Hur mycket vatten ska barn dricka?

Anonim

För bra hälsa och energi för att bränna sina kroppar, barn behöver dricka mycket vatten. Mängden nödvändiga vätskor varierar efter ålder, men en bra utgångspunkt är sex till åtta koppar om dagen för barn och tonåringar. Deras rekommenderade dagliga portioner av frukt och grönsaker innehåller också mycket vatten.

Vatten är ett perfekt dryckval för både vuxna och barn eftersom det hydratiserar utan att lägga onödiga kalorier, socker eller fett. Din kropp använder vatten för att reglera temperaturen, eliminera avfall och dämpa ryggmärgen och lederna. Mjölk och juice erbjuder fördelar som källor till väsentliga näringsämnen som kalcium och vitamin C. Men de kommer med socker och fett, som de flesta barn och vuxna borde konsumera i begränsade kvantiteter.

Vattenrekommendationer för barn

Medicinska institutet (en division av National Academy of Sciences, ansvarig för att ge råd om nationen på hälsofrågor) säger att de flesta vuxna får alla de vätskor de behöver varje dag, bara genom att äta och dricka normalt - med måltider och när de är törstiga. Alla drycker, inklusive koffeinerade, räknas mot det dagliga vätskeintaget som kroppen behöver, vilket för många människor är nära 10 koppar per dag.

Barn under 8 år behöver lite mindre vätska än vuxna och äldre barn, men råden är densamma - de borde dricka friska drycker med måltider, plus sippa vatten när de är törstiga. I allmänhet syftar till följande. "Total vatten" inkluderar vattnet barnen får från att äta frukt och grönsaker. En kopp motsvarar 8 ounces.

ÅldersgruppKönTotalt vatten (koppar / dag)
4 till 8 årTjejer och killar5
9-13 årflickor7
Boys8
14 till 18 årflickor8
Boys11


Självklart, om barnen leker eller tränar kraftigt, eller om det är väldigt varmt ute, behöver de naturligtvis mer vätskor för att kompensera för vad deras kroppar förlorar på svettning. Beroende på deras storlek kan detta betyda var som helst mellan 4 och 16 ounce vatten var 15 till 20 minuter under träning. För att räkna ut hur mycket ditt barn behöver, föreslår American Academy of Pediatrics väga honom före och efter övningarna så att du kan se hur mycket vätska han förlorade (och behöver därför bytas ut).

Vätskor barn borde dricka eller begränsa

Dessa riktlinjer för dryck hjälper dig att planera ditt barns vätskeintag.

  • Vatten: Rett från kranen är bra (flaskan är inte nödvändig). Ditt barn får dricka mer om vattnet är kylt eller om hon har en speciell kopp, flaska eller matsal för sitt vatten. Märk det och skicka det vidare till skolan, förskola, läger och sportspraxis.
  • Mjölk: Gör det lite fet eller inte fet (för barn 2 och uppåt, yngre behöver fettet för hjärnans utveckling). Servera 2 koppar om dagen för barn 8 och under, 3 koppar för äldre barn och tonåringar. Barn behöver kalcium och D-vitamin i mejeriprodukter, så om ditt barn inte gillar mjölk, prova att smaka det (men titta på sockerhalten). Eller hitta andra källor till dessa näringsämnen.
  • Juice: Begränsa till 4 till 6 gram per dag för barn 6 och under (det är 1/2 till 3/4 av en kopp). Äldre barn och tonåringar kan ha 8 till 12 ounces om dagen, maximalt. Ett hundra procent fruktjuice är bäst att kontrollera etiketten. Fruktdrycker och slag kan ha tillsatt sockerarter (och kalorier). En 100 procent fruktjuicdryck räknas som ett av ditt barns frukttillskott för dagen - men kom ihåg att det inte har den fiber som hela frukten gör.
  • Sportdrycker: Undvik allmänt eftersom de lägger till kalorier och socker i ditt barns kost, men få näringsämnen. Men om han tränar kraftigt och föredrar sportdrycker att vattna, låt honom dricka upp-det är viktigare att han håller sig hydratiserad.
  • Soda: Undvik läsk eftersom det har tomma sockerkalorier.
  • Energidrycker: Undvik energidrycker. De kan innehålla höga doser koffein och andra kosttillskott som inte är hälsosamma för barn.

Populära Inlägg

Läs Mer