Hur män kan hjälpa sina partner att komma igenom den sista månaden av graviditeten

Anonim

Det är ingen tvekan om det - graviditet kan vara en spännande men förvirrande tid för en man. Om du redan har gjort det genom de första åtta månaderna har du gått igenom begär, humörsvängningar, morgonjuka, moderskapskläder, nya sexuella erfarenheter och mer. Men detta förbereder dig inte riktigt för den sista månaden av din partners graviditet.

Genom att navigera framgångsrikt under den senaste månaden kan du stödja din partner, förstå hur de känner och veta vilka steg du ska ta.

Tips för att stödja din partner under den sista graviditetsmånaden

Det kan vara en lättnad att erkänna att graviditetsprocessen kommer till ett slut. För din gravida partner är det dock inte så enkelt. Att förstå hur din partner känner är nyckeln till stöd. Genom att prata med din partner och resten av din familj kan du bättre förstå vad som händer.

Under den sista månaden av graviditeten fortsätter inte barnet bara att växa, det förändrar också positionen. Din partner kan känna att deras mage kommer att dyka upp. Skinnet sträcker sig tätt och moderskapskläder passar inte lika bra. Detta kan få din partner att känna sig stor, obekväma och / eller avskräckta. Samtidigt arbetar kroppen med övertid. Eftersom barnet växer större och konsumerar mer energi, kommer din partner att känna sig dränerad mestadels.

Här är några saker du bör veta om din partners erfarenhet:

 • Att flytta kan vara en riktig insats. Storleken och positionen hos barnet gör att varje rörelse i din partners kropp känns som en utmaning. Att komma upp ur en stol, gå in i sängen och ens gå från sängen till en stol kan vara svårt.
 • Hormoner kommer att springa vild. Förvänta din partner att uppleva många stämningar. Ibland blir de upphetsade och tillgivna. Andra gånger är de olyckliga, trötta, snygga och otåliga. Var förstå när din partner går igenom dessa upp och ner.
 • Badrumskörningar kan vara vanliga. Barnet tenderar att trycka på din partners blåsan mer i graviditetens slutstadium, så de måste gå till badrummet mycket. Planera framåt, speciellt om du är ute av huset.
 • Ångest är vanligt. Verkligheten av den förestående födelsen är inställning för dig och din partner. Den insikten kan orsaka ångest och rengöring ("nesting instincten") kommer sannolikt att uppstå. Hjälp din partner att få huset redo för den nya babyen och lugna nerverna om ekonomi, släktingar, bli en ny mamma och andra bekymmer.

Hur man svarar på din partner

En man kan göra vissa misstag om han inte är känslig för sin partners känslor under den sista månaden av graviditeten. Lyckligtvis kan han svara på antalet känslor som hans partner upplever genom att följa sin partners ledning, erbjuda lättnad och vara mild.

Ibland vill din partner vilja prata och koka, och andra gånger behöver de utrymme. Följ din partners behov av att förstå deras önskemål, och försök inte ålägga din attityd på dem. Det är viktigt att hålla känslor av ont eller avslag åt sidan, eftersom det erforderliga utrymmet inte är personligt.

Det kommer att finnas tillfällen då det finns mycket lite du kan göra för att få din partner att må bättre. Lyssna och svara på din partners behov hjälper under hela processen. Du kan erbjuda en fotgnugga, ryggmassage eller mjuk kram.

Öva de små sakerna

Var aktiv genom hela din partners graviditet och håll livet enkelt. Till att börja med sänka dina normer på måltider, hushållsarbeten och andra distraktioner. Du kan också laga mat tidigt på dagen för uppvärmning senare.

Ett annat sätt att vara involverad är att gå till doktorn med din partner och hålla sig informerad om deras framsteg. Under den senaste månaden kommer besök på obstetrikern bli vanligare, så du kan förbereda dig för att gå med henne. Detta är också ett tillfälle att fråga viktiga medicinska frågor.

Att få arbetet och leveranspaketet färdigt kommer att lugna dig och din partner ner. För att göra det, packa alla väskor du behöver för sjukhusbesöket. Ett arbets- och leveranspaket bör innehålla följande:

 • Bilstol: Det här är en viktig säkerhetsåtgärd för att du ska få barnet hemma.
 • Övernattningsväska: Din partners övernattningspåse kan innehålla nattklänning, toalettartiklar (tandborste, tandkräm, pensel, deodorant, etc), byte av kläder, ammande bh och mycket mer.
 • Lätta Snacks: Små burkar fruktjuice, crackers och russin kan vara en välkommen frist från vad sjukhuset ger. Du kan också ta med energi barer, frukt och smörgåsar.
 • Musik: Många mammor njuter av lugnande sånger för arbetsprocessen och efter att barnet är födt.
 • Kamera: Du kommer vara glad att få den med dig strax efter födseln för en första familjebild.
 • Pengar: Kontanter och ett kreditkort är bra att ha till hands för alla nödvändiga saker som kommer upp, som mat, parkering och mycket mer.
 • Elektronik: Ta med din telefon, laddare och andra saker som en adressbok så att du kan kommunicera med dina vänner och familj direkt från sjukhuset.
 • Komfortvaror: Se till att du har massageartiklar som heta och kalla förpackningar, vilket verkligen kan hjälpa till med smärta.
 • Sjukhusväg: Se till att din GPS är inställd för din resa till sjukhuset. Du kan också vilja skriva ned riktningar om GPS har problem när tiden kommer.

Vad du borde veta om kontraktioner och arbete

Under den senaste månaden kommer din partner att börja ha sammandragningar. Sammandrag kan vara svåra att beskriva men faller ofta i en av fyra kategorier:

 • Braxton Hicks: Dessa sammandragningar är naturliga förberedelser för arbete - som att få livmodermusklerna redo för den stora händelsen. De tenderar att överraska din partner men är generellt mer alarmerande än de är smärtsamma. Dessutom är de oregelbundet åtskilda vilket skiljer dem från andra sammandragningar.
 • Pre-Labour: Under de senaste veckorna av graviditeten börjar Braxton Hicks sammandrag bli lite mer intensiva, och det kommer att finnas tider när de kommer att vara regelbundna och ett par i taget. Detta är början på processen att mjuka livmoderhalsen för att förbereda verkliga arbeten.
 • Falskt arbete: Om sammandragningar börjar bli smärtsamma i underlivet, är oregelbundna över tid och slutligen sluta, så upplever din partner en falsk arbetskraft.
 • Sann arbetskraft: När sammandragningarna är vanliga, rytmiska och smärtsamma eller obekväma, är din partner sannolikt verklig. På det här steget, börja börja timing av sammandragningar. Du kommer att vilja spela in hur långt de är från början av en till början av nästa, och hur länge de går. Läkaren kommer att berätta när han eller hon vill att du ska gå till sjukhuset, och de kan säga något som: "Lämna när sammandragningarna går i minst en minut och är tio minuter från varandra".

Populära Inlägg

Läs Mer