Hur man hjälper ditt barn att förbättra sin handstil

Anonim

Kan du inte läsa ditt barns handstil? Du är inte den enda föräldern som känner på det här sättet. Det verkar som ett gemensamt eko från föräldrar, ergoterapeuter och lärare som barn och tonåringar idag inte har kvaliteten på handstil som samma åldersbarn hade tidigare.

Med ökningen av elektronisk medieanvändning kanske du undrar om ditt barns penningskap är viktigt ändå. Du kan anse att ditt barn kommer att leva i en värld där deras tangentbordskunskaper är viktiga.

Medan ökad elektronisk användning har ändrat förhållandet mellan tangentbordstiden och handstil tiden på arbetsplatsen är handstil fortfarande en nödvändig färdighet. Ditt barn måste signera med en signatur och skapa handskrivna listor eller anteckningar.

Att lära sig skriva läsbart är ett sätt att förbättra fina motoriska färdigheter. Förbättrad handstil kan hjälpa ditt barn att undvika missförstånd - till exempel en lärare som inte kan läsa ett uppdrag som ditt barn har skrivit och skrivit in.

Även om det är sant att ditt barn inte behöver vinna några perfekta penningkonkurrenser för att lyckas i livet, behöver de fortfarande ha handskrift som är läsbart. Om du har ett barn i tredje klass eller bortom, kan du inte lita på övning i skolan för att förbättra handstilen. När ditt barn blir äldre, spenderas mindre tid på skolan att utveckla bra handstil. Vissa skolor har till och med tappat undervisning kursiv bortom en signatur.

Dessutom spenderar många skolor mindre tid på handskrivningsinstruktioner i de tidiga graderna, och högre betyg omfattar inte specifikt handskrift alls. Det är också vanligt för mellanskolan att glida bort från goda vanor de utvecklade.

Lyckligtvis finns det några förslag och strategier du kan lära ditt barn eller tonåring för att hjälpa dem att förbättra sina handskriftsförmåga. Du kan även hitta dessa tips värdefulla för din egen handstil recension.

1

Ställ scenen för att förbättra med en positiv inställning

Medan du kanske förstår vikten av läsbar handskrift, kanske ditt barn inte. Ditt barn eller tonåring kan se sina vuxna liv som så avlägsna att de inte behöver oroa sig för saker som handskrift - åtminstone inte för nu.

Äldre barn och tonåringar kan tro att det inte finns något de kan göra för att förbättra handstilen. Vissa människor förklarar att eftersom signaturer och handstil är unika för varje person, måste de vara ett fastdrag vid den tid då grundskolan är klar.

Med lite övning och observation kan vem som helst utveckla ren handskrift. Snarare än att nagga eller argumentera med ditt barn om deras skicklighet, låt dem veta att de kan göra sina unika handstil bättre. Påminn dem om att det är slöseri med tid att skriva ner något om ingen kan läsa den.

Om du känner att du kan förbättra din egen handstil kan du också följa de tips som anges nedan. Att ställa ett bra exempel kommer att modellera för ditt barn att det är möjligt att förbättra handstilen och hur man gör det.

2

Kontrollera deras grepp

Titta på hur de håller pennan eller pennan. Ibland går barnen igenom skolan utan att utveckla ett bra skrivgrepp. Om ditt barn fortfarande är i tidigare klasser (k-2), kan de fortfarande arbeta med sitt grepp.

Oavsett ditt barns ålder, du kommer att vilja titta på vad lärare kallar ett "stativ grepp". Tummen ska böjas, med pekfingret klämma på den motsatta delen av pennan eller penna. Långfingeren ska ligga på sidan av penna. De två sista fingrarna kommer att göras i handen.

Ett snabbt sätt att lära dig rätt grepp är att få ditt barn att plocka upp penna eller penna nära skrivänden med en tumme och pekfingret och flip sedan pennan eller penna över så att den vilar på handkanten.

