Hur länge ska du hålla din baby i en bakåtvänd bilstol?

Anonim

Många föräldrar frågar hur länge deras barn bor i en bakåtvänd bilstol. Det finns faktiskt ingen exakt tidslinje! Tumregeln är nu att barn ska ligga i bakåtvända bilstolar så länge som möjligt till gränsen för bilbarnstolen.

Ridning bakåtvänd fram till minst 2 år, och sedan bortom möjligt, har stora säkerhetsfördelar som föräldrarna bör överväga. Faktum är att den senaste studien om detta ämne visar att småbarn är upp till fem gånger säkrare om de är bakåtvända tills de fyller 2 år .

Att vrida barnets bilbarnstolpe är inte en milstolpe för att skynda på. Det är faktiskt ett steg ner i säkerhet, så var inte bråttom för att göra den stora omkopplaren!

Gamla råd

Du kanske har hört att barn kan rida framåtriktad mot 1 år eller 20 pund från många välmenande källor. Det är dock den gamla standarden. Alla barn är säkrare om de förblir i ett bakåtvänd bilsäte utöver sin första födelsedag. Tack vare högre bakåtvänd viktbegränsningar på bilstolar, kan nästan alla småbarn vara bakåtvända till 2 år och därutöver.

Vissa stater i USA har börjat uppdatera sina barns passagerarsäkerhetslagar för att kräva bakåtvända platser tills 2 år.

Massor av stater har fortfarande lagar som säger att din baby måste vara ett år gammal att rida i ett framåtriktat bilbarnstol och gott om bilstolar använder också den minsta standarden. Att se "1 år gammal" i tryck bredvid "framåtriktat bilsäte" leder många familjer att tro att det är säkert för deras lilla att byta fram emot alltför unga.

Nya föräldrar vänder sig naturligtvis till sin familj och vänner med föräldraskapsupplevelse när det gäller säkerhetssäkerhetsråd. Om din familj och vänner är några år ute från att ha nyfödda och småbarn, är det möjligt, och även troligt, att deras bilsitsråd är föråldrad.

Framåtriktad tillåten

  • 1 eller 2 år (beroende på tillstånd)

  • 20 pund

Baksidan-Facing Better

  • Till 2 år eller äldre

  • Fram till barnet överstiger viktbegränsningen för bakåtvänd bilsätet

Varför bakåtvänd

Bilstolar är utformade för att absorbera några kraschstyrkor och sprida kvarvarande kraschkrafter över ett större område av kroppen. För vuxna distribuerar säkerhetsbälten kraften till de starkaste delarna av kroppen, höfterna och axlarna. Spädbarn har inte många kroppsdelar som är tillräckligt starka för att klara krafter, så det bakre vändiga bilsätet fördelar krafterna längs hela ryggen, nacken och huvudet, vilket ger mindre stress på någon del av kroppen. Spädbarnets huvud, som är stort och tungt för en fortsatt känslig nacke, stöder också bättre med ett bakåtvänd bilsäte.

Enligt en rapport i april 2011-utgåvan av barnläkemedel kan benen och ligamenten hos en ung baby ryggraden sträcka sig upp till 2 tum, medan ryggmärgen självt endast kan sträcka sig omkring 1/4 tum. Det betyder att om ryggraden tvingas sträckas i en krasch, ryggmärgen riskerar att bryta och lämnar barnet med hjärnskada eller förlamning.

Förekomsten av svåra huvud och nackskador för spädbarn och småbarn minskas kraftigt i bakåtvända bilstolar.

Det extra stödet plus hur ett bakåtvänd bilsäte rör sig i en krasch ger din bebis den bästa chansen att överleva och mindre risk för skada vid en krasch. Det enkla sättet att uppskatta kraschstyrkan är vikttiderna. En 10-pund baby i en 30 mph krasch skulle uppleva en uppskattad 300 pounds av kraft. En bakåtvänd bilstol sätter upp 300 kilo kraft över ett större kroppsområde vilket orsakar mindre skada på barnet. Skillnaden kan ses i en video-jämförande bakåtvänd och framåtriktad bilstol i ett kraschtest.

