Hur ofta byts barn på sjukhus?

Anonim

I december 2016 väckte Tammy Van Dyke, en mamma från Minnesota, det sjukhus som hennes son föddes vid år 2012 för babyblandningen som inträffade när hon och hennes bebis var patienter vid Abbott Northwestern Hospital. Van Dykes son gavs till en annan mamma, som nyligen hade fött tvillingar och inte märkte att den pojke som hon hade fått inte var hennes son.

Den andra moderen hade Van Dykes son med henne i över två timmar och till och med ammade honom innan misstaget blev realiserat. Både babypojken och mamman som ammade honom var tvungna att genomgå omfattande test för hiv och hepatit, liksom för andra blodburna patogener som kan överföras från kroppsvätskor. Den omfattande testningen, som ägde rum under ett helt år, ledde till att Van Dyke i slutändan fick stämma på sjukhuset. Hon hävdade att hennes son (och hon) hade lidit emotionell skada från stressen att försöka hantera allt.

Van Dkys historia är en ganska skrämmande och det leder till frågan om hur ofta barnen byts till sjukhuset. Vad kan du göra för att hålla barnet säkert under ditt eget sjukhusvistelse?

Nyfödd säkerhet på sjukhuset

Sjukhus tar säkerheten för nyfödda mycket allvarligt. De flesta enheter som har barn på golvet, inklusive arbetskraft och leverans och NICU, är låsta enheter, vilket innebär att ingen kan gå in eller lämna enheten utan tillstånd av en anställd eller en särskild kod eller märke som tillåter dem åtkomst. En familjemedlem som besöker dig efter att ha fått en bebis kan till exempel gå in på golvet, men kommer inte att kunna lämna golvet utan medarbetarens godkännande. De kan trycka på en knapp på sjuksköterskans skrivbord för att öppna dörren efter att ha visat besökaren för att se till att han eller hon inte lämnar med en bebis.

Inom sjukhuset är nyfödd säkerhet också kritisk. Sjukhus alla följer någon form av protokoll för att förhindra blandningar och hålla både föräldrar och nyfödda säkra. De flesta enheter följer ett system som använder identitetsband som matchar mamman och den nyfödda, samt en supportpartner. När en sjuksköterska eller annan anställd lämnar rummet med barnet måste han eller hon först verifiera att banden matchar. Vid återkomsten av barnet upprepas processen för att säkerställa att barnet placeras med rätt föräldrar. Visuell inspektion av bandnumren kan användas och vissa sjukhus har skanningsutrustning som använder teknik för att verifiera att banden är ordentligt matchade.

Trots de system som är på plats, uppstår givetvis misstag. Nyfödda handleder och anklar kan vara små och banden kan glida av eller avlägsnas lättare än du kanske tror, ​​personal kan få lax och inte följa ordentligt protokoll, eller föräldrar kan vara för utmattade för att märka att en förändring har inträffat.

Vad siffrorna säger

Tyvärr finns det inget riktigt sätt för oss att känna till det exakta antalet barn som byts av olyckshändelse på sjukhuset, oavsett hur kort växeln inträffar. Sjukhus kan inte hålla reda på den statistiken och om de gör det, kan de endast komma åt internt. Dessutom är det svårt att avgöra vad som utgör en "mix-up" -men räknas det om sjuksköterskan skulle göra det? Var på väg att gå in i rummet, så insåg felet?

Tidigare siffror från årtionden sedan, när ny teknik försökte skapas, sa att ett misstag kan inträffa så sällan som 1 i varje 1000 överföringar. Med ännu striktare identifieringsprocesser kan vi vara säkra på att priset är mycket, mycket lägre än det, men det är alltid en bra idé att vara medveten innan du går in på sjukhuset.

Vad du kan göra för att skydda din baby

Utan tvekan är den första sak du kan göra för att skydda dig själv och ditt barn på sjukhuset att vara medveten om att misstag kan hända och vara så förebyggande som möjligt. Tänk på följande tips:

  • Be om att få tag i din partner med alla nödvändiga test som kräver att din baby ska lämna rummet - det här är helt bra att göra och du borde inte känna sig dum för att fråga.
  • Be medlemmen att matcha banden högt till dig, istället för att bara kolla på hans eller hennes egen.
  • Sätt din baby i en särskild outfit, mössa eller svaddel så att han eller hon kan bli lätt igenkännlig för dig.
  • Håll din bebis i rummet med dig, istället för att skicka honom eller henne till barnkammaren, om ditt sjukhus har en.

Populära Inlägg

Läs Mer