Hur man hjälper ditt barn Lär dig att skriva färdigheter

Anonim

De flesta barn är det inte bara att skriva, och det visar sig i skolans arbete genom åren. Du kan spara ditt barns söta tidiga skrifter. Men förutom läxuppgifter är skrivning inte en stor del av våra barns vardagsliv hemma. Vad kan föräldrar göra för att hjälpa barnet att utveckla goda skriftliga färdigheter under elementåren?

Börja skriva tidigt

Utbildningstekniska framsteg visar att läsning och skrivutveckling är sammanflätade i tidigt lärande. Den fysiska handlingen av att skriva bokstäver och tidiga ord ökar barnets förmåga att läsa. Det komplementära förhållandet mellan läsning och skrivning fortsätter långt efter dessa tidiga ansträngningar. Föräldrar förstärker deras barns färdigheter dramatiskt genom att uppmuntra skrivande vana i barndomen. Följ ledningen av tidiga barndomspedagoger genom att låta fonetisk skrivning istället för att oroa sig för korrekt stavning i förskola och dagis.

Fokusera på byggstenar för bra skrivning

En rik språkmiljö är en grund för bra skrivande. Spel och aktiviteter som bygger ordförråd ökar det antal ord som ditt barn kommer att veta för att skriva med djup. Ordspel är klassiska och roliga för familjer. Nu kan du hitta roliga ordspel online eller på mobilappar.

Att kontrollera ditt barns läxor för stavning och skiljetecken kommer att förstärka de färdigheter som ditt barn lär sig i skolan. När hon har en rapport att skriva hemma, hjälp henne att ta sig tid att skriva ett första utkast som du kan kolla. Markera sedan stavningen, kapitaliseringen och skiljetecken för att hon ska korrigera. De flesta medelålders barnen kan använda ett ordbehandlingsprogram för att skriva rapporter. Lär ditt barn att använda stavningskontrollen.

Ge verktyg och möjligheter till skrivning

Mekaniska pennor, gelpennor och mycket papper, båda fodrade för ditt barns betygsnivå och olinjat, bör vara tillgängliga för spontan skrivspel och projekt. Söt noterkort och brevpapper gör skrivbokstäver och anteckningar till vänner och släktingar en vanlig skrivande vana. Låt ditt barn skriva köplistan före en resa till affären. Uppmuntra journalen att hålla för speciella tider som en familjetur. Om ditt barn har en kreativ streak, kommer gåvor av skrivande aktivitetsböcker att uppmuntra den talangen.

Lär dig enkla strategier för grundläggande skrivning

Jessie Wise och Susan Wise Bauer, författare till The Well-Trained Mind, pratar om tvåstegs skrivprocessen för elementära studenter. Det första steget är att öva oral komposition. Först uppmuntra ditt barn att prata om vad han ska skriva. Det andra steget är dikteringsövning. Barn lär sig att lägga ord på papper genom att kopiera meningar från böcker eller från diktering. Detta steg lär ut meningen och styckestrukturen.

Julie Bogart på Bravewriter.com gör att barnen i grundskolan är mycket dåliga författare eftersom det tar minst 10 års skrivpraxis att börja skriva bra. Låt dig inte avskräckas av ditt elementära barns brist på skriftlig skicklighet. Uppmuntra övning, bygga sin fond av språk, prata och prata om allt, var inte kritisk till kreativa skrivinsatser och gör det kul att uppmuntra en kärlek att skriva från en tidig ålder.

Populära Inlägg

Läs Mer