Hur man gör en placenta-utskrift

Anonim

Ett placenta-tryck använder din babys placenta för att göra ett tryck på papper som ett minnessak. Ett placenta-utskrift är inte något som alla vill eller behöver. Det är ett personligt beslut. Det kan göras oavsett var du föder.

Du kommer att vilja göra ett placenta tryck inom några dagar efter födseln. Om du inte använder en helt ny moderkaka, vill du hålla den kyld tills du är redo att använda den.

För att komma igång behöver du följande tillbehör:

  • placenta
  • Papper)
  • Färg
  • Vatten
  • handdukar
  • Handskar

Använd sura material

Den färg som du använder för din placenta kan vara ett bläck som är syrefritt. Många människor skriver de första trycket med blodet som kommer med placentan. Därefter kan du använda vilken färg du vill använda. Vissa människor kommer att försöka att färgkoordinera med ett tema eller rum där de tänker hänga utskrift.

Det papper som du använder kommer också att behöva vara syrafritt. Detta garanterar längden på dina utskrifter. Du kommer att vilja ha större pappersstorlekar tillgängliga om du tänker göra det traditionella trädet av livsställningen av din placenta. Mindre storlekar kan också användas för andra mönster. Du kan också använda mycket stora storlekar för flera utskrifter som från tvilling placentas eller från flera utskrifter av samma placenta.

Instruktioner

Till att börja med vill du se till att placentan inte är frusen, om den är, låt den tina för att göra den mer rörlig. När det är mobilt, lägg på dina handskar och du vill lägga ut det i den position du vill att ditt tryck ska vara. Om du gör ett blodtryck behöver du inte lägga till färg i det här steget.

Det är lättare att ta papperet till moderkakan, än tvärtom. Så sänk papperet på placentan och tryck lätt för att ge ett bra utskrift. Dra papperet rakt upp för att inte förorena utskriften genom att trycka på papperet igen. Du kan göra flera utskrifter tills blodet inte längre lämnar ett märke.

När du behöver lägga till färg eller om det är här du vill börja, måste du rengöra placentan av. Du kan helt enkelt köra placentan under vatten och torka av den. När placentan är torr kan du sedan lägga till färg. En syrafri bläckkudde är bra för detta ändamål. Du vänder helt enkelt bläckkudden upp och ner för att täcka hela ytan av placentan som du väljer med bläck. Du kan också applicera färg med en pensel, men använd tillräckligt med färg för att undvika penselmärken, såvida inte det utseendet du ska göra med ditt tryck. Om du planerar att göra placentainkapsling, vill du bara använda bläck som är säkra att använda. Detta är vanligtvis färg från en matkälla, som en blåbär fläck.

Vilken sida av placentan du använder är upp till dig. Den fetala sidan är den sida där sladden faktiskt sticker ut (vanligtvis) från mitten av placentan. Detta tenderar att ge dig ett smidigare utskrift med tonvikt på sladden. Detta fungerar bra om du vill betona att detta är en placenta.

Om du väljer att använda moderns sida kommer ditt tryck att ha mer textur. Du kan välja att få ledningen dold eller använd den också. Vissa artister kommer att använda placentan på det här sättet som en del av en målning, som maskerar att det är en placenta. Vissa väljer den här sidan för att visa fram moderns sida av moderkakan. Några tycker bara att det ser annorlunda ut.

Hur du ställer din placenta för utskrift är helt upp till dig. Du kan göra flera utskrifter eller bara några. Vad du gör med dem senare är också ditt val. Vissa föräldrar använder dem i barnets rum, medan andra helt enkelt sätter dem bort som ett värdefullt föremål för barnets bok. Då finns det föräldrar som tycker att detta gör ett bra vardagsutskrift i en dekorativ ram. Valet är ditt.

När det gäller vad man ska göra med placentan när du är klar.

Om du inte inkapslar kan du välja att skicka den via din barnmorska eller läkare. Vissa familjer väljer att använda den för att hjälpa till att befrukta en växt genom att begrava den i bakgården.

Populära Inlägg

Läs Mer