Hur gammal är för gammal för familjen Nakenhet?

Anonim

När blir familjen nakenhet olämplig? Det finns verkligen inget svar på den här frågan, och det finns ingen bestämd ålder. Nyckeln är att ta ledtrådar från ditt barn. När han slutar vara bekväm med familjens nakenhet borde den sluta. Om han börjar stänga dörren när han klär sig eller använder toaletten eller frågar om han kan ta en dusch utan hjälp, kan det vara en bra tid att börja börja överväga en integritetspolicy.

Lära sig om kroppen

Majoriteten av unga barn tycker om att springa runt huset utan kläder på. Så om deras föräldrar gör detsamma, är det troligt att de inte ens märker. Och om de gör det, ska det peka på skillnader - "Mamma, varför har du inte en penis (eller vilket ord ditt barn använder för att beskriva sina privata delar)?" När barnen blir äldre, säg 6 eller 7, kan de bli mer medvetna om nakedness, särskilt när de interagerar med kamrater och utsätts för mer på tv. Om ditt barn har frågor, svara dem ärligt och uppmuntra en öppen dialog. Du vill att ditt barn ska få information från dig, inte någon annan.

Öppet pratar med ditt barn

Det är också viktigt att prata med ditt barn, även unga som tre, om olämpliga beröring och privata delar.

När det gäller badtiden har syskon badat ihop, du skulle kunna föreställa dig, i århundraden. Återigen, så länge som båda barnen är bekväma, är det bra. Men så snart man börjar uttrycka missnöje eller förlägenhet, kan det vara dags för separata städningssessioner.

Under tiden, om du har en partner som är obekväm med familjens nakenhet, prata med dem om det. Ta reda på vad det är som gör dem så obekväma. Är han eller hon lika med nakenhet med sexualitet? Det är troligt att du ser nakna ut som sexuella tankar i din partner (helt naturligt), och de kan känna sig konstiga känner så långt framför dina barn. De kan också oroa dig för att ditt barn har liknande tankar (de är inte). Förklara många experter tror att barn som ser sina föräldrar nakna växer upp för att vara väldigt bekväma och självsäkra i sina egna kroppar.

En kompromiss kan vara i ordning. Be dem att ge dina barn ett bad tillsammans så att din partner kan se hur oskyldigt (och roligt) det är. Eller om de verkligen är obehagliga att du tar ditt barn i duschen med dig, gör det bara när din partner inte är hemma (med deras kunskaper).

I slutändan är detta ett beslut du behöver göra som familj.

Populära Inlägg

Läs Mer