Min baby vill vara framåtriktad!

Även om dina barns ben rör på ryggstödet eller barnet gråter när de vändas bakåt, borde du fortfarande hålla barnet bakåt tills han eller hon når den bakåtvända vikten eller höjdgränsen på bilbarnstolen. De flesta konvertibla bilstolarna har bakåtvänd viktbegränsningar på 35-40 pund nu, så du borde kunna hålla din pjokk bakåtvänd till 2 år, om inte längre. Vissa barn tycker aldrig om att sitta i bilbarnstolen, och de kan gråta. Men det är mer troligt att en bebis eller småbarn kommer att överleva en krasch för att gråta en annan dag.

Många föräldrar oroar sig för att deras barn kommer att drabbas av brutna ben i en krasch, eftersom barnens ben berör ryggstödet eller ser trånga när de är bakåtvända. Det är viktigt att komma ihåg att i en krasch som är tillräckligt stor för att bryta barnets ben, skulle det också finnas tillräckligt med kraft för att orsaka allvarliga nackskador om ditt barn eller barn var framåtriktat. Medan det aldrig är roligt att välja mellan skador är chansen att få full återhämtning större för brutna ben än brutna halsar. På samma sätt, om din baby fusses i ett bakåtvänd bilsäte, kan det tyckas lätt att vända barnet för att hålla honom eller henne lycklig. Återigen väljer du emellan en fussing baby eller risken för allvarliga skador på huvud, nacke och ryggrad.

Behöver du en bilstol för en 1-årig?

När barnen blir 1, tror många föräldrar att de går förbi det bakåtvända barnvagnssätet med bärhandtaget. Det finns många alternativ om du behöver en ny bilstol för en 1-årig! Kom ihåg att bilbarnsäkerhetsförespråkare rekommenderar att barnen ligger i ett bakåtvänd bilsäte till sätets viktgräns eller åtminstone till 2 år, så du vill hitta ett bilsäte som kan fungera både bakåt och framåt -facing. Leta efter en konvertibel bilstol med en hög bakåtvänd viktbegränsning och ett högt skal, och använd sedan bakåtvänd så länge som möjligt.

Flera bilstolar idag har bakåtvänd viktbegränsningar upp till 50 pund, vilket borde rymma medelåldern genom ålder 4 och kanske bortom. Du bör också kolla tillverkarens bakåtvända höjdgräns för att vara säker på att ditt barn inte är för långt för att säkert stanna bakåt mot viktbegränsningen.

De flesta småbarn borde kunna ligga bakåtvända långt bortom ålder 2.

Varför vill du hålla ditt barn bakåtvänd? Kraschdata visar oss att alla är säkrare vid en krasch när de rider bakåt mot de skäl som anges ovan. Även om barnets nacke nu kan vara stark nog för att klara några typer av framåtriktade kraschstyrkor, är han eller hon fortfarande bättre skyddad i ett bakåtvändt bilsäte eftersom sätet fortfarande distribuerar kraften över ett större kroppsområde och ger fortfarande bättre stöd till deras unga huvud och nacke.

Poängen

Ett bakåtvänd bilsäte ger det bästa skyddet för spädbarn och småbarn och bör användas så länge som möjligt till gränsen för bilbarnstolen. Det rekommenderas inte längre att vända barnet omedelbart till ett år och 20 pund. En studie från 2007 i Journal of Injury Prevention visade att bakåtvända småbarn under 2 år är 75 procent mindre benägna att dö eller bli allvarligt skadad i en krasch. Enligt NHTSA är ett bakåtvänd bilsäte 71 procent säkrare än inget hinder alls, och ett framåtriktat bilsäte är 54 procent säkrare än ingen återhållsamhet alls. Att hålla barnet bakåt mot sätets gräns är det säkraste valet. Du kan kontrollera din bilsits instruktionsbok eller etiketterna på bilsitsens sidor för att hitta bakåtvänd vikt och höjdgränser.

Heather Corley är en certifierad barnpassagertekniker-instruktör.

Populära Inlägg

Läs Mer