Hur föräldrar kan höja ett bra barn

Anonim

Många föräldrar fokuserar på sina barns betyg och extracurricular aktiviteter, till exempel genom att se till att barnen studerar, gör sina läxor och går till fotbollsträning eller danslektioner som är förberedda och i tid. Men alltför ofta glömmer vi att lägga tid och ansträngning i att vårda en annan komponent av barns framgång och utveckling - en som är lika viktig och kanske ännu viktigare än goda betyg, utmärkelser och troféer - att vara en bra person.

I dagens "jag, jag, jag" och "jag måste få det nu" samhället kan det vara lätt att glömma vikten av att motverka dessa genomgripande budskap om omedelbar tillfredsställelse, konsumentism och själviskhet. Om vi ​​vill höja barn som är trevliga företag och riktigt fina människor kan vi hjälpa våra barn att styra vanor och beteenden som främjar positiva karaktärsdrag som vänlighet, generositet och empati för dem som är mindre fördelaktiga eller som behöver hjälp.

Som CS Lewis berömde: "Integritet gör det rätta, även när ingen tittar." Hur kan vi höja ett bra barn, en som gör det rätta, även när ingen får se dem göra det och när det kan inte vara någon belöning? Medan det inte finns någon garanterad formel (om bara!), Här är några sätt föräldrar kan bygga bra karaktär och hjälpa deras barn att växa till en bra person.

Öka dina barn för att bli bra människor

 1. Uppmuntra empati i ditt barn
  1. Emotionell intelligens och empati, eller förmågan att sätta sig i andras skor och överväga deras känslor och tankar, är ett av de mest grundläggande drag hos bra människor. Studier har visat att det är en viktig del av framgången i livet att ha en hög känslomässig kvotient - det vill säga att kunna förstå sina egna känslor och andras känslor och ha självkontroll och kunna styra sina egna känslor. För att uppmuntra empati i ditt barn, uppmuntra ditt barn att prata om sina känslor och se till att hon vet att du bryr dig om dem. När en konflikt uppstår med en vän, be henne att föreställa sig hur hennes vän skulle kunna känna och visa sina sätt att hantera sina känslor och arbeta positivt mot en resolution.
 2. Uppmuntra honom att lyfta upp andra runt omkring honom och aldrig riva någon ned
  1. Även om berättelser om barn som engagerar sig i mobbning och annat dåligt beteende ofta skapar rubriker, är sanningen att många barn tyst utför goda gärningar under det vanliga livet i livet, oavsett om det blir en vän som känner sig bättre när han är nere eller kasta in i ett communitycenter . När du uppmuntrar till positiva beteenden som att göra någonting för att göra någons dag bättre (till och med något så liten som att klappa en vän på axeln när han är ledsen), var noga med att tala om vilka negativa effekter som beteenden som skvaller eller mobbning har på båda sidor (båda de som är mobbade och de som gör mobbning), och varför och hur det gör ont för människor.

 1. Lär henne att volontär
  1. Oavsett om ditt barn hjälper en äldre granne genom att shovelera trottoaren eller hjälper dig att packa några konserverade varor i lådor för donation till familjen skydd, kan frivillig handling utgöra ditt barns karaktär. När ungar hjälper andra lär de sig att tänka på de som är mindre lyckliga än de är och kan känna sig stolta över sig själva för att göra skillnad i andras liv.
 2. Belöna honom inte för alla goda beteenden eller kärleksakt
  1. En viktig sak att komma ihåg när man uppmuntrar barnen att hjälpa andra är att inte belöna dem för varje enskilt bra gärning. På det sättet kommer ditt barn inte att associera volontärarbete med att få saker för sig själv och kommer att lära sig att det är bra att hjälpa andra att vara en belöning i sig. (Det är inte att säga att du inte ibland ska ta ditt barn ut för en speciell behandling eller ge honom en gåva för att hjälpa andra och för att arbeta hårt och studera hårt, barn älskar uppmuntran och trivs på föräldrarnas godkännande. En tillfällig belöning är en bra sätt att visa honom hur tacksam du är för de goda saker han gör.)

 1. Lär hennes goda män
  1. Utövar ditt barn rutinmässigt grunden för goda sätt som att säga "Tack" och "Vänligen"? Pratar hon på ett artigt sätt till människor och tar upp äldste som "Herr" och Ms. "? Vet hon hur man hälsar människor ordentligt, och är hon bekant med grunderna i goda bordsätt? Är hon en nådig förlorare när hon spelar ett spel med vänner? Kom ihåg att du höjer en person som kommer ut i världen och interagerar med andra för resten av sitt liv. (Och den här lilla personen, som hon växer, kommer att vara vid middagsbordet med dig och samspelar med dig varje dag tills hon lämnar boet.) Du kan spela en viktig roll för att forma hur välmönstrad ditt barn kommer att vara.
 2. Behandla honom med vänlighet och respekt
  1. Det mest effektiva sättet att få barnen att tala med dig och andra på ett respektfullt sätt och att interagera med andra på ett bra sätt är att göra exakt det själv när du interagerar med ditt barn. Tänk på hur du pratar med ditt barn. Talar du hårt när du inte är nöjd med någonting? Skyller du någonsin eller säger saker som inte är trevliga? Tänk på ditt eget sätt att prata, agera och till och med tänka, och försök att välja den vänliga och artiga tonen och sättet med ditt barn, även om du pratar med honom om ett misstag eller missförhållande.

 1. Var inte blyg om disciplinering av ditt barn
  1. Föräldrar som håller fast vid att ge barn gränser eller fasta (men kärleksfullt) korrigering av dåligt beteende kan faktiskt skada sitt barn med goda avsikter. Barn som inte är disciplinerade är obehagliga, själviska och överraskande olyckliga. Några av de många anledningarna till att vi behöver disciplina är att barn som får tydliga regler, gränser och förväntningar är ansvariga, mer självförsörjande, är mer benägna att göra bra val och är mer benägna att göra vänner och vara lyckliga . Så fort du ser beteendeproblem som ljuger eller backtalk, hantera dem med kärlek, förståelse och fasthet.
 2. Lär henne hur man ska vara tacksam
  1. Att lära ditt barn hur man är tacksam och hur man uttrycker denna tacksamhet är en viktig del av att höja ett bra barn. Oavsett om det är en måltid du har förberett för middag eller för en födelsedagspresent från mormor och morfar, lär du ditt barn att säga tack. För saker som gåvor för födelsedagar och helgdagar, var noga med att ditt barn blir vana att skriva tackkort.

 1. Ge honom ansvar runt om i huset
  1. När barn har en förväntad lista över åldersskikta jobb att göra hemma, till exempel att hjälpa bordet eller sopa golvet, får de en känsla av ansvar och prestation. Att göra ett bra jobb och känna att de bidrar till hushållets bästa kan göra barnen stolta över sig själva och hjälpa dem att bli lyckligare.
 2. Modell bra beteende
  1. Tänk på hur du interagerar med andra, även när ditt barn inte tittar. Säg du "Tack" till kassan på marknaden? Stör du av skvaller om grannar eller medarbetare? Använder du en vänlig ton när du adresserar servitörer? Det är självklart hur du direkt påverkar hur dina barn kommer att vara. Om du vill höja ett bra barn, bedriv dig själv på det sätt du vill att ditt barn ska agera.

Populära Inlägg

Läs Mer