Hur föräldrar kan lugna sin gråtande baby

Anonim

En av de roligaste delarna av att ha en baby hörs smält-hjärtan, söt-som-tårta små coos som de gör. Och en av de mest frustrerande delarna av att ha en baby hörs dem gråta och det faktum att de inte kan berätta för dig vad som stör dem. Att känna av dessa skrik är den svåraste feat av alla under de första veckorna. Är barnet hungrig? Har han ont Är hon överstimulerad? Är han ödmjuk? Hur kan du avgöra? Vad kan du göra när ditt barn gråter, och du vet inte varför? Här är fem sätt att lugna din gråtande bebis.

Försök att amma igen

Även om du bara matat ditt barn för ett tag sedan, sätta honom tillbaka till bröstet och försök att amma igen. Ibland faller ett barn som sover vid bröstet och blir inte tillräckligt. Sedan vaknar han ett tag senare och vill sjuksköterska igen. Ibland tar en baby luft när han ammar och slutar amma. När han väl släpper ut en burp, känns bättre och gör plats för mer bröstmjölk, kanske han vill amma igen med en gång. Eller det kan bara vara en tillväxtspurt. När spädbarn går igenom tillväxtpulver verkar de vara ständigt hungriga och vill amma mycket ofta för några dagar i rad innan de går tillbaka till ett mer vanligt omvårdnadsmönster.

Byt hennes blöja

Om din blöja är våt eller smutsig kan det vara obekväma på huden. Kombinationen av urin och avföring i en smutsig blöja kan ibland orsaka hudirritation. Du kanske just har ändrat henne, men det tar bara några sekunder att kolla igen. Bebisar kan ha blöta blöjor före, under och efter utfodring. Och ibland kan stimuleringen av att torka en botten under en blöjabyte få barnet att gå igen med en gång.

Kolla på allt som kan orsaka smärta

Är ditt barn förtvuntat i hennes sväva för hårt? Skrapade han sig med sina små naglar? Finns det ett hår runt om tånet? Behöver hon burp? Ta en liten stund för att se över din bebis för att se till att hon är okej och inte i någon smärta.

Ta honom ut för en promenad

En liten frisk luft kan vara precis vad din baby behöver. Oavsett om du bor i förorterna eller i staden, lägger barnet i barnvagnen och går ut kan det vara nyckeln till en bra tupplur (eller natts sömn!). Om hon skriker sin väg runt kvarteret är hon nog fortfarande hungrig. Men om hon slår ut den minut du går ut genom dörren, var hon redo för några drömmar.

Prova en Sling eller Baby Carrier

Att hålla ditt barn eller bära din baby i en slinga eller en bärare är ett bra sätt att lugna henne om hon gråter. Nyfödda och spädbarn som värmen och säkerheten som hålls nära sin mammas kropp ger. Medan du håller, kan ditt barn känna ditt hjärtslag och höra din röst. Om du går medan du bär din baby, kan den milda rörelsen vara tröstande och rocka ditt barn att sova. Du vill bara vara säker på att när du använder en bärare eller sling vet du hur du placerar ditt barn korrekt och använder det på ett säkert sätt.

När ska du ringa doktorn

Om ditt barn fortfarande gråter efter att ha matat, bytt, kontrollerat, hållit, gungat och gick och du bara inte kan trösta honom, ska du kontakta läkaren. Gråt kan vara ett tecken på att ditt barn inte får tillräckligt med bröstmjölk, eller det kan innebära något allvarligare som en sjukdom, kolik eller återflöde. Och, om du tror att ditt barn är i smärta, kontakta din barnläkare omedelbart.

Populära Inlägg

Läs Mer