Hur man hjälper din tonåring studsa tillbaka från en college-avvisningsbrev

Anonim

Högskolans avslag är aldrig glada affärer. Det var dåligt nog när du uthållit det, men tittar på ditt barns ansikte smula med sorg eller ilska när han öppnar det fruktade kuvertet är hjärtskärande. Lyckligtvis kommer detta också att gå och år från och med nu innehållet i det "Vi ångrar att informera dig ..." missivet kommer inte längre att betyda.

Under tiden finns det vävnader att dispensera, realiteter att möta och lite komfort att ha. Och om du har yngre barn som kommer att ansöka under de kommande åren, det finns också några lektioner att lära sig.

Tips för vad man ska säga när ditt barn inte kommer till en högskola

Här är flera råd att komma ihåg om och när ditt barn inte får nyheterna som de hoppades på från deras högsta valskollegium.

Nej, fråga om förkastningen, kom ihåg, det handlar inte om dig: först förstå att ditt barns reaktion kanske inte är detsamma som din. Du kan krossas att han inte kom in i ditt alma mater eller drömskolan, medan han kanske är hemligt lättad. Hans prioriteringar kan ha skiftats avsevärt från när han först tillämpade. Eller kanske han har känt sig för att applicera.

I vilket fall som helst, erbjuda komfort men ta dina ledtrådar från ditt barn. Låt inte ditt ledsen färga sin reaktion, och var medveten om att han kanske är mer upprörd om att göra dig besviken än att inte komma in.

Attityd: Du visste båda att det skulle finnas några avslag blandade med acceptanserna. Puh. Nu när det är ur vägen kan du gå vidare. Det är trots allt högskolans förlust, för ditt barn är fantastiskt.

Bakom eftersyn: Det är viktigt att föräldrar inte tillåter sina drömmar att driva sina barns beslut om var man ska ansöka, särskilt när föräldrars drömskola eller alma mater är utom räckhåll. Heck, du kanske inte kan komma in i ditt alma mater nu heller.

Vad ska man göra om avslaget kom från deras drömskola: Rådgivande tålamod. Han har fortfarande många alternativ, inklusive att gå till en gemenskapskollegium och göra det bra för att överföra, ta ett mellanrum och återanvända, gå till en annan 4-årig skola och ansöka om överföring eller, bäst av allt, går till det annan 4-årig skola och upptäcka det är helt underbart. Under tiden behöver han inte fatta något beslut till den 1 maj.

Vänta tills acceptanserna rullar in, gå och besöka skolorna och fatta ett beslut då. Och kom ihåg att några underbara universitet fortfarande har tillgång till nya sökande även i maj och juni.

Attityd: Det finns inte en perfekt skola. Det är många. Och det finns fortfarande gott om tid att utforska alternativen. Under tiden, passera vävnaderna.

Efterhand: Under skolapplikationsprocessen är det bäst att avskräcka ditt barn (och dig själv) från att utse någonting som sitt bästa val. Vänta tills alla acceptans är in, prioritera sedan.

Hur man hanterar förnedringsfaktorn: Är ditt barn orolig för förnedring? Det finns mycket övertryck på högskolans campus, särskilt de med starka college-bundna spår.

Men sanningen är att många av ditt barns klasskamrater blir avvisade, för många från samma skola som nekar ditt barn en plats. Så ditt barn kommer faktiskt att hitta tröst - eller åtminstone delad elände - bland hans klasskamrater.

Attityd: Big U avvisade tusentals fantastiska barn, inklusive ditt barn och några av hans klasskamrater. Det är inte en reflektion av honom, det är en reflektion av tiderna.

Bakom eftersyn: Många barn håller sina högskolans planer under wraps till slutet. De kan vagt hänvisa till "vissa statskolor" och "några privata" eller säger att de "planerar att stanna på västkusten" men de heter inte namn. Det är inte en dålig idé.

Vad ska man göra om kollegialt avslag var en av många: Detta är inte det första avslaget, det är den 12: e? Något gick väldigt fel när ditt barn valde högskolor att ansöka om - och att något kan ha mindre att göra med ditt barns förmågor och mer att göra med din familjs grepp om vad som var möjligt.

Vad som är viktigt här är att stressa på ditt barn att dessa var alla "nå" skolor och att han kanske tillämpade på för många skolor med liknande profiler. Så det är inte riktigt 12 avslag. Det är en, upprepade ett smärtsamt antal gånger. Lyckligtvis finns det fortfarande alternativ. Se ovan.

Attityd: Det finns många underbara skolor där ute och det finns fortfarande gott om tid.

Efterhand: När du ansöker på högskola är det viktigt att barnen jämför deras statistik-GPA och testresultat mot universitets nybörjarklass, och se till att det passar bra. Att applicera på 12 skolor ökar inte oddsen. Det ökar bara antalet avslag.

Vad säger du om ditt barn blev avvisat från alla utom deras säkerhetsskolor: Han avvisades från allt utom hans trygghet? Sluta ringa dem till säkerhetsskolor. En acceptans är ett acceptans och det är underbara nyheter.

Gå nu och entusiasmera över alla underbara saker du kan. Titta, träd! Ooo, vacker utsikt! Köp en tröja. Var upphetsad.

Attityd: Vilken underbar college.

Eftersyn: På samma sätt ska du inte utse ett toppval, ring inte någon skola en "säkerhet". De är "utmärkta skolor och utmärkta passar." Och ditt barn borde inte tillämpa på någon skola som han inte vill delta i, ändå.

Vad ska du göra om ditt barn tar avslaget personligen: Ditt barn känner sig oönskade? Det är naturligt att en tonåring tar sitt avslag personligen. Sanningen är att konkurrerande högskolor slutar avvisa tusentals spektakulära barn.

Låt honom tid att lura, men försäkra honom om att det är högskolans förlust, inte hans. Om det är någon bekvämlighet, säger dekaner att de vet att det är deras förlust också.

Attityd : Räkna, försäkra, lugna och fortsätt sedan.

Efterhand: Om ditt barn ansökte till privata universitet, är det ibland den avgörande faktorn mellan lika välskötta sökande som den som enkelt skickade in pappersarbetet, medan den andra också besökte högskolan och stod i nära kontakt, något tillskott tjänstemän kallar "visat intresse ." Högskolor gillar att erkänna de elever som är mest sannolikt att faktiskt delta.

Populära Inlägg

Läs Mer