Hur man hjälper ditt barn att klara av klick

Anonim

Känsla utelämnad eller snubbed kan vara hemskt, även för vuxna. Föreställ dig hur hemskt och splittrande det måste vara för ett ungt barn, som inte har livserfarenheter och coping-färdigheter som vuxna har, att höra ord som "Du kan inte leka med oss" eller "Vi vill inte ha dig att sitta här, "eller" Du är inte inbjuden till min födelsedagsfest. " Men tyvärr är dessa exempel på relationell och social mobbning och exklusiv alltför vanliga scenarier bland barn i skolåldern.

Den goda nyheten är att det finns konkreta sätt att föräldrar och lärare kan ingripa för att hjälpa barn som klarar av klienter och denna passiva aggressiva typ av mobbning.

Vad är Cliques?

Det första som föräldrarna bör veta om exakt vad som definierar en klick. Medan det är normalt och hälsosamt för barn att bilda bilagor och göra vänner och till och med bilda nära relationer med vissa barn mer än andra, skiljer sig klienter från en grupp vänner på några viktiga sätt.

  • Cliques har vanligtvis en ledare eller ledare som bestämmer vem som kommer och kommer inte att ingå.
  • Cliques kan bildas i mitten och gymnasiet, men kan och börjar så tidigt som skolan och till och med dagis.
  • Barn som är medlemmar i en klick kan känna press på att göra saker som de kanske inte vill göra, till exempel reta eller mobba någon som inte är i gruppen.

Vad föräldrar kan göra

Lyssna verkligen på vad ditt barn säger när du frågar henne hur skolan var och fråga specifika frågor som, "Vem satt du med vid lunch idag?" eller "Vem lekte du med i urtaget?" Om ditt barn verkar ledsen eller upprörd om att svara på dessa frågor, eller säger att hon inte satt eller lekte med någon, fråga henne varför.

Prata med ditt barns lärare. Ditt barns lärare är förmodligen medveten om den sociala dynamiken i klassrummet och kan ge insikt om vad som händer. Hon eller han har också troligen erfarenhet av att hantera klienter och kan föreslå några lösningar för att hjälpa ditt barn om ditt barn faktiskt utesluts av en klick.

Antag inte att detta är en "del av barndomen" eller en passage av passage som gör barnen starkare, eller kommer bara att gå ifrån om de ignorerar det. Exkluderande eller social mobbning är aggression, ingen ifs, ands eller buts. Bara för att aggressivt beteende kan vara något som var vanligt under de senaste generationerna och kan vara något som vissa barn fortfarande tränar idag betyder det inte att vi borde tillåta det att fortsätta, säger Tracy Vaillancourt, doktor, professor och Kanada Research Chair i barns mental hälsa och våldsförhindrande vid Ottawa University. Och viktigast, forskning har visat att långtidseffekter av mobbning kan vara årtionden efteråt och är kopplad till fysiska och hälsoproblem och andra bakslag i vuxen ålder.

Uppmuntra ditt barn att leka med andra barn. När vi känner oss uteslutna, försöker vi naturligtvis ännu svårare att passa in, säger Dr. Vaillancourt. Styr ditt barn mot andra barn och få fokus bort från de medelåriga barnen. Ställ upp ett speldatum efter skolan och ordna möten med föräldrar och barn som inte ingår i klicken så att ditt barn bildar andra friska vänskap.

Om ditt barn är en del av en klick, prata med henne om vad det egentligen betyder och vad nackdelarna är. (Hon får inte tillåtas vara sig själv, hon måste kanske göra saker hon inte vill göra för att passa in Andra barn är skadligt beteende, etc.). Prata med henne om vad som har makt över andra betyder, och uppmuntra empati genom att fråga henne hur det kan vara att vara på andra sidan, utelämnad, mobbad eller uteslutet.

Vad lärare kan göra

Lärare kan spela en avgörande roll i bildandet av klienter. För att förhindra att sociala grupper som detta bildar och får makten i klassrummet kan lärarna se till att de ställer scenen så att det inte händer, säger Dr Vaillancourt. De kan bryta upp snäva grupper som bildar och kopplar upp olika barn med varandra regelbundet och uppmuntrar alla barn att arbeta med varandra.

Både föräldrar och lärare kan och bör göra ansträngningar för att vägleda barnen i rätt riktning så att barnen lär sig om saker som samarbete och vänlighet, inte färdigheter som talar med de värsta delarna av mänskligt beteende som tålamod och förakt. "Vi fokuserar så ofta på utbildningens tre" R "men vi försummar de första" R "-utbildningsförhållandena, säger Dr Vaillancourt.

Populära Inlägg

Läs Mer