar innebära att den troligen är överdriven och brun inuti.

När du förbereder avokado för din baby, märker du att när du skär den mogna avokado i hälften av det inre köttet är grönt som går till ett smörgult mot gropen. Det här är en bra indikation på att du har valt en perfekt avokado.

Ripen Avocados i en brun papperspåse

Om du hellre vill tillåta din avokado ripen hemma, kan du skynda på processen genom att placera dem i en brun papperspåse - lägg inte dem i kylskåpet när de inte är mogna. Kontrollera regelbundet om mognad. Det är verkligen så enkelt.

Hur man äter en avokado

När du väl har hittat den helt mogna avokado för ditt barn, kan du helt enkelt skära avokado i hälften, dra ut den stora gropen i mitten och skopa sedan avokadoens gröna frukt ut i en skål. Om din baby kan hantera klumpiga fasta ämnen kan du helt enkelt steka avokado med en gaffel. Annars vill du använda en matprocessor för att se till att frukten blir fin och jämn.

Hur man bevarar en avokado

Om din baby inte äter alla avokado och du vill behålla den fräscha, pressa plastfolien nära avokadoens hud och förvara resten i kylskåpet i upp till en dag. Avokadoerna går dåligt väldigt snabbt, så du måste agera snabbt.

Populära Inlägg

Läs Mer