Hur man hjälper ditt barn att hantera retning

Anonim

På framsidan av det verkar retas som en barndomsrit. Det händer varje dag på lekplatsen på speldatum och i skolan - barnen gör roligt med varandra, lekfullt ringer varandra namn. Familjemedlemmar retar varandra hela tiden, eller hur? Det är bara en liten godmodig kul.

Saken med att reta är dock att det snabbt kan bli mobbning, speciellt med små barn som inte nödvändigtvis vet hur man ska stoppa en situation från att spira ur kontrollen.

Här är en förklaring till varför ungar drar ut, liksom några tips om hur du hjälper ditt lilla klara och vad man ska göra om ditt barn är teaser.

Varför Kids Tease

Förskoleåren är av stor tillväxt och utveckling, särskilt i språkområdet. När ditt barn lägger till nya ord i sin repertoar och ökar hans interaktion med andra, börjar han förstå att vissa fraser bär större vikt och orsakar mer av en reaktion (bra eller dåligt) än andra.

Det här är en viktig lärdom, men en som ofta leder till retan. Om ett visst ordstäv, "Du är en baby!" till exempel orsakar att någon annan blir upprörd, kan förskolan (eller en annan) uppskatta den extra uppmärksamheten.

Barn retas också eftersom det bara är vad de brukar. Om ett barn kommer från ett hem där drömmande och sarkasm är normen eller om de tittar på många tv-program där tecknen har tunna tungor är det troligt att barnet kommer att modellera beteendet och ta det på sig som eget.

Vad ska man göra om ditt barn blir skadat

Kort om att du följer din förskolebarn runt och tar kontroll över alla hennes sociala interaktioner, kan du inte hindra henne från att retas. Men du kan hjälpa henne att hantera. Här är hur:

Låt henne veta att du förstår

 • Ibland är det en stor lättnad för ett barn som bara hörs av en förälder att de kan relatera till vad som händer och att du ska hjälpa dem att räkna ut hur man löser detta problem.
 • Tala om vad som hänt. Även om du har sett retan i åtgärd eller hört en version av berättelsen från en lärare eller vårdgivare, ta reda på ditt barns perspektiv på det.
 • Att veta hur ditt barn ser vad som händer kommer att hjälpa dig att bestämma hur du ska närma sig situationen och komma fram till en lämplig lösning.

Stärka ditt barn

 • Medan det skulle vara otroligt enkelt (och låt oss möta det, befriande) för att du ska marschera över till barnet eller barnen som retar din lilla och låt dem få det, är det förmodligen inte den bästa idén.
 • Istället utrusta din förskolebarn med de verktyg hon behöver för att stå upp för sig själv. Lär henne att säga något som "Jag tycker inte om det när du säger det!" eller "Snälla sluta reta mig nu."
 • Ofta förväntar sig ett barn som retar sig inte att den person de plågar för att stå upp för sig själva, så ett enkelt, starkt svar gör ofta underverk.
 • Så går helt enkelt bort, en annan teknik som är mycket effektiv vid tystnad förskoleåldern.

Lär henne Det är bra att be om hjälp

 • Medan vissa barn inte har något problem att tala upp och låta alla inom hörselavstånd veta att de har blivit felaktiga, andra blyg bort, rädd för att vara märkta med en tatletal.
 • Om ditt barn ständigt drabbas av någon annan, berätta för henne att det är OK att fråga en vuxen om hjälp.
 • Om du har bekräftat eller misstänkt att ditt barn har problem vid förskola eller daghem, så är det en bra idé att du också frågar om hjälp i form av prata med läraren. Försök att ta hand om vad som händer och ta reda på vad du kan göra i slutet för att hjälpa ditt barn.

Se till att det inte finns någon tårning hemma

 • Ett barn som torteras i skolan eller daghemmet kommer förmodligen inte att ta för vänligt på samma sak som händer hemma, oavsett om det är du eller en syskon som gör skämt. Just nu behöver din lilla en stödjande miljö och eventuella ribbing - även godmodiga - kan mötas med ett utbrott av känslor och / eller orsaka ditt barn extra stress.

Vad gör du om ditt barn tycker om att retas

Jo det här är ett intressant scenario, eller hur? Du har just tittat på att din lilla en drar någon annan, eller det har rapporterats att ditt barn har plågat en klasskamrat. Nu då?

Först av, slappna av. De flesta förskolor som retar sig inte är avsiktligt grymma. Det finns vanligtvis en bra anledning till deras handling. Så här kan du ta reda på vad det är.

Titta på ditt eget beteende och andra heminflytningar

 • Hur interagerar du med ditt barn? Är du en plåga själv? Ingen säger att ofarlig retning mellan förälder och barn är hemskt, men se till att du inte tar det för långt.
 • Är din förskolebarn plågad av en äldre syskon eller släkting och bär beteendet över till någon annan? Vilken typ av tv-program tittar han på?

Försök att räkna ut varför

 • Det finns otaliga faktorer om vad som kan få ett barn att reta en annan. Försök att komma till roten till problemet. Är ditt barn avundsjuk på det andra barnet?
 • Om det är ett syskonproblem, tävlar barnen för din uppmärksamhet?
 • Du kan till och med försöka be barnet vad som gör henne agera så här. Förstå också att stora livsförändringar som födelsen av en ny syskon eller föräldrar som går igenom en skilsmässa, kan orsaka ditt barn att agera ut.

Förklara varför tårning är skadlig

 • Oavsett orsaken till att ditt barn plågar någon annan är realiteten att det här är ett beteende som behöver sluta.
 • Ha en prata med din förskolare om hur dränering kan vara skadlig. Fråga henne att sätta sig i skorna av att någon blir retad - hur skulle hon känna sig om någon sa att man hade ord för henne?
 • Prata om hur varje person är annorlunda - hur vi klär, tittar, pratar etc. - och bara för att någon är annorlunda mot oss på något sätt betyder det inte att de borde bli roliga för det.

Populära Inlägg

Läs Mer