Hur man vet när din baby är hungrig

Anonim

Äldre barn kan berätta när de är hungriga, men nyfödda och spädbarn kan inte. Tja, åtminstone inte med ord. Men, barn kan kommunicera vad de behöver på andra sätt. Först märker du kanske inte ditt lilla matningssteg, men när du lär känna din bebis i dagarna och veckorna efter att hon är född börjar du känna igen de subtila små tips som kommer att berätta när hon är hungrig och redo för någon bröstmjölk.

Vanliga tecken på att din baby är hungrig

Här är nio vanliga tecken att leta efter för att meddela att ditt barn är hungrig.

  • Hon är vaken och vaken eller bara vaknar.
  • Hans armar och ben rör sig runt.
  • Hon sätter fingrarna eller knytnäven i munnen.
  • Hon suger på hennes läppar eller tunga.
  • Han flyttar huvudet från sida till sida.
  • Hon vänder sig mot ditt bröst medan du håller henne.
  • Han cooing, suckar, whimpering, eller gör andra små ljud.
  • Hon gör ansikten.
  • Han är rastlös, squirming, fussing, fidgeting, eller wiggling runt.

Skrikar ett tecken på hunger?

Du kanske har hört andra säga att du vet när din baby är hungrig för att hon ska gråta. Och ja det är sant, ditt barn gråter när hon är hungrig; Men gråt är ett sent tecken på hunger.

När ditt barn gråter är hon förmodligen väldigt hungrig. Hon kommer sannolikt också att bli frustrerad. Vid denna tidpunkt kan det vara svårt att få henne att lugna sig. Och om barnet blir för stressat eller spänt kan det vara svårt att få henne att låsa på och amma.

Crying använder också upp mycket energi så att en gråtande baby kan bli trött och inte amma också. Du kommer att vilja göra ditt bästa för att erbjuda en matning innan ditt barn börjar gråta, särskilt om hon är vaken och vaken.

Vad ska man göra om det fortfarande finns tecken på hunger även efter matningar

Om du uppmärksammar ditt barns matningsanordningar istället för att lägga ditt barn på ett schema, kan du upptäcka att barnet är hungrig varje timme eller så i några timmar, och sedan sover han längre.

När en baby vill amma många gånger under en kort period kallas det kluster eller gängmatning. Denna typ av utfodringsmönster är typiskt och inte en anledning till oro. Så, när ditt barn verkar hungrig, erbjuda bröstet även om det är mycket ofta.

Hunger Cues och Growth Spurts

Bebisar kan också visa konstanta tecken på hunger när de går igenom en tillväxtspurt. Under en tillväxtspurt kan det tyckas att ditt barn vill amma hela dagen och är aldrig nöjd eller full.

Även om det kan tyckas att din baby inte får tillräckligt med bröstmjölk, är tillväxtpulver bara ett annat normalt utfodringsmönster som du kommer att uppleva när ditt nyfödda växer. Du kan bara fortsätta lägga barnet i bröstet ofta.

De konstanta tecknen på hunger borde bara varas några dagar medan all den extra amningen signalerar din kropp för att öka bröstmjölkleveransen. Då, som din kropp gör mer bröstmjölk för att möta dina barns krav, kommer du att börja bosätta dig tillbaka till en mer regelbunden amningrutin.

Vad ska man göra om din nyfödda inte visar tecken på hunger

Om du har en sömnig nyfödd får du inte märka några av de vanliga tecknen på hunger. Det kan tyckas att all din baby vill göra är att sova. Men bristen på uppenbara matningsanordningar betyder inte att ditt barn inte är hungrig.

En nyfödd behöver amma minst 8 till 12 gånger under en 24-timmarsperiod, så var noga med att vakna din baby upp till att äta minst var tredje timme om hon inte vaknar ensam.

Du kan försöka sätta ditt barn i bröstet, även om det inte är lätt att väcka henne. Du skulle bli förvånad över hur bra några barn kan amma även när de inte är helt vakna.

När ska du ringa doktorn

Det är dags att ringa till läkaren om din lilla är för sömnig och du har svårt att vakna upp för de flesta av hennes matningar. Du bör också kontakta barnets barnläkare om ditt barn visar konstant tecken på hunger i mer än några dagar.

Nyfödda måste amma ofta för att hålla sig hydratiserade och få den näring de behöver. Men om ditt barn inte visar tecken på hunger och sover genom matningar eller hon är ständigt hungrig i dagar, kanske hon inte får tillräckligt med bröstmjölk.

Ditt barns läkare kan undersöka och väga barnet för att vara säker på att hon är hälsosam, går ner i vikt och får den näring som hon behöver.

Populära Inlägg

Läs Mer