Hur materialistisk är din tonåring?

Anonim

Att ge ett barn gör de finare sakerna i livet inte nödvändigtvis materialistiska. Materialistiska barn är mindre generösa och mer ekonomiskt oansvariga än sina kamrater. Det kan finnas sätt du kan ge ditt barn allting men höja fortfarande ett tankeväckt, välrundat barn. Det finns sätt att undvika att ha materialistiska barn, enligt ny forskning.

Materialistiska barn har mindre stödjande föräldrar

I en studie av tweens och tonåringar hade föräldrar som var emotionellt otillräckliga mer materialistiska barn än stödjande föräldrar. Genom stöd talar vi föräldrarnas förmåga att prata med, uppmuntra och vara där för sitt barn i goda och dåliga tider. Självkänsla är nyckeln till att förstå detta resultat. Stödjande föräldraskap ökar ungdomarnas självkänsla. Ju högre ett barns självkänsla desto mindre sannolikt är de att titta på saker för att ge dem lycka och en känsla av värde. De får sina självsätt från relationer, istället. Du kan lära dem värdet av relationer genom att betala dem med din tid, energi och intressen. Detta hjälper dem att se deras värde som en bra vän och ditt barn. Och även om du köper några saker för dem under vägen kommer upprätthållandet av relationen att leda till högre självkänsla vilket leder till lägre materialism.

Materialistiska barn har mindre stödjande vänner

På samma sätt som föräldrarnas upptäckter är stöd av jämnåriga också viktigt för att motverka materialism. I studien hade barn med stödjande vänner högre självkänsla och i sin tur färre materialistiska övertygelser. "Stödjande vänner" är de som förstår, som hjälper till i tider av nöd och som inte blir arg eller upprörd utan någon anledning. Stödande vänner undviker också relationell aggression och subtil mobbning. Att uppmuntra ditt barn att hitta och behålla dessa typer av vänskap kan hjälpa ditt barn att tänka mindre materialistiskt.

Materialistiska barn har ofta materialistiska föräldrar

Ditt eget beteende påverkar också hur mycket varor och pengar som är viktiga för ditt barn. Barn lär sig genom att titta på, så om de ser dig värdera pengar som en källa till lycka, kommer de sannolikt att göra detsamma. Dessutom upptäckte forskarna att ju mer materialistiska en förälder var, desto lägre var barnets självkänsla. Eftersom lågt självkänsla är kopplat till högre materialism följer det att materialistiska föräldrar hade materialistiska barn.

Materialistiska barn har också materialistiska vänner

På samma sätt påverkar jämställdarnas attityder och beteenden materialistiska övertygelser. Forskarna fann att ungdomar med materialistiska vänner hade lägre självkänsla och i sin tur högre materialism själva. Att uppmuntra ditt barn att hitta stödjande vänner som inte lägger högt värde på pengar och saker kan därför hjälpa dig att undvika att konsumeras.

Populära Inlägg

Läs Mer