Hur länge väntar på att ta ett annat graviditetstest

Anonim

Beslutet att ta ett graviditetstest är vanligtvis inte ett lättsamt beslut. Den goda nyheten är att graviditetstester är lätta att hitta, ganska billiga, relativt lätta att använda, bearbeta snabbt och är mycket noggranna. Medan ett hem graviditetstest är otroligt korrekt kan det finnas ett antal skäl att du kanske vill upprepa graviditetstestet vid ett senare tillfälle. Några av dessa skäl är:

  • Du testade innan din period berodde och är osäker på resultaten.
  • Du har resultat som inte matchar dina fysiska symptom.
  • Medicin du tog kan ha påverkat testet.
  • Du följde inte instruktionerna korrekt.
  • Du vill helt enkelt ta ett annat test.

Alla dessa är helt giltiga skäl för att upprepa ett graviditetstest, men vad är den idealiska tiden mellan graviditetstest?

Följ graviditetstestets anvisningar

De flesta graviditetstest innehåller instruktioner som uppmuntrar dig att vänta minst en vecka mellan ett negativt test och ta ett annat graviditetstest. Det här gör att tiden för din kropp kan bygga upp tillräckligt med hCG (human chorionic gonadotropin) som ska detekteras i din urin.

Du kan välja att testa innan veckan är klar och veta att hCG nästan dubblerar var 48: e timme. Detta är inte skadligt för något annat än din plånbok. Även om du kan fortsätta att få ett negativt resultat tills din kropp bygger upp tillräckligt med hCG för att vända testet positivt om du är gravid.

Det kan vara svårt att tolerera känslomässigt och kan leda till att du tar chanser med din eventuella graviditet, som att dricka eftersom du hade ett negativt graviditetstest, även om du fortfarande kan vara gravid.

Det är alltid en bra idé att "agera gravid" tills du har bevis på att du inte är gravid, skyddar din hälsa och ditt potentiella barns hälsa.

Testning för tidigt är en vanlig fråga

Vissa graviditetstester annonserar att de kommer att vara korrekta den dag som din period beror på. Andra skryter om att de kan få ett positivt resultat innan du ens saknar din period. Sanningen är att nu när graviditetstester har blivit så billiga, kommer många kvinnor att testa tidigare i sin cykel än vad som rekommenderas för att få ett svar tidigare.

Problemet med testning tidigare är att graviditetstestet du tar är mindre pålitligt. Detta beror inte på att graviditetstester är felaktiga men snarare är det inte tillräckligt med hCG för att vända testet positivt. Graviditetstestet gör fortfarande vad det säger att det kommer att upptäcka hCG i vissa mängder. Och din kropp gör vad den ska göra, gör hCG. Det är bara att den mängd du har utsöndrat och den mängd som ett graviditetstest upptäcker ligger på två olika nivåer.

Vad händer om du inte väntar en vecka innan du testar igen

Veckan mellan det ursprungliga graviditetstestet och nästa test är ofta för mycket för en person att bära. Detta leder till att många testar före slutet av veckan är uppe. Ett par saker kan hända:

  1. Du tar graviditetstestet och det är positivt och du får prenatal vård.
  2. Du tar graviditetstestet och det är negativt och du väntar på att försöka igen.
  3. Du tar graviditetstestet och det är negativt och du testar dagligen tills du antingen får en positiv eller ser din utövare.

Kör inte dig galen, ta för många graviditetstester. Kostnaderna kan lägga till, även om du använder billiga graviditetstester. Det finns också mentala och känslomässiga kostnader för att se ett negativt graviditetstest är också något att tänka på.

Fortsatta Oförklarliga Negativa Graviditetstest

Om du fortsätter att få ett negativt graviditetstest efter en vecka och du fortfarande inte har startat din period är det klokt att få en fysisk undersökning av din läkare eller barnmorska för att du ska vara frisk. Det finns andra saker som kan gå utöver graviditeten när det gäller en sen period. Din utövare kan hjälpa dig att sortera ut det med en fysisk tentamen.

Sök hjälp från din läkare eller barnmorska

Du kan också vilja samråda med din barnmorska eller läkare om att du har tagit blodprov i blodet. Ibland finns det specifika saker som bara ett blodprov kan berätta för dig. Din sjukvårdspersonal kan hjälpa dig att bestämma hur länge du ska vänta med att ta ett annat graviditetstest eller om ett blodgranskningstest skulle vara fördelaktigt i ditt specifika fall. Inte alla behöver ett blodgranskningstest, som letar efter samma hormoner. Även om det finns anledningar till varför du kanske har ett negativt test men fortfarande har alla symptom på graviditet.

Populära Inlägg

Läs Mer