Hur mycket din familj borde förvänta sig att betala för daghem

Anonim

Daghem är ett praktiskt val för många arbetsfamiljer. Orsakerna varierar, men denna typ av vård kan vara rimligt prissatt jämfört med andra alternativ, är tillförlitlig (vård kan ges även om en viss vårdgivare är sjuk), och många faciliteter erbjuder längre timmar och till och med förlängda eller icke-traditionella scheman. Ett annat plus är att vårdcentralerna ofta erbjuder efterskola eller deltid. Den nackdelen som vissa kritiker uppger innefattar hög personalomsättning, en "institutionaliserad känsla" för vissa vårdanläggningar och högre personal-till-barnförhållanden än vad många föräldrar föredrar.

Vad ska dagvårdskostnaden för mitt barn?

Det korta svaret är "det beror på det." Vårdkostnaden varierar mycket beroende på var du bor (levnadskostnad baserad på vilken del av landet du befinner dig i, såväl som om du bor i en stor stad eller liten stad), oavsett om du behöver traditionella timmar och tjänster eller behöver mer unikt arrangemang, och i ditt barns ålder. Om du behöver en måndag till fredag ​​från 6:30 till 6:30 (eller ungefär), och ditt barn behöver bara typiska tjänster för ett normalt utvecklingsbarn i en allmän klassrumsinställning, kan din kurs vara lägre än om du behöver vård som sträcker sig till senare på kvällen, oavsett om du anmäler dig till valfria anrikningsstilar och om ditt barn är under 1 år gammal.

Dagvårdskostnader för spädbarn och småbarn

Barnomsorg för spädbarn och småbarn är dyrare än barnomsorg för äldre barn eftersom yngre barn behöver mer praktisk vård, och det måste finnas fler barnomsorgsleverantörer i varje rum. Den genomsnittliga kostnaden för centrumbaserad daghem i USA är 11.666 USD per år (972 USD i månaden), men priserna varierar från 3 582 till 18 673 dollar per år (300 till 1 564 kronor per månad), enligt National Association of Child Care Resource & Referral Agencies (NACCRRA).

Ytterligare kostnader kan innefatta leveransavgifter (som kan bedömas månatligt, kvartalsvis eller två gånger per år), tvätt- eller blöjaansökningar, och även personalutvecklings- / utbildningsavgifter. Vissa centra tillhandahåller internetvisning för föräldrar (där föräldrar kan logga in på en skyddad webbplats och observera barnets aktiviteter vid daghem), ofta mot en extra kostnad. På daghem kan arbetsföräldrar konstatera att de fortfarande måste betala sina vanliga avgifter / avgifter även när centret är stängd för vissa helgdagar, vilket innebär att säkerhetskopieringen måste erhållas.

Dagvårdskostnader för förskolor

Kostnaderna för daghem för barn i förskolebarn är vanligtvis lägre, i genomsnitt 8 800 dollar per år (733 dollar per månad). Beroende på var du bor, betalar du var som helst från $ 4, 460 till $ 13, 185 per år ($ 371 till $ 1 100 per månad). De dyraste staterna för förskolebarn i ett vårdcentral är Colorado, Massachusetts, Minnesota, New York, Pennsylvania, Rhode Island och Wisconsin, med kostnader över 8 000 dollar per år (667 USD per månad). För mer information om daghem och kostnader i ditt område, kontakta din lokala vårdcentral och referens (CCR & R).

Faktorer som bidrar till kostnaden för daghem

Vissa daghem ger alla snacks och måltider, medan andra kräver att föräldrar packar sitt barns lunch varje dag. Vissa daghem koncentrerar sig på extracurricular aktiviteter eller "räntestationer" som är lämpliga för åldrarna inom dagen som en del av tjänsten som erbjuds familjer, medan andra tillåter föräldrar att välja att sätta barnet i gymnastik, karate, konst eller till och med andra språkundervisning för en extra avgift.

Vissa barnomsorgar är stolta över sin formaliserade akademiska förskoleklass, medan andra antar adagen att alla färdigheter som lärs av småbarn och ungdomar är en form av lärande och att ett barns viktigaste uppgifter varje dag lär sig att komma överens och att växa genom lek . Vissa program erbjuder fältturer, medan andra inte tror på transporter av förskolebarns åldrar överallt av säkerhets- och ansvarsskäl.

Fråga om rabatter

En viktig fördel med daghem är att många företag, särskilt stora företag, kan förhandla rabatter för sina anställda eller till och med bidra till att komplettera kostnaden för vård som ett incitament för arbetstagare. Vissa företag gör även arrangemang för att locka daghem, som vanligtvis är förknippade med nationell vård (kedjor), att lokalisera närliggande företagsplatser och tillgodose sina anställda. Särskilda arrangemang, som vanligtvis betalas av bolaget, kan innefatta längre arbetstider eller helgvård alternativ samt särskilda "föräldra natt outs" eller andra "livskvalitet" funktioner.

Ett annat sätt att spara pengar på barnomsorgskostnader är att familjer ska arbeta där skattefria flexibla utgifter för kostnadsredovisning erbjuds. Också erbjuds rabatter av daghem till familjer som har mer än ett barn som behöver vård, något som inte alltid är tillgängligt med hemvårdspersonal eller andra barnomsorgsalternativ. Denna rabatt kan sträcka sig från 10 procent till mer än 25 procent, så var noga med att fråga om prisrabatter gäller.

Populära Inlägg

Läs Mer