Hur man låser en baby i korsvagens sjukvårdsposition

Anonim

Cross-cradle eller crossover-hållet är en av de vanligaste amningspositionerna, eftersom det ger mest stöd till barnet och modern har fullständig kontroll över barnet med bara en arm.

Varför det fungerar

Cross-cradle är en lätt omvårdnad att lära sig. Det är en utmärkt position när du först börjar eftersom det gör att du enkelt kan se din bröstvårtor och ditt barns mun. Denna position fungerar också bra för amning preemier, nyfödda eller barn som har problem att låsa på bröstet.

Hur man gör det

  1. Sitt bekvämt med barnet på nivån på ditt bröst. En vårdkudde som My Breast Friend eller Ergo Baby Natural Curve kan hjälpa till med att ge stöd. Tuck din bebis tush i crook av motsatta armen i bröstet som du ammar på. Placera din underarm längs babyens längd. Stötta ditt barns huvud med tummen och pekfingret, precis bakom öronen. Håll din baby så att du är mage-till-mage med henne.
  2. Håll bröstet som du använder i U-form eller C-form. Sätt tummen på den yttre delen av bröstet och dina kvarvarande fingrar på insidan. (Se till att dina fingrar är tillbaka mot bröstväggen och inte för nära bröstvårtan.) Den bästa analogien att göra är den för en smörgås. Genom att klämma på "U", gör du en smörgås för barnet: Detta gör bröstet mer kompakt och lätt greppbart. När vuxna äter en smörgås klibbar de inte hela sitt huvud i det; de trycker på det för att "låsa" på det så enkelt som möjligt. Detta är samma begrepp.

  1. Lina barnet upp så att din bröstvårta är mitt emot hennes näsa.
  2. Kittla ditt barns läppar med din bröstvårtor och dra lite tillbaka tills barnet har en bred öppen mun. (Låt inte barnet glida på bröstvårtan. Det kommer att orsaka ömma, smärtsamma bröstvårtor och samtidigt kommer barnet inte att kunna ta bort en tillräcklig mängd mjölk från ditt bröst.)
  3. När barnet öppnar sig, tryck snabbt hela kroppen på dig och se till att spärren känns bekväm. Barnets övre läpp kan drabba strax över toppen av bröstvårtan. Ofta kommer mödrarna se mer av areola ovanför överläppen än under den. Om det är en knäppande känsla kan du dra ner på barnets haka medan du fortfarande låses på och försök att "flip" barnets bottenläpp ut. Om inte, ta barnet av bröstet och återlämnas. Kom ihåg att spädbarn inte bröstvårtor matar, de ammar, och de behöver låsa sig på undersidan av bröstet.
  4. När ditt barn är låsat på rätt sätt borde han röra ditt bröst från näsan till hakan. Försök att inte trycka tummen i bröstet för att skapa en "luftväg" för din baby. Detta kan tvinga bröstvårtan uppåt och gnugga mot taket på barnets mun, vilket orsakar nippelnötning. Bebisar kan andas helt bra medan omvårdnad och om de är trånga, slemhinnor eller på annat sätt har andningssvårigheter, kommer de att dra av sig själva bröstet.

  1. Om låsen var perfekt när ditt barn kommer av ditt bröst, kommer din bröstvårtan att vara rund och du kommer att känna dig bekväm. Om din bröstvårt kommer ut vinkel eller ser ut som toppen av ett nytt rör av läppstift, och du känner ont, var spärren felaktig. Om du är osäker på vad du gör fel kan en amningskonsult hjälpa till med att lösa problemet.

Redigerad av Donna Murray

Populära Inlägg

Läs Mer