Hur många C-sektioner är säkra att ha?

Anonim

När de kejsarsnitt sänker och antalet vaginala födselar efter cesareaner (VBAC) faller, finns det fler kvinnor som har flera cesareaner. Vetenskapen bakom säkerhet hos multipel cesareer säger att de mer kejsarsnitt du har, desto mer riskfyllda är det för dig och barnet. Riskfull nog att National Institute of Health (NIH) sa att du förmodligen inte skulle välja en kejsare om du ville ha mer än två eller tre barn.

Vad är risken för flera kejsarsjuka?

Bland riskfaktorerna för flera cesareaner ingår risk för placenta previa, placenta accreta och hysterektomi. Dessa risker för graviditet går upp med varje kejsarsnitt och har hälsopåverkan på moderns och barnets liv.

"Jag antar att det inte var välklart för mig, " sade Amanda efter tre cesareer. "Jag visste att ha en bebis efter en c-sektion hade ökat risker, men jag insåg inte att det gick upp efter varje operation."

Det finns också maternella problem som är direkt relaterade till kejsarsnitt, tarmskada, ICU-intag, postoperativ ventilatoranvändning, cystotomi och mer. Dessa ökar också när antalet kejsare ökar. Operationen är också tekniskt svårare att göra med ärrväv, vilket innebär att operationen tar längre tid att göra.

Framtida Graviditeter

Denna ökning av risken har en inverkan på mammas hälsa, barnens hälsa, graden av framtida graviditeter och hälsoproblemet i framtida graviditeter. Om risken går upp med varje graviditet att det kommer att bli en annan komplikation, kan barnets och moderens liv vara i fara. Det betyder verkligen inte att du inte kommer att bli behandlad om du är gravid efter tre cesareaner, men det betyder att du kan ha större risk för graviditet och kan behöva särskild vård.

Beslutet om ett primärt eller första kejsarsnitt ska inte fattas lätt eller utan medicinskt skäl, enligt American College of OB / GYNs. Vissa forskare har föreslagit att en tubal ligering rekommenderas för mammor som har haft mer än tre cesareer för att hjälpa dem att undvika dessa ytterligare risker.

Amanda minns också detta: "Min sista läkare försökte få mig att få en hysterektomi efter att jag hade min sista baby. Han sa att det bara var för farligt att bli gravid igen. Jag fick en andra åsikt från en högriskdoktor. sa att jag var frisk, hade aldrig haft en infektion och var en bra kandidat till en annan bebis, även med de ökade riskerna. "

Populära Inlägg

Läs Mer