Hur man gör en Baby Handprint Julprydnad

Anonim

Det finns något om knubbiga små bebishänder. De små fingrarna arbetar så hårt för att fånga leksaker på ett nyfundat sätt, det värdefulla sättet som dessa händer kommer att nå för dig själv, tanken att en dag kommer dessa händer att växa till vuxna händer som kanske skulle vara större än dina egna ...

Om du älskar ditt barns lilla händer och fötter, gör det en prioritet att fånga sina handavtryck och fotavtryck som nyfödda i minnessaker som utskrifter för sina väggar eller skrapböcker med deras födelsedetaljer.

Men för semestern, om du har en baby hemma, kan du också vända ditt barns söta handavtryck till en minnessakprydnad som kommer att hänga på ditt träd eller dekorera ditt hem år efter år. Saltprydnader är populära, men om du inte tycker om att baka något, kan du istället prova detta bakpulverlera recept.

Varför ska du göra en Baby Handprint Ornament

Detta är ett bra hantverk att göra för att:

 • Det är så lätt att göra. Bara några vanliga köksredskap är allt du behöver.
 • Det är så billigt att göra. Återigen kan du scrounge upp materialen direkt från ditt kök, vilket gör det till en bra penningsparare.
 • Det är ett underbart sätt att bevara minnen . Det finns något så speciellt om hemlagade smycken. Varje år, när du tittar tillbaka på den söta lilla babyhanden för din lilla första jul, kommer du att minnas deras babyår med babyens magiska oskuld.
 • Äldre barn kommer också att älska detta hantverk . Om du har äldre barn kommer de att älska att komma in på det roliga med detta hantverk. Det är inte bara lätt att göra, men de kommer att ha så mycket roligt att dekorera och måla prydnaden när den är redo att gå.

Om du är redo, låt oss göra det här.

Ingredienser

För detta hantverk behöver du:

 • 1 1/4 koppar läskedryck
 • 3/4 kopp majsstärkelse
 • 3/4 kopp vatten
 • Ett band för att hänga prydnaden
 • Vaxpapper
 • Något att pressa ut degen, som en rullande stift eller en bottenbunke
 • Måla eller glitter för att dekorera prydnaden (tillval)

Dessa ingredienser är tillräckligt för att göra en prydnad, så om du vill göra mer än en hängande prydnad, måste du dubbla receptet eller göra individuella partier för varje prydnad.

Vägbeskrivning

 1. Gör leran. För att göra leran till prydnaden, kombinerar du helt enkelt alla ingredienser i en stor kruka och rör om medellång värme på spisen tills blandningen kommer ihop i en massa. Det kommer att likna potatismos. När massan har kommit ihop, ta ut lera och överför den till en annan skål för att svalna. Täck det med en fuktig trasa för att hålla fukten kvar och låt blandningen svalna i ca 15 minuter.
 2. Förbered lera. Rulla ut lera på ditt vaxpapper så att den inte håller sig fast vid din räknare och plattar ut den i en jämn cirkel med din rulle. Eller du kan använda botten av en skål eller till och med en kopp för att hjälpa dig att få en jämn, jämn yta.
 3. Tryck i handavtryck . Tryck sedan på din bebis hand i lera i mitten. Börja med handflatan och rulla uppåt så fingrarna trycker in sist. Om du rysar upp det, är den goda nyheten att du helt enkelt kan rulla ut din lera igen och prova den.
 4. Lägg till ett hål för att hänga . Glöm inte att göra ett hål (eller använd två hål på varje sida) på toppen av prydnaden med ditt finger eller den långa änden av en spatel för att hänga upp din prydnad.

 1. Låt det torka. Låt din prydnad torka i minst 24 timmar innan du dekorerar den.
 2. Dekorera din prydnad . Om du vill lägga till lite extra utsmyckning till din babyhandsprydnad, efter att prydnaden är torr, kan du lägga på färg eller borsta prydnaden med lim och glitter sedan, sedan häng och njut.

Populära Inlägg

Läs Mer