Hur man värd ett sportväxlingsbyte

Anonim

Som förälder kanske du vill att dina barn ska prova många typer av sport och fitnessaktiviteter för att upptäcka vad de älskar. Men kostnaderna, särskilt för skor och annan utrustning, kan monteras snabbt. Om du har tur, kommer ligan att erbjuda utlåning (och gratis) för det första året eller så tills du vet att ditt barn kommer att fortsätta med sporten. Då måste du börja hämta utrustning som ditt barn kan behålla, men det är fortfarande bra att hålla kostnaderna nere. Det är där sportväxlarna kommer in.

Swaps är ett perfekt sätt att hämta (och bli av med!) Sportutrustning, speciellt när ditt barn bara börjar i en sport. Och om du inte har tillgång till en i ditt samhälle är det enkelt att skapa ett byte själv - ännu mer om du vet att du har en pool av minst 10 familjer som ska delta. (Glöm inte att bjuda in alumni-familjer. Deras barn kan inte längre vara aktiva i sporten, men de har förmodligen gamla redskap för att bli av med!)

Bestäm målen för din byte

Bestäm vilka typer av redskap du ska byta ut. Arrangerar du en byte på uppdrag av en viss sportlek eller ett program? Eller är det en skola- eller samhällsomspännande händelse som kommer att erbjuda ett brett utbud av objekt? Var noga med att rekrytera några volontärer för att hjälpa, speciellt om du förväntar dig värd för en stor händelse!

Hitta en plats och ange ett datum

Du måste hitta en plats för att vara värd för din händelse och schemalägga ett datum och en tid. Ibland kan en ligaspecifik byte hållas på din anläggning. Beroende på hur du ställer in din byte kanske du behöver en stor, säker, inomhusplats.

Bestäm villkoren för din byte

Det finns många alternativ:

  • Gör allt gratis och tillgängligt på först till kvarn, eller på hederssystemet: Ge något, få något.
  • Ladda upp en entréavgift och låta deltagarna ta allt de vill ha, i begränsade eller obegränsade mängder.
  • Ge givare symboler eller biljetter, baserat på antalet och / eller värdet av de poster de bidrar, vilket de byter ut för objekt som de vill ta hem. (Om du gör det, överväger också att folk kan köpa tokens om de inte har någonting att donera. Eller ge fria tokens till familjer med barn helt nya till sporten eller under en viss ålder.)
  • Be om donerade objekt och ladda sedan ett litet inköpspris för var och en för att skaffa pengar till din sportorganisation.
  • Garage-försäljning stil: Säkra ett utrymme och publicera händelsen, men låta givarfamiljer visa, pris och sälja egna objekt. (För att finansiera eller återkräva kostnaderna, ladda givarna en liten avgift för att delta.)

Ange riktlinjer för donerade objekt

Är ditt evenemang bara för basebollutrustning, säger eller vill du acceptera utrustning för någon sport? Vad sägs om kläder? Vad sägs om vuxna storlekar? Be donatorer att rengöra eller tvätta något de sätter i bytet och se till att det är i användbart skick. Det är bäst om du kan acceptera föremål i förväg, organisera och visa dem och bjud in swappers i "shop". Du får fler objekt för din byte på det här sättet. Men det fungerar bara om du har utrymme att lägga ut allt och lagra det mellan donationsperioden och bytes timmarna.

Ha en plan för återstående

Bestäm vad du ska göra med kvarvarande föremål. Om du tar ut ett inköpspris för dina bytesvaror, håll uteslutet slutförsäljning. Håll allt som är kvar för en framtida byte, eller skänka den till en affärsverksamhet eller ungdomsorganisation. Du kan också tillåta eller till och med kräva att givare tar hem egna rester. Det som är viktigast är att vara tydlig om detta innan din händelse börjar.

Publicera din händelse

Få ordet så att du har massor av sportartiklar att byta ut. Om det här blir en insamling, se till att deltagarna vet det i förväg. Överväg att lägga till roliga extrafunktioner som färdighetsdemos, förfriskningar, lotterier eller priser och aktiviteter för små barn att göra din händelse mer tilltalande och spännande.

Populära Inlägg

Läs Mer