Hur föräldrar kan lösa de värsta pottautbildningsproblemen

Anonim

grattis! Efter att ha märkt att ditt barn har uppvisat vissa färdighetsskyltar, (till exempel vaknar hon från hennes tupplurar eller nattetidslösningar och kanske hon även visar mer självständighet i andra icke-potatisutbildningsfasetter i hennes liv) du bestämde att din lilla är redo att börja potty träning. Och så långt har det gått ganska bra - kanske hon urinerar konsekvent på toaletten eller hon kommer även använda en potta som inte är hennes egen - men hon slår fortfarande några snubblar och oavsett hur många klistermärken du belönar henne med, hon kan inte flytta förbi dem. Så nu behöver du lite hjälp med hjälp av potty träning.

För många små som använder för att använda toaletten för första gången är det inte alltid smidigt segling. Det finns en mängd gemensamma potatisutbildningsproblem som tenderar att sakta ner processen lite. De inkluderar:

  • Nekar att göra tarmrörelse i potten - i stället ber om att använda blöja eller träningsbyxa (som pull-ups istället.)
  • Att inte (eller vägra att) använda en annan potta än den som de har hemma. Eller, om du använder en liten potta stol, visar inte något intresse av att flytta över till den stora barntoalett.
  • Plötsligt hade många olyckor, när hon gjorde det bra innan.
  • Att säga nej om du föreslår att hon använder potten.

Så vad är en desperat förälder att göra? Först av, förtvivla inte. Det här är potatisutbildningsproblem som ett bra antal toalettstudenter står inför och det finns några lösningar som snart kommer att få henne på väg. Här är hur:

Låts som om du inte bryr dig

Har du någonsin hört talas om "omvänd psykologi?" Det är din vän om du har en motvillig potty tränare, särskilt en motvillig potty tränare som uppmärksammar att säga nej (så många unga förskolor vill göra). Omvänd psykologi - när du säger en person att göra motsatsen till vad du vill att de ska göra - arbetar ofta med nya potty träningsskolor eftersom ditt unga barn tycker att det är oenigt med vad som sägs, men också för att trycket som kommer med " att ha "att gå på potten avlägsnas. Ställ bara något som: "Jo, jag är så glad att du inte går på potten, för om du gjorde det skulle vi kunna gå och leka i parken (eller någon annan aktivitet du är villig att göra) och jag vill verkligen inte göra det - jag vill bara stanna hemma hela dagen. "

Tänk på att skala tillbaka på belöningarna

En av de vanligaste metoderna för pottträning innebär att ditt barn får en liten behandling som klistermärken eller M & Ms varje gång hon går. Problemet med ett belöningssystem är att det ibland kan orsaka temperaturslam. Och om du använder sötsaker varje gång ditt barn går, det är en massa sötsaker dagligen. Dessutom kan det vara svårt att övergå av belöningssystemet när ditt barn regelbundet använder toaletten. Istället höga på beröm - locka andra som mormor och morfar eller en favoritvän att erbjuda uppmuntrande ord.

Gör Potty Training Familiar

Med alla tre mina barn vägrade jag att köpa dem en potta stol, för jag tänkte att när de tränade i stolen, ville de inte vilja gå någonstans annars. Istället köpte jag en ring som passar över vår toalettstol. Det fungerade bra nog, men jag hade fortfarande samma problem - när vi skulle gå till badrummet någon annanstans än vårt hus skulle de balka (förutom min yngste av någon anledning). I vilket fall som helst gör nyckeln till att gå på toaletten, i stället för sätet som de fortsätter, något ditt barn är bekväm med. När du försöker använda badrummet på en ny plats, visa ditt barn hur det har många av samma egenskaper som ditt badrum hemma - det rinnande vattnet i diskbänken, toaletten som spolas, toaletten. Om ditt barn vägrar gå till daghem eller förskola, kolla in rutinen som de använder. Barn tas in som en grupp och ditt barn är inte bekvämt? Är han uppmanad att gå på egen hand och han föredrar en chaperone? Om han fortfarande nekar att gå på en "okänd" potty, överväg att köpa ett resesätet som han kan använda på nya ställen.

Alla Poops - mest av tiden

Ett av de vanligaste potatisutbildningsproblemen är barnet som inte kommer att få tarmrörelse på toaletten, i stället antingen håller den in och gör sig förstoppad eller kräver en blöja så att de kan göra det. Detta är ett svårt scenario för föräldrar eftersom du inte vill orsaka ditt barns obehag. Det finns några saker du kan göra. Först av, ta det långsamt - när hon mästare kissar på toaletten, då kan du flytta till pooping. Om hon ber om en blöja att gå, lägg den på henne, men insistera på att hon gör i badrummet. När hon förstår det, får hon gå i toaletten på toaletten (bär fortfarande blöjan). Fortsätt framåt tills hon är redo att ta bort blöjan. Om du tror att ditt barn är verkligen förstoppat, överväg att introducera vissa fiberrika livsmedel som hela kornbröd och gröna grönsaker. Skala tillbaka på mejeriet också. Om du är verkligen orolig, ge din barnläkare ett samtal.

För mer hjälp med hjälp av potty träning, ta en titt på böcker för potty träning och potty träningshjälpmedel.

Populära Inlägg

Läs Mer