Om ditt barn kämpar med grepp kan du prova olika penna eller penna grepp som säljs i skolleveransavdelningar och i utbildningsbutiker. Vissa är runda kuddar som gör penna eller pennan tjockare och lättare att förstå. Vissa är trekantiga rör som gör det lättare att hålla ett stativ grepp. Experimentera med olika penn- och pennaformar och olika grepp för att se om de hjälper till att förbättra handskrift.

3

Kontrollera för att se hur bokstäverna raderas upp

Ta en del av ditt barns handstil och se hur höjden på de olika bokstäverna stämmer upp, antingen med raderna på pappret eller med andra bokstäver. Slarvig handstil kommer ofta att ha bokstäver som är inkonsekventa i sin storlek. Vissa bokstäver kan gå över toppen eller botten av fodrade papper, medan andra inte når linjerna.

Peka ut dessa områden till ditt barn så att de kommer att märka hur deras bokstäver är stora. Också vara säker på att påpeka bokstäver som är väl proportionerade för att öka deras självförtroende och förhindra dem från att känna sig defensiva.

4

Kontrollera att alla loopar är stängda

En annan slarvig handskriftspitfall - inte stängande cirklar och loopar. Detta leder till handskrift där läsaren inte kan säga AC från en o. Oavsett om kursiv eller manuskript, lämnar cirklar öppna skapar oläsligt skrivande.

Visa ditt barn de öppna öglorna i skrivandet. Förhoppningsvis kommer medvetenhet ensam att uppmuntra dem att börja stänga dessa cirklar. Erbjuder positiv feedback när du märker slutna loopar.

5

Titta på Dotted Is och Crossed Ts

Den sista funktionen att se upp för är hur de dotar Is och korsar Ts. Trots klichen gör inte ditt barn alltför noga med att göra detta ordentligt om alla detaljer i livet.

Peka på ditt barn någon Är den som är prickad mer än hälften av ett närliggande brev långt borta. Ts bör korsas över toppen från vänster sida till höger sida. Huvudet Ts bör korsas längst upp. Lägre fallet t bör korsas ca 1/4 av avståndet från bokstoppens övre del.

6

Tänk på hemmet

Vissa äldre barn och tonåringar kommer att börja förbättra sin handstil när de 4 fallgroparna som anges ovan eller påpekade dem. Andra barn behöver ytterligare övning för att utveckla färdigheter och vana att uppmärksamma när de skriver.

Försök hitta sätt att göra träning kul.

  • försök att kopiera favorit citat, skämt eller ord.
  • använd roliga färgade, doftande eller texturerade pennor och markörer
  • äldre barn kanske vill lära sig kalligrafi
  • göra låtsas historiska dokument, titta på upplysta manuskript och äldre kopierade rullar för inspiration.

Om du är orolig att ditt barn har en ovanligt svår tid med handskrift, kontrollera om dysgraphia kan vara en orsak.

Om ditt barn är förbi klassens nivåer där handstilinstruktion ges, kan du försiktigt peka ut handstilslipsar när du granskar deras läxor.

Var säker på att deras läxa hörn är ordnad för att möjliggöra bekväm skrivning. Ditt barn borde kunna sitta i stolen med båda fötterna på golvet. Deras arbetsyta bör vara tillräckligt stor för att de ska kunna placera sitt papper bekvämt och flytta sin dominerande sidoarm när de skriver.

Om ditt barn fortfarande läser handskrift i sin skola eller jobbar med en ergoterapeut, använd de ovanstående tipsen i kombination med arbetsterapeutens rekommendationer för ditt barn.

En positiv inställning till en positiv förändring

De tips som ges i denna artikel bör hjälpa dig att vägleda ditt barn till läsbart handskrift utan att ändra ditt barns hela typsnitt eller stil. Var noga med att vara fokuserad på de positiva aspekterna av att ha läsbar handskrift och några bra insatser ditt barn visar för att förbättra.

Populära Inlägg

Läs Mer