Hur Peer Press leder till mobbning

Anonim

Tonåringar påverkas varje dag av sina kamrater. Faktum är att varje gång din tween eller tonåring spenderar tid med sina kamrater påverkas de. Trots att de kanske inte inser det, lär de sig av varandra bara genom att spendera tid tillsammans. Ibland kan inbördes influenser vara positiva som att uppmuntra varandra att prova nya saker eller gå ut ur sin komfortzon på ett positivt sätt. Men övertryck kan också vara negativt, speciellt när det gäller droger, alkoholanvändning och till och med mobbning.

Hur Peer Pressure påverkar mobbning

Peer press är trycket från andra för att överensstämma med beteenden, attityder och personliga vanor i en grupp eller klick. Ibland kommer barn i en klick att pressa andra barn att delta i mobbning. Denna mobbning kan innehålla allt från att lämna sedlar och namnkallar för att sabotera en andras förhållande till skvaller, lögner och rykten. Faktum är att många relationsrelaterade aggressioner och cyberbullying involverar grupptryck.

Andra gånger kommer tweens och tonåringar att känna ett internt tryck för att göra saker som de tycker att deras kamrater gör. Till exempel kommer vissa barn att delta i sexting eftersom de tycker att alla andra gör det också. Med andra ord gör vågtrycket barnen att göra saker som de inte annars skulle göra med hopp om att passa in eller få uppmärksamhet.

När det gäller mobbning börjar trycket att mobba andra ofta med en pack mentalitet och är särskilt utbredd på nätet. Många gånger kommer barnen att pressa eller uppmuntra andra till cyberbully. Detta kan innehålla tryck för att delta i allt från online-hate-listor för att betyda sociala medier.

Varför barn ger sig till peer press

Typiskt, när barnen ger in i ömsesidigt tryck är det för att de vill vara liknade eller passa in. De är rädda för att om de inte följer med gruppen eller klicket, så kan andra barn bli roliga av dem. Som ett resultat är mobbning ibland en självbehållande handling. Barnen är rädda om de inte utesluter andra, deltar i skvaller, sprider rykten och gör roliga för andra, då kommer de också att bli utrotade eller plågade av mobbningar.

Dessutom accepterar vissa barn tanken att "alla gör det" och känner ofta felaktigt mindre ansvar för mobbning när det görs som en grupp. Med denna typ av mentalitet lämnar barnen ofta sin bättre bedömning och sunt förnuft bakom sig. Som ett resultat känner de inte så mycket ånger som de annars skulle.

Hur föräldrar kan hjälpa barnen att klara sig med Peer Press

När det gäller jämliktryck, känner föräldrarna ofta att de kämpar för en förlorad kamp. Men i verkligheten har föräldrarna mycket mer inflytande än de inser. Även om tweens och tonåringar drar bort i denna ålder och försöker hävda sitt oberoende, behöver de fortfarande mycket föräldrar. Så missa inte chansen att gå in.

Prata med dina barn. Försök att förstå det tryck de upplever. Fråga dem om de påtryckningar de känner för att engagera sig i relationell aggression, mobbning och andra former av mobbning. Ju mer du kan koppla dina barn till mobbning desto mer kommer du att kunna få ett positivt inflytande. Ge dina barn idéer om hur man svarar på grupptryck. Och se till att de är utrustade med ett solidt självkänsla, självförtroende och sociala färdigheter. Dessa egenskaper hjälper barnen att reagera på grupptrycket på ett positivt sätt.

Skapa också regler och konsekvenser när det gäller mobbning och följ sedan igenom. Om du har en politik att inte mobba andra och du upptäcker att ditt barn är en mobbning - även om han pressades in i det - måste du följa med disciplinåtgärder. Om du inte gör det kommer ditt barn att anta att reglerna inte gäller eller inte är en stor sak. Som en följd kan mobbningen eskalera till den punkt som den blir out of control eller allvarligt skadar en annan person. Kom ihåg, att titta på andra sätt skadar bara ditt barn i slutet.

Ett ord från Verywell Family

Förstå det oavsett hur bra din förälder, din tween eller tonåring kommer att röra sig från tid till annan. I stället för att skrika eller kritisera, hjälpa dem att ta ansvar för sina handlingar. Om de till exempel var oförskämd mot en annan person, ber om ursäkt. Eller om de täckte en skåp med skadad graffiti, få dem att rengöra det. Poängen är att se till att de ger upphov till mobbning. Motstå också uppmaningen att märka ditt barn en mobbning. I stället uppmuntra honom att sluta mobbning och fokusera på att vara snäll, empatisk och respektfull. Det kan ta tid, men med din hjälp kan ditt barn lära sig att fatta bättre beslut, även när man upplever peer press.

Populära Inlägg

Läs Mer