Hur mycket kostar ett graviditetstest

Anonim

Hur mycket kostnaden för graviditetstest beror på vilken typ av graviditetstest och var du får det gjort. Den vanligaste typen av graviditetstest är ett hem graviditetstest. Den här använder din urin för att testa för graviditetshormonet human choriongonadotropin (hCG).

Du kan vanligtvis använda denna typ av graviditetstest från några dagar innan din period är förfallen och du kan använda den så långt in i graviditeten som du skulle behöva använda den. Kroppen fortsätter att producera hCG hela graviditeten. Det är därför det kan göras även senare under graviditeten med bra resultat.

Hur mycket kostar ett hem graviditetstest?

Du kan köpa detta från graviditetstest från många ställen. Detta inkluderar:

  • Ett apotek
  • En mataffär
  • Mål / Wal-Mart
  • Olika dollaraffärer

Dessa tester är alla i princip desamma. Även om priserna varierar i intervall från en dollar till nära tjugo dollar för ett enda test. Du kan också köpa flera testpaket för några dollar till nära trettio dollar.

De dyrare testen behöver inte nödvändigtvis köpa dig mer noggrannhet. Även om de kan ha olika funktioner som du gillar. Exempel på saker du kan hitta här skulle vara digitala graviditetstester som läser "Gravid" eller "Inte Gravid" i motsats till ett typiskt tvålinje eller plusmärke för ett positivt graviditetstest. Vissa kvinnor gillar verkligen den här funktionen, medan andra föredrar att se om linjen är svag.

Dessa tester är ofta samma test som används i många läkare och barnmorskor kontor när du har ett graviditetstest gjort där. Många utövare upprepar inte enbart ett graviditetstest om du kommer in på kontoret med ett hem graviditetstest som har varit positivt. Undantag kan göras om du hade ett testresultat som var annorlunda än vad du förväntade dig eller om du behöver ett blodprov. En urinprovkostnad på din utövars kontor varierar i kostnad. Du borde fråga innan det är gjort, även om du har försäkring. Så kostnaden kan vara så liten som din medbetalning eller så mycket som hundra dollar eller mer för att inkludera besöket.

Hur mycket kostar ett blodprövningstest?

Ett blodprov kostar mer. Detta test mäter också hCG, men i ditt blod. Din utövare kan beställa detta för att bekräfta graviditet eller titta på ett visst antal hCG som hittats. Genom att upprepa detta test och titta på hCG-tal kan hon berätta något om din graviditets hälsa. Vid normal graviditet fördubblar hCG cirka var 48: e timme. Kostnaden för ett blodprov kan också täckas av försäkring, men om du betalar ur fickan måste du prata med labbet som gör testet om deras kostnad. (För referens kostar varje Lab Test nu $ 49 för en beta hCG (kvantitativ).) Du betalar dem separat från din utövare. Detta gör detta till ett dyrare test för de flesta människor, varför det är generellt reserverat för komplicerade graviditeter.

Hur man får ett gratis graviditetstest

Det finns också platser för att få gratis graviditetstest eller billiga graviditetstester. Dessa test är vanligtvis urinpregnationstestet. De kan ges av medicinsk personal eller personer som är frivilliga utan medicinsk kunskap. Du kan vanligtvis också hitta graviditetstest för glidande skala genom din lokala hälsoavdelning.

Spara pengar

Sanningsenligt är det bästa valet för de flesta kvinnor att vara dollarbutiken. Dessa är billiga nog att du kan köpa ett par att hålla hand om. (De säljer också ägglossningsprognos.) Det här kan enkelt göras i privatlivet för ditt eget hem utan mycket extra kostnad. Om du får ett positivt graviditetstest, var noga med att kontakta din läkare eller barnmorska genast för att schemalägga prenatal vård.

Ett annat sätt att spara pengar på ett graviditetstest är att se till att du väljer rätt tid att ta ett graviditetstest. Detta garanterar inte bara att du har ett korrekt test men att du inte behöver spendera pengar för att upprepa graviditetstestet eftersom du testat för tidigt och fick ett felaktigt resultat eller ett negativt test eftersom det var för tidigt.

Om du väljer att köpa graviditetstest i bulk, antingen på rabatterade butiker eller på nätet, kommer en sak du vill komma ihåg att vara utgångsdatum. Om du har ett stort antal tester, vill du se till att du kontrollerar att hela satsen eller varje lådans utgång löper ut. Du bör göra det här, helst när du gör ditt köp när det är möjligt.

Populära Inlägg

Läs Mer